Prijava

Vaša prijava

Svladana prva momčad prvenstva


S gostovanja u Trnskom, Goričani su odnijeli puni plijen, zahvaljujući pobjedi nad OK Sheeftom od 3:1 (25:18, 21:25, 22:25, 22:25) u sklopu 7.kola 2. nacionalne odbojkaške lige – centar.

Dva uzastopna ligaška poraza upalila su alarm u redovima goričkih odbojkaša. Iako su porazi došli od kvalitetnih momčadi Čazme i Daruvara, kvaliteta igre Goričana bila je ispod razine na koju su na svih ovih godina navikli. Prilika za iskupljenje došla je u nedjelju, 26. studenog u 12.45 sati, protiv vrlo dobre momčadi OK Sheefta iz Novog Zagreba, koja je puna kvalitetnih igrača i koja je sve do sedmog kola imala savršeni rezultatski učinak, ostvarivši šest pobjeda iz isto toliko utakmica. Čini se kako je susret protiv vodeće momčadi prvenstva i loša igra iz prethodnih kola, probudila inat i na vidjelo iznijela kvalitetu koju momčad OK Gorice, bez sumnje posjeduje. Saznali smo kako su tijekom tjedna odrađeni kvalitetni treninzi te su igrači izrazili i želju za individualnim treninzima kako bi se što bolje pripremili za nedjeljni dvoboj.

Goričani su u susret krenuli s primačkim parom Mateej Bičvić i Dario Rukavina, srednji blokeri bili su Vedran Vukić i Ivan Vrpoljac, korektora je odigrao Josip Huljev, a igrom je dirigirao tehničar Luka Humski. S klupe su priliku čekali Domagoj Ivković, Matko Vutmej i Snježan Prevolnik. Na klupi je viđen i bivši odbojkaš OK Gorice, Marko Barunović, koji je podrškom i savjetima pomogao u vođenju ove utakmice. Ne bi se iznenadili kad bi ukoro preuzeo neku od vodećih funkcija u klubu.

Prvi set nije baš krenuo po željama Goričana. Događale su se nepotrebne pogreške na prijemu, obrani i napadu, no to možemo pripisati terminu utakmice, koji je bio prikladniji za nedjeljni ručak a ne za odigravanje natjecateljske utakmice. Tu se domaćini bolje snalaze i rade veliku rezultatsku prednost. Pozitivna stvar je što, već sredinom seta, Goričani postižu radnu temperaturu i na očigled podižu razinu svoje igre. Već se tada moglo vidjeti da će, dotad neporaženi domaćini, imati velike probleme s gostima iz Velike Gorice. Rezultatski deficit s početka seta bio je, nažalost, prevelik, te domaćini uspijevaju prvi doći do 25 poena.

U drugom setu je to već druga pjesma. Gosti su nanjušili krv i opasno pritišću odbojkaše OK Sheefta. Pogreške u obrambenom dijelu su znatno manje i to odmah olakšava Humskom u razigravanju svojih napadača. U trenutku kada se set lomio, Goričani su bili koncentriraniji i nakon velike borbe izjednačavaju rezultat u setovima.

Treći set gosti slabije otvaraju, tako da je u jednom trenutku domaćin vodio 6:2, uz pet uzastopnih poena. Nakon pozvanog time-outa, Goričani se oporavljaju i odmah to bolje izgleda. Vukić na sevisu radi seriju koja goste vraća u igru, jaki smečevi Bičvića, Rukavine i Vrpoljca potvrđuju dobru igru na prijemu i obrani, i Goričani prelaze u vodstvo koje do kraja seta nisu ispustili.

U četvrtom setu moral odbojkaša Gorice je na vrlo visokoj razini, što potvrđuje požrtvovna igra u obrani i prijemu. Neke sitne pogreške događaju se u pozicioniranju kod protivničkih napada, no to su problemi s kojima se muče i neke utreniranije i profesionalnije momčadi. Gorički napadači su gotovo nezaustavljivi te gosti relativno mirno privode utakmicu kraju.

Gotovo je nemoguće izdvojiti bilo koga iz goričke momčadi, bila je ovo njihova najbolja ovosezonska utakmica. Jako dobri su na prijemu i u napadu bili pucači Rukavina i Bičvić. Za potonjeg smo čuli da nije odigrao tako dobru utakmicu još od školskog odbojkaškog prvenstva gdje ga je, svojevremeno, iz publike gledala simpatija iz 6.b, a on je skakao više i smečirao jače od svih ostalih igrača na terenu. Vukić odličan na servisu i bloku, uz par ključnih prolaza u napadu. Drugi srednji bloker,  Vrpoljac, odigrao je najbolju utakmicu otkada je prošle sezone došao u klub, nezaustavljiv u napadu i jako dobar u bloku. Huljev, inače primač-pucač, je na poziciji korektora odigrao jako dobro, te s par blokova ubio želju za odbojkom kod protivničkih napadača. Humski bi trebao ozbiljno razmisliti i iskoristiti nadolazeće blagdanske popuste pa upisati tečaj stranog jezika, jer s ovakvom igrom, bojimo se kako ga OK Gorica neće moći još dugo držati u svojim redovima.

Do kraja prvog dijela sezone još su dva kola, zanimljivo obje utakmice odbojkaši Gorice igraju protiv momčadi iz Siska. Prvo u goste dolaze talentirani juniori OK Siska, a zatim slijedi gostovanje kod njihovih malo, odbojkaški, iskusnijih i kvalitetnijih sugrađana, kod OK Quirina. Ako nastave s prikazanom igrom, ne bi trebalo biti problema za goričke odbojkaše.

Post Svladana prva momčad prvenstva je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.