5.2.2020. Svjetski dan čitanja naglas prvašići su obilježili s književnicom našeg kraja Željkom Horvat - Vukelja koja im je na zanimljiv i poučan način pročitala svoju priču „Hrabrica”, djelo za cjelovito čitanje u prvom razredu.

Obilježavanjem ovoga dana pokazujemo svijetu kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima, kako je to prilika da ljudi širom svijeta proslave radost čitanja naglas i zalažu se za pismenost kao temeljno ljudsko pravo.

Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta. 

A kako su malog Pericu, mamu i tatu, te prijatelje iz susjedstva prikazali glumci Gradskog kazališta „Žar ptica”, prvašići su mogli vidjeti 6.2.2020.

Pročitana priča  proširena je scenski i drugim strahovima sedmogodišnjaka, ali i uspješnim načinima razvoja samopouzdanja i svladavanja istih.

Učenici 1.a i 1.d razreda svoje aktivnosti podijelit će i u e-Twinning projektima „Književnik moga zavičaja”, Sigurnim korakom u školu 1 i Naša knjiž(n)ica.

 

 

 

<iframesrc="https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vTW8RpJAzyqyMUwDwLzCcbi38utiTmenC5RjuLW5GHdBb5NuFjyBNpoW49eesBldeArDbyBqHbN01pk/embed?start=false&loop=false&delayms=3000" frameborder="0" width="4700" height="2672" allowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true"></iframe>

 

 

 

izvor

Cijeli tekst pročitajte na adresi: Svjetski dan čitanja naglas.