Prijava

Vaša prijava

Budi DIV


Obilježavanje Dana intelektualnog vlasništva za djecu i mlade "Budi kreatIVan... Budi inovatIVan... Budi DIV!" održano je 10. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

Cilj projekta je djecu i mlade, kroz igru i sadržaje namijenjene njihovim dobnim uzrastima, kroz edukaciju o važnosti i potencijalu kreativnosti i inovativnosti potaknuti na stvaranje vlastitog intelektualnog vlasništva te educirati  o upravljanju tim vlasništvom, važnosti zaštite i poštivanja prava intelektualnog vlasništva, te o tome kako koristiti intelektualno vlasništvo u razvoju  inovacija i kreativnosti.

Za niže razred kroz tri tematska animirana filma na  jednostavan i zabavan način, predstavljene su teme intelektualnog vlasništva. U sadržaju animiranih filmova naglašene su poruke o važnosti izuma, zaštitnih znakova –žigova i autorskih djela bez kojih svijet danas ne bi bio kakav jest, kao i važnosti zaštite izuma i autorskih djela te poštivanje prava kreativaca i izumitelja. Predavanju su prisustvovali učenici 2.a i 3.a razreda, a radionici učenici 2.a razreda.

Kroz kratke skečeve i filmove učenicima viših razreda  približene su teme iz područja intelektualnog vlasništva, te su upoznati s vršnjacima koji kreativno i inovativno stvaraju. U interaktivnoj edukaciji, naučili su o zaštiti i poštivanju intelektualnog vlasništva te ih se motivira da se zamisle u ulozi autora, izumitelja ili drugog nositelja prava intelektualnog vlasništva. Predavanju su prisustvovali učenici 5.a, 6.a i 8.b razreda, a radionicama učenici 8.b razreda. (DFV)