Svehrvatska smotra Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje u Stubičkim Toplicama

Početkom listopada naš vrtić po drugi je puta sudjelovao na smotri Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje, na kojoj sudjeluju brojni Eko vrtići, škole i učenički domovi iz cijele Hrvatske. Na smotri su sudjelovala djeca i odgojiteljice starije grupe iz vrtića Gradići.

Stručni skup „Partnerstvo vrtića i škola – stvaranje pozitivnih prilika za odgoj i obrazovanje“

Dječji vrtić Lojtrica ovih je dana bio domaćin stručnog skupa na temu Partnerstvo vrtića i škola – stvaranje pozitivnih prilika za odgoj i obrazovanje, koji se održao povodom Dana dječjih vrtića Grada Velike Gorice. Ideja za stručni skup proizašla je iz dječjih vrtića, čiji su djelatnici činili Programski odbor, u suradnji s Gradom Velika Gorica koji kao Grad prijatelj djece uvijek pruža potporu ovakvim događanjima.

Obavijest o početku programa predškole

Poštovani roditelji! Program predškole za djecu koja ne polaze dječji vrtić počinje 6. listopada 2016., u terminima kako slijedi:

Poziv na stručni skup

Od 6. do 11. listopada 2016. povodom Dječjeg tjedna i Dana dječjih vrtića Velike Gorice održat će se Stručni skup s temom Partnerstvo vrtića i škola – stvaranje pozitivnih prilika za odgoj i obvrazovanje.

Obilježili smo Europski tjedan sporta

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe i obilježava se od 10. do 17. rujna.Vrtićka skupina s integriranim sportskim programom za vrijeme trajanja Europskog tjedna sporta ugostila je Judo klub Pinky iz Velike Gorice.

Upisi u program predškole

Prema Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju program predškole obavezan je za djecu školske obveznike (djeca koja će do 31. ožujka 2017. godine navršiti 6 godina). Dječji vrtić Lojtrica provodi program predškole za djecu s područja Mičevca, Velike Mlake, Šćitarjeva, Donje Lomnice i Gradića. Pozivamo roditelje čija djeca nisu polaznici dječjeg vrtića da prijave svoju djecu za program predškole.

Početak pedagoške godine

U četvrtak, 1. rujna svi objekti našeg vrtića ponovo otvaraju svoja vrata:  • Velika Mlaka, Smendrovićeva 9  • Velika Mlaka, Školska 20  • Mičevec, Savska 1  • Gradići, Gajeva 3  • Donja Lomnica, Školska 2  • Donja Lomnica, Školska 4

Ljeto u našem vrtiću

Za vrijeme ljetnih mjeseci mnoga djeca odlaze na praznike, no i boravak u vrtiću može biti itekako zabavan i poticajan. Tijekom ovog ljeta sve odgojne skupine iz naših područnih objekata su spojene u novom vrtiću u Velikoj Mlaki, tako da djeca imaju priliku upoznati više odgojiteljica, graditi nova prijateljstva, istraživati mogućnosti prelijepog prostora novoizgrađenog vrtića i novih igračaka.

Naš vrtić u kampanji globalnog spomenara Eko škola

Dječji vrtić Lojtrica uključio se u kampanju globalnog spomenara Eko škola. U kampanji sudjeluju djeca iz Eko-škola diljem svijeta koja putem uradi-sam spomenara šalju svoje pozdrave drugim zemljama. Ideja dolazi iz projekta globalne učionice (Global Classroom Project), a svrha kampanje je međusobno povezivanje Eko-škola iz različitih zemalja.

Od stripa do dramatizacije

Projekt „Od stripa do dramatizacije“ proveden je u starijoj vrtićkoj skupini Dječjeg vrtića Lojtrica.Cilj projekta: približiti djeci književno stvaralaštvo i dramski izričaj, potaknuti ih na razumjevanje pročitanih sadržaja, obogatiti dječje iskustvo o svijetu koji ih okružuje te ih razvojem koncentracije i pažnje pripremiti za polazak u školu uzimajući pritom u obzir njihove individualne potrebe i razvojne karakteristike.

Rezultati upisa djece u DV Lojtrica

Povjerenstvo za upise Dječjeg vrtića Lojtrica donijelo je odluku o upisu djece, na temelju broja slobodnih mjesta u pojedinim objektima i skupinama, prema kriterijima koji su određeni Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju, Odlukom Gradskog vijeća Grada Velike Gorice i Pravilnikom o upisu djece Dječjeg vrtića Lojtrica.

Dječji vrtić Lojtrica na državnoj smotri projekata iz područja odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo

Na ovogodišnjoj regionalnoj smotri projekata iz područja nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, koja se održala 8. ožujka u Petrinji, odgojiteljica Petra Gotal predstavila je projekt pod nazivom „Darovito dijete istražuje svijet“. Projekt prikazuje socioemocionalni razvoj darovitog dječaka u mješovitoj skupini s programom ranog učenja engleskog jezika.

Sadnja bilja u starijoj jasličkoj skupini

Dječji vrtić Lojtrica prvi je Eko-vrtić na području grada Velike Gorice te kao takav kroz različite sadržaje i aktivnosti ugrađuje odgoj i obrazovanje za okoliš u sve segmente odgojno-obrazovnog rada i u svakodnevni život djece i djelatnika vrtića. Zadaća Eko-vrtića je odgojiti mlade generacije osjetljive na pitanja okoliša i održivog razvoja, a da bi u tome bili uspješni potrebno je krenuti od najranije dobi.

Predškolske skupine u posjetu osnovnoj školi

Posjet Osnovnoj školi Velika Mlaka organiziran je kako bi se budući prvašići upoznali s radom i aktivnostima koje ih očekuju na jesen. U školi su ih ugostili učenici prvoga razreda koji su za njih pripremili prigodne pjesmice i recitacije. Predškolci našeg vrtića imali su priliku nakratko sjesti u školske klupe i sve što ih zanima upitati učiteljicu i svoje godinu dana starije prijatelje.

Europski tjedan u Velikoj Gorici

U našem gradu od 9. do 13. svibnja obilježava se Europski tjedan. Ovogodišnja tema Europskog tjedna je raznolikost stoga je i gorički EU tjedan pod prigodnim nazivom „Svatko je različit – i u tome smo svi isti.“