Međunarodni dan mira

21. 9. dan je kada svi ljudi cijeloga svijeta šalju međusobno poruke prijateljstva, ljubavi i mira. Tako je i naša škola obilježila taj dan, Međunarodni dan mira, na malo nesvakidašnji način. Nismo pjevali, plesali, svirali niti glumili, ali smo sadili mir koji će nas, nadamo se, iznenaditi na proljeće kad sve prolista. Naime, učenici razredne nastave te članovi učeničke zadruge sa svojim učiteljicama, voditelja UZ Lajdica, školskom knjižničarkom te uz pomoć našega domara, posadili su drvo mira te na taj ...

Pozdrav prvoškolcima

Da bi našim prvašićima olakšali i veselo približili vedre školske dane, danas, točnije 12.9., pobrinuli su se ostali učenici razredne nastave koji su izveli kratku priredbu pod nazivom „Pozdrav prvoškolcima“. Tako su mališani prvoškolci uživali u pjesmama malog zbora, pjesmama i recitacijama učenika 2. i 3. razreda te PO Hotnja i sjajnom scenskom skupinom koja je svojim igrokazom nasmijala nove male učenike i njihove roditelje, a koji su došli podržati pljeskom izvođače te istim dati podršku i svojim hrabrim novopečenim ...

Predbilježbe za program predškole

Program predškole obavezan je za svu djecu godinu dana prije polaska u osnovnu školu. Program predškole počinje u listopadu i traje do svibnja. Molimo roditelje djece koja su rođena u vremenu od 1.travnja 2011. do 31.ožujka 2012.godine da izvrše predbilježbu u tajništvu škole. Roditelji ne moraju dolaziti u školu već mogu predbilježbu izvršiti pozivom na mobitel broj:0916266136.

Počelo je, počelo...

4.rujna počela je nova nastavna godina.Nakon prvog susreta svih učenika, roditelja i zaposlenika škole, učenici su imali sat razrednika. Na školskim klupama čekali su ih udžbenici koje je i za ovu školsku godinu osigurala Općina Pokupsko i Grad Glina. Posebno smo upoznali i pozdravili naše učenike prvog razreda. Za uspješan početak školske godine služena je sveta misa u župnoj crkvi. 

Izlet zaposlenika u Zadar

Zaposlenici škole bili su 1.rujna na izletu u Zadru. Obišli su zbirku zlata i srebra koja se nalazi u benediktinskom samostanu, crkvu sv.Stošije, morske orgulje.Nakon kupanja i ručka srdačno gostoprimstvo nam je pružila obitelj Ožaković.  

Podjela robe

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Velika Gorica provodimo akciju podjele rabljene odjeće. Svi zainteresirani mogu doći po odjeću u radno vrijeme škole.

Početak školske godine 2017./2018.

Nastava u školskoj godini 2017./2018. počinje 4.rujna. Nastavni dan počinje u 8,00 sati. Autobusi voze prema uobičajenom rasporedu. Svim učenicima želimo uspješnu i veselu novu školsku godinu! 

Suradnja s Zahladnom školom iz Tatranske Lomnice

Osnovna škola Pokupsko ima međunarodnu suradnju s Zahladnom školom iz Tatranske Lomnice u Republici Slovačkoj. Ravnateljica škole Lucia Balogh bila je na odmoru u Dramlju. Izrazila je zadovoljstvo s našom dosadašnjom suradnjom, prenijela je pozdrave učenicima i zaposlenicima osnovne škole Pokupsko. Nadamo se da će se naša lijepa suradnja i dalje nastaviti.

Potpisivanje prijavnica

Potpisivanje prijavnica s konačnim popisom odabranih programa srednjoškolskog obrazovanja bit će u ponedjeljak 10. srpnja 2017. godine. Učenici osmog razreda  trebaju doći u školu s jednim od roditelja jer prijavnicu potpisuju i učenik i roditelj.  Prijavnice će se potpisivati od 12.30 do 14 sati.

Izlet zaposlenika škole

Zaposlenici škole bili su 29. lipnja na izletu. Plovili su žitnom lađom Zora od Brođana do Kamenskog. Uživali su u prelijepim prizorima tijekom vožnje, družili se uz lijepu glazbu. Nakon plovidbe bili su na ručku na poljoprivrednom gospodarstvu.

Završna školska priredba i oproštaj od osmaša

Nakon posljednjeg ovogodišnjeg susreta razrednika i učenika na kojem su učenicima podijeljene svjedodžbe, nakon svete mise zahvalnice za uspješno realiziranu školsku godinu, nakon intoniranja državne himne u izvođenju školskog djevojačkog zbora, aktivnosti škole nastavili smo u petak 30.6. svečanom akademijom podjele svjedodžbi učenicima osmog razreda.

Obavijest roditeljima-udžbenici

Obavještavamo roditelje de će Općina Pokupsko i za školsku godinu 2017./2018. nabaviti udžbenike za učenike koji žive na njenom području. Roditelji sami kupuju udžbenike za izborni program i radne bilježnice za sve nastavne predmete.

Spisak udžbenika za školsku godinu 2017./2018.

Spisak udžbenika i pripadajućih dodatnih nastavnih sredstava za školsku godinu 2017./2018. možete pregledati u priloženom dokumentu.

Pohvala učenicima i mentorici

 Ravnateljica škole pohvaljuje učenike koji su sudjelovali na natjecanju CM lige i osvojili prvo mjesto u regiji u kategoriji mlađih skupina. U ekipi su bili: Petar Šestak,Ana Skender,Laura Krpečanec, Petra Jankeš, Dominik Šandor, Sara Šestak,Stjepan Sučec,Alojzije Piculek. Ravnateljica pohvaljuje i mentoricu Kristinu Panižić za postignute rezultate u radu s učenicima na području robotike.  

CM liga-1. mjesto u regiji za mlađu dobnu skupinu

CM liga 2016./2017. zaključena je 20.lipnja svečanom dodjelom nagrada u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Na svečanoj dodjeli sudjelovale su najbolje ekipe unutar pojedinih regija za stariju i mlađu dobnu skupinu. Učenici naše škole ostvarili su prvo mjesto mlađe dobne skupine unutar regije Velika Gorica te su kao prvo plasirani preuzeli nagradu i diplome za uspješni završetak lige. Predstavnica robotičke ekipe bila je Sara Šestak uz mentoricu Kristinu Panižić, voditeljicu tima robotike škole. Veliku podršku ekipa naših robotičara dobila je ...