Izložba mini vrtova

       Povodom Dana planeta Zemlje u OŠ Velika Mlaka pokrenut je projekt izrade Mini vrtova. Tijekom travnja, učenici su dobili zadatak u neku staru posudu, predmet ili reciklirani materijal posaditi biljke te osmisliti svoj maleni, vilinski vrt. U akciju se uključilo oko stotinjak učenika koji su samostalno, u skupinama te u suradnji sa svojim učiteljicama, učiteljima i roditeljima izrađivali mala, zelena umjetnička djela. Do petka, 20.4.2018. doneseno je preko osamdesetak uradaka.

Radovi na uređenju pristupa školi

     Počeli su radovi na uređenju pristupa školi.

4. mjesečno druženje volontera

     20. travnja 2018.  održano je 4. po redu mjesečno druženje naših učenika s volonterima s područja Velike Gorice i okolice koji su uključeni u projekt Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa. Druženje je organizirano od strane koordinatorice Suzana Strunjak Crveni Križ Velika Gorica i Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije. Nakon druženja, gledali su kino projekciju filma "Titan".

Obavijest roditeljima

Poštovani roditelji,        molimo vas da radi sigurnosti učenika poštujete zabranu ulaska automobilom  u školsko dvorište i u vrijeme kada rampa nije u funkciji. Uskoro počinju radovi vezani uz ugibalište gdje će roditelji moći parkirati i polukružno se vratiti kroz ulicu Prilaz Brune Bušića.

Uređenje školskog dvorišta u PŠ Mičevec

       Povodom Dana planete Zemlje (22. travanj) učiteljice PŠ Mičevec organizirale su uređenje školskog dvorišta. Odazvali su se brojni roditelji i mještani te zajedno s djecom pokosili travu, posadili trajnice, okopali ruže, pokupili smeće… Četvrtaši su s učiteljicom posadili voćku šljive Bistrice koja ima i simbolično značenje skorog odlaska generacije u više razrede.

3. mjesto i 2. nagrada na državnom natjecanju iz matematike

       Na 59. državnom Natjecanju iz matematike koje je održano od 12. do 14. travnja 2018. u Poreču, učenik 5.b razreda Šimun Imprić osvojio je 3. mjesto i 2. nagradu, uz sjajan postotak od 92% točnosti na ispitu. Učenika je pripremao učitelj matematike Blaž Krajinović. Čestitamo na izvrsnom rezultatu.  

2. mjesto na državnom natjecanju

      U Poreču je od 9. - 12. travnja 2018. godine održano 60. Natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske. Na Državno natjecanje ukupno se plasiralo 254 učenika koji su se natjecali u 12 kategorija. Našu školu predstavljao je Martin Perić, učenik 8.a razreda pod vodstvom mentorice Kristine Panižić. U kategoriji Radiokomunikacija osvojio je zavidno drugo mjesto u konkurenciji od 18 natjecatelja. Čestitke Martinu na divnom uspjehu.

Izradite svoj eko vrt

Dragi učenici,      bliži nam se Dan planeta Zemlje. Ako ste za, uključite se pojedinačno, u paru ili skupini, samostalno ili s roditeljima te izradite svoj mini vrt. Saditi možete u nekoj staroj tegli, posudi, boci, lavoru, kovčegu i slično. Izaberite bilo što, a da bi se u tome mogla posaditi biljčica. Svoje uratke možete donijeti u školu do petka, 20. travnja 2018. godine. MISLITE EKO - RECIKLIRAJTE. MISLITE ZELENO -SADITE. MISLITE KREATIVNO - STVARAJTE! Učiteljica Diana Prevolnik

Gradsko natjecanju iz košarke (djevojčice)

      Na gradskom natjecanju iz košarke naše učenice 5.i 6. razreda osvojile su srebrnu medalju. Natjecanje je održano 10. travnja 2018. u OŠ Slavka Kolara u Kravarskom. Na natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa, a kao podrška išao je Luka Šekerija koji sudjelovao i na treninzima učenica u školi. Našu Školu predstavljale su: Kiara Brstilo, Karla Malovoz, Lea Bošković, Neva Matić, Lea Bilić, Dora Vidaković, Anita Barbarić i Astrid Tešanović. Čestitke natjecateljicama na lavovskoj borbi. Jasmina Martinović

Dar školskoj knjižnici

     Učenica Ana Marija Špičić (6.c)  darovala je školskoj knjižnici 5 knjiga. Hvala!

Gradska knjižnica Velika Gorica

    U četvrtak, 12. travnja 2018. u knjižnici ćemo predstaviti zanimljiv učenički projekt – „Turopoljski stol kroz četiri godišnja doba“. Projekt su u sklopu fakultativne nastave „Kulturna geografija“ pod vodstvom Josipe Rodić, profesorice hrvatskog jezika i književnosti osmislili učenici zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog.

"Pišem ti pismo..." - natječaj za naj pismo

      „Pišem ti pismo…“ natječaj je Gradske knjižnice Velika Gorica kojeg u suradnji s Hrvatskom poštom raspisujemo svake godine u travnju. Natječaj raspisujemo povodom Svjetskog dana pisanja pisama – obilježava se 11. svibnja – s ciljem razvijanja pismenosti, ali i podsjećanja na pomalo zaboravljenu, starinsku vještinu pisanja pisama.

Obavijest učenicima putnicima

Dragi učenici putnici,      zbog škole plivanja autobusna linija u 12 sati neće voziti prema redovnom rasporedu. Molimo one učenike koji koriste tu liniju da ovaj tjedan (9.4.-13.4.) te u tjednu od 23.4.-27.4. koriste raniju ili kasniju autobusnu liniju. Molimo za razumijevanje ako dođe do kašnjenja nekih drugih linija.   Ravnateljica: Đurđa Ivičar-Felja, prof.    

3. mjesečno druženje učenika volontera

     29. ožujka 2018. održano 3. po redu mjesečno druženje učenika volontera s područja Velike Gorice i okolice koji su uključeni u projekt Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa. Druženje je organizirano od strane Suzana Strunjak Crveni Križ Velika Gorica i Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije.

Sretan Uskrs!

SRETAN USKRS ŽELE VAM UČENICI I DJELATNICI NAŠE ŠKOLE!