Prijava

Vaša prijava

Županijsko natjecanje Robokup


Robokup je ekipno natjecanje iz osnova robotike namijenjeno učenicima viših razreda osnovnih škola koje Hrvatska zajednica tehničke kulture organizira s ciljem popularizacije robotike i tehničke kulture u cjelini. Natjecanju mogu pristupiti djeca iz Republike Hrvatske i inozemstva. U popratnim aktivnostima Robokupa uključena su djeca predškolske dobi, učenici nižih razreda osnovnih škola i djeca s posebnim potrebama. 
Robokup se provodi kroz dvije razine natjecanja: županijsku i državnu. Županijska natjecanja organiziraju županijske Zajednice tehničke kulture ili Društva pedagoga tehničke kulture, a koordinira ih HZTK. Državnu razinu natjecanja organizira HZTK u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom i županijskom Zajednicom tehničke kulture na čijem se području održava Robokup.

Naša je škola ove godine bila domaćin županijskog Robokupa. Organizaciju je preuzela naša profesorica Maja Mačinko. 

Pozdravio nas je pročelnik Neven Topolnjak te ravnateljica Monika Brleković nakon čega je natjecanje počelo.   
Našu su školu predstavljala dva tima, jedan ispred škole te drugi ispred udruge TurTeh
U prvome su zadatku "Strujni krugovi" naše ekipe osvojile prvo mjesto, u drugome zadatku "Vožnja robotskih kolica" prvo i treće mjesto.
Nakon ukupnog zbroja rezultata ekipa koju su činili Ema Lesinger, Dora Štrković i Lovro Šiprak osvojila je prvo mjesto, a ekipa sa članovima Dario Pavlešen, Rok Kušar i Fran Đumlija treće mjesto. 
Obje su se ekipe time plasirale na državno natjecanje! Čestitamo. (Maja Mačinko Kovač)