Ovaj tjedan uspješno je priveden kraju edukativni program s naglaskom  na reciklažu  u sklopu projekta “Hoću to” u kojem su sudjelovali naši učenici, polaznici skupine Školski vrt kroz četiri susreta sa Sendy, članicom Udruge ZMAG.

Projekt je započeo organiziranim posjetom Recikliranom imanju, gdje su se učenici upoznali s pojmom permakulture, primjerima reciklaže na imanju, ekološkim vrtom te bankom sjmemena. Izradili smo hranilice za ptice, obavili berbu u vrtu, očistili sjeme, a na kraju imali ručak od  organskih namirnica. Druga radionica  je bila eduakcija o očuvanju bioraznolikosti okoline s naglaskom na kukce, uz izradu hotela za kukce. Treći susret je bila radionica kućnog kompostiranja koja uči kako zbrinuti vlastiti biootpad, a svaki razred sudionika je dobio vlastitu kantu na korištenje. Zadnja ali vjerovatno i najzabavnija radionica bila je na temu upcyclinga u kojoj su djeca izrađivala prigodne ukrase i poklone od već korištenih predmeta i materijala kao npr. prstene od tipkovnice, ključovjes, jež za božićnu pšenicu, privjeske za ključeve, čestitke, ukrasne kutijice itd. Svoje rukotvorine će nuditi na Božićnom sajmu u njihovim školama, a donacije će utrošiti za vrtni alat.

Nakon provedenih aktivnosti polaznici sustekli nova znanja vezana uz permakulturu i održvi razvoj te kroz praktični rad usvojili navike recikliranje koja su počeli odmah primjenjivati. Nadamo se da ćemo imati priliku I opet sudjelovati u sličnim aktivnostima.

izvor

Cijeli tekst pročitajte na adresi: Projekt "Hoću to".