Prijava

Vaša prijava

Eko suradnja


EKO ŠKOLA KUMIČIĆ U POSJETU EKO VRTIĆU ŽIREK

Naša škola kao član Udruge ''Lijepa naša'' - EKO škole / vrtići,  odlučili smo posjetiti EKO vrtić Žirek i ostvariti EKO suradnju s njima.

Važno je od malih nogu učiti djecu pravilnoj prehrani, i zato su se djeca srednje i starije vrtićke skupine uključila u projekt ''Mi jedemo odgovorno''. Napravili su vlastiti vrt u kojem su uzgajali razno voće i povrće pa je sad došla na red i sezona spremanja zimnice od dozrjelih plodova. Osim zimnice, priprema se i bučnica, kompoti i razne delicije od voća i povrća ekološkog uzgoja.

Djeca i tete vrtića  sa zadovoljstvom su podijelili svoja iskustva obrade vrta i izrade zimnice s nama. Zajedničko druženje započelo je ukusnim doručkom. Jeli smo kuhana jaja koja su nestala u sekundi, domaći sir i vrhnje sa sjemenkama, žgance, jogurt, mlijeko, domaću paštetu. Slušali smo kako su radili zimnicu, što nam je potrebno za nju i zašto nam uopće treba zimnica. Upoznali su nas s radom  njihove eko-patrole, ali i  etno skupine i jako nam se svidjelo.  

Plesom i igrom završili smo posjet, a njihovi domaćini na proljeće bit ćemo mi i  pokušat ćemo ih  ugostiti kako što su oni i nas.

 

                                                                                                                          NOVINARSKA SKUPINA

OŠ EUGENA KUMIČIĆA