Prijava

Vaša prijava

Drugi poraz


U 6. kolu 2.nacionalne odbojkaške lige – centar, odbojkaši OK Gorice doživjeli su težak poraz od 3:0 u setovima (25:20, 25:12, 25:16) na domaćem terenu od OK Daruvara.

Izgleda kako Daruvarčani “ne leže” domaćim odbojkašima jer su ih već jednom ove sezone pobijedili. Bilo je to na početku sezone, u prvom kolu Kupa regije Centar. Pružili su Goričani tada puno bolji otpor nego što je to bio slučaj u nedjelju, 19.studenog 2017. Loša igra iz drugog dijela utakmice u Čazmi, prenijela se i na utakmicu s Daruvarom. Iz konkurencije za igru je do daljnjega, zbog ozljede otpao Ivan Šulc, međutim u kadar za utakmicu vratili su se Josip Huljev i Snježan Prevolnik.

Prvu postavu činili su tehničar Luka Humski, korektor Josip Huljev, srednji blokeri Vedran Vukić i Ivan Vrpoljac, primače su igrali Mateej Bičvić i Dario Rukavina, a libera je igrao David Petar Buđak. S klupe su priliku čekali mladi Domagoj Ivković, Neno Hazer, Matija Klasnić te, za nijansu stariji, Snježan Prevolnik.

Obje momčadi dobro otvaraju prvi set, podjednako dobro igraju i jedni i drugi. Daruvarčani polovicom seta stvaraju rezultatsku prednost,a sitne pogreške domaćih odbojkaša u bloku i na servisu rezultiraju gubitak prvog seta s prihvatljivim zaostatkom. I dok se u drugom setu očekivala ista bespoštedna borba, Goričani kao da su stali. Prvo je stao prijem, a zatim i napad i obrana. Probali su domaći odbojkaši izmjenama pokvariti ritam gostiju, no jedino što su mogli osvojiti u drugom setu bilo je jadnih 12 poena. U trećem setu su Goričani koncentriraniji na prijemu i obrani, no zapinje u napadu i Daruvarčani vrlo rano stvaraju prednost. Večer za zaborav mogla je započeti nakon što su gosti realizirali prvu meč loptu.Treba goste pohvaliti jer su nakon dva osvojena seta i dalje igrali istim ritmom i kvalitetom te nisu dopustili domaćinima da se probaju izvući iz rezultatskog minusa u trećem setu.

Nakon ovakve predstave, domaći odbojkaši nisu bili raspoloženi za izjave. Sve što im preostaje je tjedan dana za pripremu za gostujuću utakmicu protiv vodećeg i neporaženog OK Sheefta. Biti će zanimljivo vidjeti što se u igri Goričana može promijeniti u tjedan dana, a da se nije moglo u duplo dužem periodu između utakmica s MOK Čazmom i OK Daruvarom.

 

Post Drugi poraz je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.