OBAVIJEST O POČETKU NASTAVNE GODINE 2019./2020.

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVNE GODINE 2019./2020., POČETKU RADA PRODUŽENOG BORAVKA I ŠKOLSKE KUHINJE

Vukovinski glagoljaši

Terenska nastava Vukovinskih glagoljaša  Grobnik, Rijeka, Bakar     U četvrtak,  11.travnja 2019. godine,  Povijesno-glagoljaška skupina Vukovinski glagoljaši ( učenici od  5. do 8. razreda ) u pratnji voditeljice Nine Mulc i kolegice Božice Rebić u sklopu glagoljaške  terenske nastave posjetili su srednjovjekovne frankopanske kaštele koji se spominju već  u Vinodolskom zakonu iz 1288. godine: Grobnik i Bakar, te razgledali stalnu izložbu Glagoljica u Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci.

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA 8. RAZREDA

Ispis  i potpisivanje prijavnica za upis u srednju školu za učenike 8. razreda bit će 10.7.2019. od 09,00 – 11,00 sati i od 16,00 -18,00 sati u Područnoj školi Buševec. U školu obavezno trebaju doći učenik i roditelj. Ispis upisnica za učenike koji ih nisu u mogućnosti isprintati bit će 12.7.2019. u 16 sati u Područnoj školi Buševec.

Obavijest - Način realizacije odmora učenika 2019./2020.

Zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 10. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine. Proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. godine i završava 17. travnja 2020., s tim da nastava počinje  20. travnja 2020. godine.

Škole za Afriku

Srdačno ste pozvani!

6.Otvorena vrata zagrebačke glagoljaške riznice

Radio emisija  Mali radio vjeronauk na Prvom programu Hrvatskoga radija     Glagoljaško središte Frankopan OŠ Frana Krste Frankopana u suradnji sa Ženskom općom gimnazijom Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti i Odjelom za hrvatsko glagoljaštvo Matice hrvatske organizirali su krajem listopada 2018. godine 6. Otvorena vrata zagrebačke glagoljaške riznice na  kojima je sudjelovalo oko desetak škola iz Zagreba, Križevaca  kao i naši Vukovinski glagoljaši.

Klokan bez granica

Učenici OŠ Vukovina su i ove godine sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju "Klokan bez granica" pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva. Devet učenika je postiglo odlične rezultate i ušlo u 10% najboljih na natjecanju te su osvojili nagrade. Čestitamo svim nagrađenim učenicima!

Članovi Vege prvaci i viceprvaci Republike Hrvatske

Ove subote održano je 28. Prvenstvo RH u akrobatskom rock 'n' rollu na kojem su, između 500-tinjak natjecatelja, sudjelovali i članovi SPK Vega. Jedna formacija i 5 plesnih parova velikogoričke  Vege sudjelovalo je na ovom natjecanju te su polučili zavidne rezultate. Naslove državnih viceprvaka odnijele su Vegice (među kojima je i naša učenica Vita Tot)  

Upisi u srednje škole

Novosti Novo!   Webinar za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole.  Webinar je planiran za četvrtak, 23. svibnja 2019., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13368 . Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim ...

Terenska nastava petih razreda

Posjetili smo Nacionalni muzej tehničke kulture u Kraljevici i Astronomski centar Rijeka (digitalni planetarij i zvjezdarnica).   

Majčin dan

Likovna i dramska grupa su na izvannastavnoj aktivnosti oslikali stazu povodom Majčinog dana mamama za njihov dan. Učiteljice Ana i Ljerka

Atletika

Jučer, 8.5. na atletskom stadionu Mladost održano je županijsko natjecanje za učenike i učenice OŠ u atletici . Našu školu su predstavljale učenice od 5. do 8 razreda :

Europska konferencija EU Children’s Summit “Europe we want”

Matija Dražetić, učenik 6. razreda OŠ Vukovina već tri godine vrijedno i marljivo obnaša dužnost vijećnika, točnije zamjenika predsjednice Dječjeg gradskog vijeća. Sudjelovao je u brojnim projektima i tribinama kao što su „Mogu i sudjelujem“, „Baka servis – da ili ne“ pa sve do odabira logotipa Dječjih sportskih igara. Ove godine sudjelovao je na konferenciji EU Children's Summit „Europe we want“ koja se održala u Bukureštu. U suradnji s predsjednicom Dječjeg gradskog vijeća Marom Miličević te savjetnicom za predškolski odgoj, ...

Matematički četverac

U subotu,13. travnja 2019, je u našoj školi održan prvi krug četvrtog „Matematičkog četverca“. Natjecanje Matematički četverac je natjecanje u kojem djeca bez pritiska u grupama po četiri učenika, u opuštajućoj atmosferi i međusobno surađujući rješavaju zadatke.