Upis u dječji vrtić za pedagošku godinu 2016/2017

Rezultati upisa djece u dječje vrtiće objavit će se na mrežnim stranicama Dječjeg vrtića u 15h.

Izložba "Putujemo Europom"

Pozivamo Vas na izložbu projekta "Putujemo Europom" koja će se održati na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica. Izložba traje od 20. 04. – 05. 05. 2016. Upoznajte Francusku, Italiju, Veliku Britaniju kroz dječje oči. Pogledajte dječje radove i vratite se malo natrag u vrijeme starog Rima, pa sve do lijepe naše domovine Hrvatske i zavičaja Turopolja! Izložbu su pripremile odgojiteljice starije predškolske skupine PO Kurilovečka: Verica Pejak, Sandra Romić i Marijana Vlahović.

Izložba "Što više znam, bolje mogu mijenjati svijet"

Pozivamo Vas na izložbu projekta "ŠTO VIŠE ZNAM, BOLJE MOGU MIJENJATI SVIJET" - "THE MORE I KNOW THE BETTER I CAN CHANGE THE WORLD" koja će se održati u POU Velika Gorica na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica Izložba traje od 01. do 16. 04. 2016. Izložbu su pripremile odgojiteljice mješovite skupine s ranim učenjem engleskog jezika: Mirjana Božić i Željka Herlić. We are looking forward to your visit on the exhibition!

Javni poziv za prijavu stručnih radova

Od 7. do 15. listopada 2016. održat će se Dani dječjih vrtića Grada Velike Gorice i Dječji tjedan. Sa ciljem okupljanja stručnjaka zaposlenih u djelatnosti odgoja i obrazovanja, planira se održavanje Stručnog skupa za odgojitelje, učitelje razredne nastave i stručne suradnike na temu povezanosti i suradnje vrtića i škola.

Radionica s očevima "Važnost očinske uloge u ranom djetinjstvu"

Poštovani očevi! Pozivamo vas na ciklus radionica s tatama u okviru programa rastimo zajedno. Klub s tatama uključuje 4 radionice. Prva radionica "Očinska uloga u ranom djetinjstvu"održat će se u srijedu, 17. veljače 2016. godine u 17,00 sati u J. Pucekovića 2, Velika Gorica. Voditeljice radionice su:Ljubica lovreković, psihologinja iVedrana debijađi, pedagoginja. Veselimo se vašem dolasku!

Šahovske figure na Malom fašniku

Naša skupina iz Pucekovićeve nastupila je na Malom fašniku. Djeca u toj skupini već neko vrijeme uče igrati šah, pa je tema za Fašnik došla sama od sebe. Uz trud i zalaganje odgojiteljica te svesrdnu suradnju i pomoć roditelja koji su pomogli izraditi kostime, ideju nije bilo teško realizirati.

Fašničko druženje

U predškolskoj skupini u područnom objektu Kurilovečka održano je fašničko druženje djece, roditelja i odgojitelja. Druženje je započelo dramatizacijom predstave "Maskenbalske šale" koju su mali glumci pripremili za svoje roditelje. Nakon predstave na scenu su stupili spretni akrobati, krotitelji lavova, princeze i klaunovi iz Cirkusa "Fantastikus" koji su sve iznenadili svojim vratolomijama.

Zimovanje u Ribničkom Pohorju

Od 10.01.2016 do 17.01.2016. osmero djece iz predškolske skupine područnog objekta Kurilovečka i odgojiteljica Sandra Romić otišli su na zimovanje u Sloveniju. Osim što su učili skijati, djeca su uživala i u ostalim radostima kao što su: sanjkanje, šetnje, odlasci na vruću čokoladu, igre u apartmanima…

Izložba "Maske"

Pozivamo Vas na izložbu projekta "MASKE" koja će se održati u POU Velika Gorica Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica Izložba traje od 02. do 12.02.2016 Izložbu su pripremile odgojiteljice Jadranka Žitnik, Sanja Bejić i Saša Birošević u suradnji sa djecom iz mlađe vrtićke skupine i njihovih roditelja. Veselimo se Vašem dolasku!

Istraživačke igre snijegom

Ove zime djeca su jedva dočekala da padne snijeg. Uz puno igre na dvorištu i sanjkanje, odlučili smo se poigrati snijegom i istražiti ga na neki drugi način. Potaknuti dječjom igrom u kojoj su djeca radila grude i pretvarali se da su kuglice sladoleda sjetili smo se donijeti snijeg u sobu dnevnog boravka te ga probati obojati.

Predstava predškolaca

Predškolska skupina iz Kurilovečke izvela je dvije kratke predstave za svoje prijatelje iz vrtića. Prvu lutkarsku predstavu Snježna grudica, izveli su Tia Bartolić i Borna Ruškovački koji su napravili lutke za predstavu te uz pomoć odgojiteljica napravili scenu. Zbog svoje odlične glume zaradili su ogroman pljesak. Drugu predstavu Pingvin i snjegović, također uspješnu, izvele su odgojiteljica Verica Pejak i pripravnica Saša B. Nakon predstave maleni gledaoci dobili su mogućnost da se i sami okušaju u glumi.

Blagdansko druženje djece i roditelja

U područnom objektu Buševec održano je božićno druženje djece, roditelja i odgojitelja. Druženje je organizirano u prostoru polivalenta te su u njemu sudjelovale sve tri odgojne skupine. Djeca su pomoću prikupljenog materijala s roditeljima izrađivala ukrase za bor, različite božićne dekoracije te posijali pšenicu. Druženje je obilježilo dobro raspoloženje i velika kreativnost djece i roditelja.

Blagdanski ugođaj u našem vrtiću

Svake godine u vrtiću obilježavamo vrijeme adventa koje započinje svečanim uređenjem objekta i izradom adventskog vijenca čije svijeće palimo svaki tjedan do Božića. Kako bi doživljaj Božića bio potpun, djeca tijekom adventa izrađuju ukrase kojima ukrašavaju božićnu jelku. I odgojiteljice pokazuju svoju kreativnost i maštovitost na radost svih, a ponajviše dječice. Pogledajte naš ovogodišnji blagdanski ugođaj!

Diplome za roditeljstvo

Šesta generacija roditelja u našem vrtiću dobila je diplome za svoje roditeljstvo! Kako?Sudjelujući u radionicama za roditelje "Rastimo zajedno" koje su se održavale tijekom protekla tri mjeseca u našem vrtiću. Radionice su vodile Vedrana Debijađi, pedagoginja i Ljubica Lovreković, psihologinja – stručne suradnice našeg vrtića.Kroz 13 susreta (radionica) roditelji su imali priliku s voditeljicama i drugim roditeljima izmjenjivati svoja iskustva, probleme, znanja i roditeljske vještine, upoznati bolje sebe kao roditelja, te na taj način poboljšati svoje roditeljstvo.

Cipelići poklonili djeci predstavu "Ježeva kućica"

Naša dramska skupina Cipelići i ove je godine razveselila djecu predstavom. Ovoga puta to je bila "Ježeva kućica". Djeca su bila oduševljena predstavom, prateći je uzbuđenim izrazima lica, povremenim komentarima o njima najuzbudljivijem liku te smijehom i gromoglasnim pljeskom.