Prijava

Vaša prijava

Za manje otpada


 

U srijedu, 7. studenog, Osnovna škola Eugena Kumičića iz Velike Gorice uključit će se u kampanju « Za manje otpada». Postavši  Eko škola uspjeli smo ući u  „elitni krug“   od samo 25 škola u Republici Hrvatskoj koje imaju pravo sudjelovanja u ovoj eko kampanji. Cilj kampanje je promicanje europskih ideja o postupanju s otpadom te ekološki osvještavati učenike, roditelje i lokalnu zajednicu. Koliko smo ekološki osvješteni i aktivni pokazuje i podatak o zavidnoj poziciji u Zagrebačkoj županiji po količini sakupljenog starog papira.  Naši učenici već od prvog razreda znaju sve o reciklažnim kontejnerima, skupljanju starih baterija i naravno, štednji vode i struje jer smo već dvije godine uključeni u U4Energy  europski projekt.

Sakupljanje raznovrsnog otpada, čišćenje okoliša škole, odlazak u reciklažno dvorište, ozelenjavanje dvorišta i unutarnjeg prostora škole, ali i suradnja sa Šumarijom Velika Gorica  i čišćenje područja od Okuja do Krušaka, izrada spremnika za razvrstavanje otpada za recikliranje, te igračaka od otpada samo su neki od primjera  akcija kojima će učenici OŠ Eugena Kumičića u srijedu od 10: 45 do 19 :00 učiniti ekološki život Velike Gorice ljepšim. Pozivamo vas da budete dio ove eko kampanje i svojim doprinosom učinite naš okoliš zelenijim i ugodnijim.

 

P.S.  Vidimo se u srijedu od 10:45 u našoj EKO školi, posjetite nas i zabilježite što radimo, možda motivirajmo i druge.

 

Novinarska skupina

 

Kontakt ravnateljica

091/6221302


Akrobatski rock'n'roll