Prijava

Vaša prijava

Uspješno održan prvi Gorica kup – turnir u mješovitoj odbojci


U subotu, 3. lipnja u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici održan je prvi rekreativni turnir u mješovitoj odbojci – Gorica kup 2017. Na turniru je sudjelovalo 6 ekipa iz Velike Gorice i šireg okruženja, a zlatnim odličjem okitila se ekipa Nepomuka iz Zagreba. Turnir je održan u suorganizaciji Odbojkaškog kluba Gorica i Pastorala sportaša Zagrebačke nadbiskupije.

Gorica kup rekreativni je mješoviti odbojkaški turnir koji je s ciljem popularizacije odbojke u Velikoj Gorici organizirao Odbojkaški klub Gorica u suradnji s Pastoralom mladih Zagrebačke nadbiskupije. Mješoviti karakter turnir znači da teren ravnopravno dijele djevojke i momci. Pravila kažu da na terenu smije biti najviše 3 momka i najviše 5 djevojaka.

Kako su došli na ideju organizirati mješoviti turnir upitali smo predsjednika Odbojkaškog kluba Gorica Ivana Šulca. „Pastoral sportaša već više od desetljeća organizira mješovitu Katoličku odbojkašku ligu koju dio naših igrača već godinama igra pa smo kroz razgovor s njima došli na ideju da u Velikoj Gorici organiziramo turnir u mješovitoj odbojci za kraj sezone.“, kazao je Šulc.

Na početku turnira okupljene je s nekoliko prigodnih riječi pozdravio povjerenik za Pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije, trajni đakon Marijan Spehnjak.

Prvi Gorica kup obilovao je mnoštvom zanimljivih utakmica – više od pola utakmica pobjednika je dobilo tek u trećem, odlučujućem setu. Iz tih odbojkaških bitaka ekipa Nepomuka izašla je zlatom odlikovana. Nešto lošija, ali i dalje izvrsna bila je ekipa Petrinje, dok je treće mjesto zauzela ekipa iz zagrebačkog naselja Špansko. Posebno veseli što je na turniru posve ravnopravno nastupila i ekipa Ježeva kućica sastavljena od kadeta Gorice i kadetkinja Azene. Iako puno mlađi od svih ostalih, mladi su odbojkaši osvojili dva seta, a pobjeda protiv ekipe Svetog Petra izmakla im je tek u dramatičnoj završnici trećeg seta. „Ponosan sam na činjenicu što su naši momci odlučili prijaviti ekipu zajedno s djevojkama iz Azene. To znači da je mnoštvo prijateljskih utakmica koje smo kroz sezonu odigrali s djevojkama iz Azene rezultiralo nekim novim prijateljstvima što me veseli. Osim toga, iznimno sam ponosan na igru koju su naša djeca prezentirala na turniru. Od potpunih početnika u nešto manje od dvije godine razvili su se u odbojkaše koji igraju ozbiljnu odbojku i ravnopravno pariraju i značajno starijima“, istaknuo je trener mlađih dobnih kategorija OK Gorice Filip Dumbović.

Vjerujemo da je ovo tek prvi u nizu rekreativnih mješovitih odbojkaških turnira u Gorici i da će naredni pobuditi i još značajno veći interes za odbojkom kod građana Velike Gorice.

Post Uspješno održan prvi Gorica kup – turnir u mješovitoj odbojci je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.