Prijava

Vaša prijava

Županijsko stručno vijeće razredne nastave


Dana 5. veljače ugostili smo  promotorice  Škole za život, predstavnice Ministarstva znanosti i obrazovanja, gospođe Sandru Kasić i Žaklinu Lukša. U prepunoj dvorani učiteljica razredne nastave iz OŠ Eugena Kumičića, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Jurja Habdelića i OŠ Nikole Hribara vladala je opuštena i radna atmosfera.  Predstavnice Ministarstva upoznale su nas s dosadašnjim radom škola koje su uključene u eksperimentalni projekt Škole za život, ishodima njihovog rada do danas i objasnile nam što nas očekuje iduće školske godine.

Saznali smo da nas očekuje osiguravanje korisnijeg i smislenijeg obrazovanja u skladu s razvojnom dobi učenika i njihovim  interesima te približavanjem svakidašnjem životu; pružanje obrazovanja koje će ih osposobiti za suvremeni život, svijet rada i nastavak obrazovanja. Osnaživanje uloge učitelja i jačanje profesionalnosti; veća autonomija u radu, kreativniji rad, smanjenje administrativnih obveza te vanjskih pritisaka. Omogućavanje veće uključenosti u obrazovanje djece i život škole, uvid u očekivanja ishoda te načina objektivnijeg ocjenjivanja i vrednovanja, upućivanje smislenih i češćih povratnih informacija o postignućima njih samih.

Zaključak je skupa da se u razrednoj nastavi novim kurikulumom ništa zapravo i neće promijeniti jer učiteljice razredne nastave odavno rade na taj način. Očekuju se velike promjene u predmetnoj nastavi u kojoj će proces promjena sigurno i potrajati, ali nas svakako i raduje da će do promjena doći.  (Voditeljica ŽSV, Marina Mužek, učiteljica savjetnica)

 


Terapijski pas na HRT-u

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike