Prijava

Vaša prijava

Odluka o financiranju drugih obrazovnih materijala


U NN 66/2020 objavljena je 

 
Odluka o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske

 

U Odluci stoji:

"Vlada Republike Hrvatske, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, za školsku godinu 2020./2021. osigurat će druge obrazovne materijale za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj koji su:

– članovi kućanstva koje je do 31. kolovoza 2020. utvrđeno kao korisnik zajamčene minimalne naknade, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi

– članovi kućanstva osobe koja je do 31. kolovoza 2020. utvrđena kao korisnik naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, sukladno propisu kojim se uređuju prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Pravo iz stavka 1. ove točke učenik ostvaruje sukladno odluci o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala, koja je objavljena na mrežnim stranicama osnovne škole, za razred koji učenik pohađa i sukladno članku 16. stavku 8. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu.

Pravo iz stavka 1. ove točke ne ostvaruju učenici:

– koji ostvaruju pravo na druge obrazovne materijale po drugoj osnovi

– koji ostvaruju pravo na puni novčani iznos za nabavu drugih obrazovnih materijala

– koji ponavljaju razred."