Prijava

Vaša prijava

Upisi u 1. razred osnovne škole , šk. godina 2018./2019.


Upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2018./2019. obavljat će se u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika, Velika Gorica, Školska 4, za matičnu školu i područne škole Lukavec i Dubranec, prema pismenom pozivu škole, koji će dobiti pojedinačno svaki roditelj. Upisi će se obavljati krajem travnja i početkom svibnja 2018.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta provodi se isključivo u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema upisnom području (upisno područje prema mjestu prebivališta odnosno prijavljenog boravišta) ( čl. 5. st.4. Pravilnika i čl.17. i 18. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi).

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2018. godine imaju navršenih 6 godina života.Iznimno, na zahtjev roditelja ili staratelja i prijedlog stručnog Povjerenstva, u prvi razred se može upisati i dijete koje do kraja tekuće godine navršava šest (6) godina - prijevremeni upis temeljem rješenja Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, Ispostava Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34, II. kat, soba 225, tel: 6224-970; 6254-008; e-mail: udu.vg@email.t-com.hr. U tom slučaju roditelj je bio dužan najkasnije do 31.3.2018. podnijeti zahtjev Uredu državne uprave u Zagrebačkoj županiji i priložiti potrebnu dokumentaciju.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta provodi i Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku medicinu, dr. Dunja Delfin (Dom zdravlja Velika Gorica, Školska ambulanta, tel: 6227-555). Narudžbe za upis se vrše osobno u ambulanti neparne datume prijepodne, a parne datume poslijepodne. 

Informacije o upisu roditelji mogu dobiti u OŠ Eugena Kvaternika:

Tel: 6221-334

E-mail: ured@os-ekvaternika-velikagorica.skole.hr

 

Pedagoginja Maja Munđer Dragin

Psihologinja Gordana Novković Poje

Defektologinja Alica Stražanac