Učenici naše škole u HNK-u

     Učiteljica glazbene kulture Lucija Siruček 13. studenog 2017. vodila je zainteresirane učenike u HNK na program koji kombinira dramske, operne i baletne predstave.

Gradska knjižnica Velika Gorica

      Na književnom susretu u utorak 14. studenoga 2017. u 19.00 sati Miro Gavran će predstaviti svoj zadnji roman „Nekoliko ptica i jedno nebo“.

Predavanje predstavnika Udruge Stari Papir Za Novi Osmijeh za učenike 2. a i d razreda

     U četvrtak, 2. studenog 2017. godine učenike 2.a i 2.d razreda posjetio je predstavnik Udruge Stari papir za novi osmijeh gospodin Tomislav Pavlović  i održao  im predavanje o važnosti recikliranja.

Učenici naše PŠ Mičevec na Turopoljskoj večeri

     Učenici PŠ Mičevec sudjelovali su 5. studenog 2017. na Turopolskoj večeri s recitacijama, igrokazom i zavičajnom slovaricom. S obzirom da već tri godine radimo na projektu Mičevečki kaj u sklopu kojeg je nastala Zavičajna slovarica i Zavičajni rječnik pozvani smo od strane organizatora Vladimira Štarkelja na sudjelovanje.

Obavijest

     U četvrtak, 9. studenog 2017. knjižnica neće raditi zbog službene dužnosti (nabava knjiga na interliberu).

Lutkarska predstava Jadranke Čunčić Bandov za prvašiće

        U petak, 3. studenog 2017. učenici prvih razreda, zajedno sa svojim učiteljicama i knjižničarkom, uživali su u lutkarskoj predstavi koju je izvela književnica, lutkarica i glumica Jadranka Čunčić-Bandov. Održane su 2 predstave: za  1. a i b razred i 1. c i d. Predstave je organizirala knjižničarka škole.

Učenici 1. a posjetili školsku knjižnicu povodom Međunarodnog dana školskih knjižnica

       Međunarodni dan školskih knjižnica obilježava se svake godine četvrtog ponedjeljka u listopadu. Međunarodno udruženje školskih knjižnica (IASL - International Association of School Librarianship) proglasilo je 1999., a potvrdilo 2005. taj dan kojim će školske knjižnice nizom događanja na dogovorenu temu promicati ulogu i značaj školskih knjižnica u vlastitoj sredini. Dan se od 1999. obilježavao svake godine trećeg ponedjeljka, a od 2005. četvrtog ponedjeljka u listopadu.

Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa

      25. listopada 2017. u našoj školi je u 2 predavanja učenicima šestih, sedmih i osmih razreda predstavljen projekt „Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa“ u kojem sudjeluje i naša škola ove školske godine. Psihologinja Petra Kralj, koordinatorica projekta, predstavila je programe u koje se mogu uključiti zainteresirani učenici do 3. studenog 2017. knjižničarki škole (koja će biti mentor za našu školu).

Ako voliš čitati, uključi se u Kviz znanja i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda"

      Ovogodišnja tema kviza znanja i kreativnosti je "Zapisi iz škrinjice sjećanja“ . Knjige možeš posuditi u školskoj knjižnici, a za više informacija javiti se školskoj knjižničarki. Školska razina natjecanja bit će tijekom mjeseca prosinca 2017.

Natječaj "Moja prva knjiga"

     Ako voliš pisati i crtati i želiš imati svoju slikovnicu, uključi se u natječaj  Moja prva knjiga“. Tvoj zadatak će biti smisliti priču za slikovnicu i ilustrirati je. Ako si zainteresiran, javi se školskoj knjižničarki koja će te informirati kada će biti uvodno predavanje na kojem ćeš dobiti sve potrebne informacije vezane uz natječaj. „Ako ne pokušaš, nikad nećeš znati možeš li!“

Učenici prvih razreda posjetili Ključić Brdo

     U četvrtak, 19. listopada 2017.. učenici prvih razreda sa svojim učiteljicama posjetili su izletište Ključić brdo, smješteno na prekrasnim brežuljcima Vukomeričkih Gorica.

Učenici petih razreda posjetili izložbu Vjenceslava Richtera u MSU-i

      Zainteresirani učenici 5. razreda (29 učenika) posjetili su 24. listopada 2017. izložbu arhitekta, kipara, dizajnera  Vjenceslava Richtera "Buntovnik s vizijom" u Muzeju suvremene umjetnosti. Na izložbu ih je vodio učitelj  likovne kulture Danijel Šokec koji je i organizirao posjet, a u pratnji je bila knjižničarka.

Gradska knjižnica Velika Gorica

     U četvrtak 26. listopada 2017. u 18.00 sati, u Gradskoj knjižnici Velika Gorica možete naučiti kako od papira, kartona, krpica, trakica i raznih ukrasa uz malo mašte, puno volje i nešto vještine stvoriti sasvim jedinstvenu knjigu – knjigu uspomena koju možete sačuvati za sebe ili na taj način izraditi prigodan dar. Voditeljica radionice je strastvena kreativka Jagoda Andreić, a sudjelovanje u radionici je besplatno.

Humanitarna akcija: Krunice za misije

     Povodom Misijske nedjelje naši učenici marljivo su sa svojim vjeroučiteljicama izrađivali krunice koje smo ponudili župljanima pred kapelom Sv. Barbare na nedjeljnim misama. Prikupili smo 1585,00 kn priloga koje smo priložili u zajedničku župnu košaricu namijenjenu za misije.        Zahvaljujemo na suradnji našem župniku Anđelku Kufrinu i svim župljanima koji su se odazvali.        Činimo i dalje male stvari, s velikom ljubavlju - svaki dan.     M. Čeko, N. Čurić, K. Klarić, vjeroučiteljice