Škole za Afriku

Srdačno ste pozvani!

6.Otvorena vrata zagrebačke glagoljaške riznice

Radio emisija  Mali radio vjeronauk na Prvom programu Hrvatskoga radija     Glagoljaško središte Frankopan OŠ Frana Krste Frankopana u suradnji sa Ženskom općom gimnazijom Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti i Odjelom za hrvatsko glagoljaštvo Matice hrvatske organizirali su krajem listopada 2018. godine 6. Otvorena vrata zagrebačke glagoljaške riznice na  kojima je sudjelovalo oko desetak škola iz Zagreba, Križevaca  kao i naši Vukovinski glagoljaši.

Klokan bez granica

Učenici OŠ Vukovina su i ove godine sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju "Klokan bez granica" pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva. Devet učenika je postiglo odlične rezultate i ušlo u 10% najboljih na natjecanju te su osvojili nagrade. Čestitamo svim nagrađenim učenicima!

Članovi Vege prvaci i viceprvaci Republike Hrvatske

Ove subote održano je 28. Prvenstvo RH u akrobatskom rock 'n' rollu na kojem su, između 500-tinjak natjecatelja, sudjelovali i članovi SPK Vega. Jedna formacija i 5 plesnih parova velikogoričke  Vege sudjelovalo je na ovom natjecanju te su polučili zavidne rezultate. Naslove državnih viceprvaka odnijele su Vegice (među kojima je i naša učenica Vita Tot)  

Upisi u srednje škole

Novosti Novo!   Webinar za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole.  Webinar je planiran za četvrtak, 23. svibnja 2019., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13368 . Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim ...

Terenska nastava petih razreda

Posjetili smo Nacionalni muzej tehničke kulture u Kraljevici i Astronomski centar Rijeka (digitalni planetarij i zvjezdarnica).   

Majčin dan

Likovna i dramska grupa su na izvannastavnoj aktivnosti oslikali stazu povodom Majčinog dana mamama za njihov dan. Učiteljice Ana i Ljerka

Atletika

Jučer, 8.5. na atletskom stadionu Mladost održano je županijsko natjecanje za učenike i učenice OŠ u atletici . Našu školu su predstavljale učenice od 5. do 8 razreda :

Europska konferencija EU Children’s Summit “Europe we want”

Matija Dražetić, učenik 6. razreda OŠ Vukovina već tri godine vrijedno i marljivo obnaša dužnost vijećnika, točnije zamjenika predsjednice Dječjeg gradskog vijeća. Sudjelovao je u brojnim projektima i tribinama kao što su „Mogu i sudjelujem“, „Baka servis – da ili ne“ pa sve do odabira logotipa Dječjih sportskih igara. Ove godine sudjelovao je na konferenciji EU Children's Summit „Europe we want“ koja se održala u Bukureštu. U suradnji s predsjednicom Dječjeg gradskog vijeća Marom Miličević te savjetnicom za predškolski odgoj, ...

Matematički četverac

U subotu,13. travnja 2019, je u našoj školi održan prvi krug četvrtog „Matematičkog četverca“. Natjecanje Matematički četverac je natjecanje u kojem djeca bez pritiska u grupama po četiri učenika, u opuštajućoj atmosferi i međusobno surađujući rješavaju zadatke. 

Kros Sportskih novosti

Danas, 13.04.2019., se trčao 36. Kros Sportskih novosti u Zagrebu na Bundeku. Vrijeme je znalo biti prošlih godina i ljepše, ali su zato vrlo lijepe i zapažene rezultate postigle učenice i učenik  naše škole: Laura Klaić 5.d, Tena Petračić, Tara Petračić 6.b, Lucija Sever 7.a, Karla Sever, Anja Petračić, Laura Sever i Patrik Jurić 8.d. Zabavljao nas je Zaprešić Boys. Tena je osvojila 2. mjesto u kategoriji učenica 6. razreda.....bravo!!!!    

Branka Primorac u našoj školi

Učenici i učitelji Osnovne škole Vukovina imali su veliku čast upoznati spisateljicu Branku Primorac. Njezina djela „Ljubavni slučaj mačka Joje“ i „Maturalac“ čitali smo u petom i sedmom razredu. Susret je organiziran u suradnji s knjižničarkom i profesoricama hrvatskog jezika. Spisateljica je pričala o svojim književnim djelima i nešto o svom životu. Odgovorila je na nekoliko pitanja koja su postavili učenici, a čak nas je i nasmijala.

UNICEF Škole za Afriku

21. ožujka 2019.god. i naša škola se priključila projektu UNICEFA Škole za Afriku i Aziju. Nakon dobivenih informacija na Vijeću učenika svoju želju da sudjeluju u projektu iskazali su učenici 1.a, 1.b, 6.c i 8.b razreda sa svojim razrednicama. Koordinatori  programa zahvalili su nam se ovim lijepim riječima: „Od srca hvala na priključivanju UNICEF-ovom programu Škole za Afriku u Aziju te plemenitoj namjeri učenika i učitelja Vaše škole da doprinesete stvaranju boljih obrazovnih mogućnosti djece afričkog i azijskog kontinenta. Odlukom ...

Futsal

U OŠ Nikole Hribara danas se igralo prvenstvo za djevojčice u futsalu. Naše djevojčice su osvojile 2. mjesto. Igrale su: Saša, Ana, Valentina, Ema, Sara, Mia, Beata, Martina, Lorena i Gita. Čestitke ekipi!