Prijava

Vaša prijava

Tetra Pak natječaj- lajkaj i ti!


Prenosimo tekst u cijelosti objavljen na City portalu 6. veljače 2019. i nadamo se vašoj pomoći:

"Mali kreativci iz Kumičića recikliraju sa stilom: I ti im možeš pomoći…
U natječaju Eko-paket Hrvatska, u kojoj je cilj od iskorištenog Tetra Paka napraviti kreativne radove, kao jedini gorički predstavnici sudjeluju prvašići iz Eugena Kumičića. I trebaju pomoć u “lajkovima”…

Tko kaže da današnja djeca samo gledaju u mobitele i igraju igrice? Evo, recimo, u osnovnoj školi Eugena Kumičića prvašići se bave recikliranjem, i to – umjetničkim smjerom. Učenici iz ove goričke škole sudjeluju u natječaju “Eko-paket Hrvatska”, u kojem je zadatak, kako je istaknuto, “poslati maksimalno pet fotografija jednog ili više predmeta napravljenog od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže”. Prvašići iz Kumičića poslali su četiri fotografije na temu “Životinje i biljke te njihovo očuvanje”, na kojima su kartonske verzije žirafe, slona, sove i kućica za ptice.

U finale će ući tri rada s najviše “lajkova” na Facebook stranici natječaja, pa se i City portal odlučio uključiti i pomoći djeci da dođu do nagrade za svoj trud. Potrebno je ući u fotografiju i stisnuti “like” kako bi glas bio važeći. Klinci iz Kumičića jedini su predstavnici velikogoričkih škola u ovoj kategoriji natječaja, od prvog do četvrtog razreda, a njihovi radovi nalaze se OVDJE.

Za radove na temu reciklaže i ponovne upotrebe povodom Dana planeta Zemlje može se glasovati sve do 9. svibnja, a glavna nagrada u ovoj kategoriji iznosi pet tisuća kuna. Od tri rada koja uđu u finale, stručni žiri će izabrati najboljega…!"


Zlatna medalja na Državnom atletskom prvenstvu

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike