Prijava

Vaša prijava

Djeca pomažu djeci


 

17. prosinca 2012. učenici OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice posjetili su Dječji dom sv. Terezije od malog Isusa na Vrhovcu koji vode časne karmelićanke.

U ovim teškim životnim trenutcima pomoć je potrebna mnogima, rekla je naša časna Katarina, a ravnateljica Snježana Pavić predložila da to budu upravo oni kojima je uskraćena sigurnost i toplina obiteljskog doma, djeci u Dječjem domu sv.Terezije od malog Isusa. Škola je organizirala akciju sakupljanja odjeće, obuće, higijenskih proizvoda, ali i onoga što najviše veseli djecu, slatkiša i igračaka.

Punih ruku pokucali smo na vrata Doma, a osmijeh sestara karmelićanki, potvrdio nam je da smo na pravom mjestu. Lijepo uređen dom pun slika i kipova svetaca podijeljen je u četiri etaže. U prizemlju su govornica i soba u kojoj se djeca igraju i druže s volonterima i posjetiocima. Na drugom i trećem katu su spavaonice i sobe za igru, dok je na posljednjem katu prostor za školarce u kojem uče i pišu domaće zadaće.

U Dječjem domu sv.Terezije od malog Isusa živi 28-ero mališana od 6 mjeseci do 7 godina, dok od nedavno primaju djecu i do 13. godine života. Djeca su povezana i međusobno se poštuju i vole. U razgovoru i igri s njima shvatili smo da su, iako su u Domu, vrlo zaigrani i ne opterećuju se problemima bez obzira na to u kakvoj se situaciji nalaze. Uz pomoć sestara karmelićanki obavljaju prve male obaveze, stječu radne navike.     

Sestre su djeci ne učiteljice, ne njegovateljice, nego MAJKE,  kako je i željela utemeljiteljica.

Iako su u Domu sretni, s nestrpljenjem čekaju da ih neka obitelj posvoji ili udomi, ali do tada  sigurni smo da će se časne karmelićanke dobro brinuti o njima i neće im nedostajati ljubavi.

 

 

Marcela Lončarić i Anamarija Stepinac

Novinarska skupina

OŠ E. Kumičića