Prijava

Vaša prijava

Poraz OK Gorice u kupu


U nedjelju, 24. rujna, Goričani su novu sezonu otvorili kup utakmicom protiv OK Daruvara. Na gostovanje su krenuli u novom sastavu, s obzirom kako su tijekom ljeta kluba napustila trojica važnih igrača, a radi se o kapetanu Jurici Skorinu, liberu Domagoju Burčulu te srednjem blokeru Filipu Dumboviću. U klubu nisu radili probleme trojcu koji ima ambiciju igrati najbolji rang hrvatske odbojke, te su momci prešli u redove OK Medicinara, kluba iz Superlige. Iz OK Gorice ističu kako su, s jedne strane sretni jer je za usluge njihovih igrača zainteresiran klub iz najvišeg ranga hrvatske odbojke, dok s druge strane postoji žal zbog neprepoznavanja rezultata, koje je klub polučio u zadnjih par godina, od strane ljudi koji su zaduženi za sport u Velikoj Gorici. Uz malo više razumijevanja, danas se u Velikoj Gorici mogla igrati Superliga. Naravno, ona muška, jer za žensku odavno nema podloge, barem što se rezultata na terenu tiče.

Goričani za ovaj susret nisu mogli računati na Josipa Huljeva, koji je nedavno uplovio u bračnu luku, te je bio oslobođen ove utakmice, i na tehničara Luku Humskog, koji se nalazi na probi u ambicioznom bugarskom drugoligašu. Svoje mjesto u momčadi tako su našli juniori David Petar Buđak, Domagoj Ivković, Matija Klasnić i Neno Hazer. Ulogu tehničara preuzeo je Ivan Šulc, par srednjih blokera činili su Ivan Vrpoljac i Vedran Vukić, na poziciji korektora su se izmjenjivali Damjan Šprem i Snježan Prevolnik, a primače su odigrali Mateej Bičvić i Dario Rukavina.

Goričanima je na početku utakmice trebalo malo vremena da se snađu u postavi u kojoj su zajedno odradili jedan trening. U tom snalaženju, domaćini se nisu previše rezultatski odvojili, te gosti čak dolaze do prednosti od 21:24. Tu se domaćin budi, i osvaja sljedećih pet poena te osvaja prvi set. U drugom setu se vidjelo da šokantna završnica prethodnog seta nije negativno djelovala po goste, koji uz dosta dobru igru, izjednačavaju rezultat. Domaćini, koji su prošle godine završili treći u Drugoj ligi i koji su se pojačali tijekom ljeta, bolje otvaraju treći set. Rezultatski se odvajaju, no sitne pogreške s jedne i druge strane, čine da ovaj set bude napet sve do same završnice. Na kraju ipak više sreće imaju domaćini i prednost je ponovno na njihovoj strani. U četvrtom setu Goričanima pada koncentracija, te s previše pogrešaka u prijemu i napadu praktički poklanjaju domaćinima jedanaest poena. Rezultat od 11:1 za OK Daruvar je bilo jako teško preokrenuti, čak su Goričani do tehničkog timeouta uspjeli smanjiti zaostatak na pet poena, no za nešto više od toga nisu imali snage.

Evo što je o utakmici imao reći, predsjednik i zamjenski tehničar OK Gorice, Ivan Šulc: “S obzirom na okolnosti, mislim da možemo biti jako sretni igrom u prva tri seta. Igralo se dosta izjednačeno i svaki set je mogao otići na bilo koju stranu. Možda najviše možemo žaliti za završnicom prvog seta, kada nismo iskoristili tri set lopte. U našoj igri se vidjelo da nam nedostaje uigranosti i automatizma u nekim situacijama. No to nije ništa što se ne može ukloniti na treninzima. Čestitam Daruvaru na pobjedi i veselim se našim međusobnim susretima u ligi.”

Post Poraz OK Gorice u kupu je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.