Prijava

Vaša prijava

Uručene diplome najboljim Dabrićima


dabar diplome

Osnovna škola Nikole Hribara ove je godine prvi put sudjelovala u natjecanju Dabar. Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Inicijativa uključuje niz predavanja i radionica za učenike i učitelje tijekom cijele godine te međunarodno online natjecanje u studenom. Natjecanje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Zadatci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Natjecanje je provedeno u tjednu od 13. do 17. studenog u sklopu nastave informatike. Iz naše je škole na natjecanju sudjelovalo oko stotinu učenika, a u cijeloj državi više od 15 000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Petoro naših učenika ušlo je u 10% najboljih na razini države, a to su: Fran Kliček, Jana Šaban, Antonio Bradić, Klara Krilić i Ivona Pejak. Navedenim učenicima dodijeljene su diplome za izvrstan uspjeh.

Pripremu i organizaciju natjecanja vodili su učitelji Tamara Jozinović i Milan Omrčen.