Podjela svjedodžbi

Podjela svjedodžbi za sve učenike škole bit će 27.lipnja s početkom u 8,00 sati. Autobusi voze prema uobičajenom rasporedu. Odvoz učenika planiran je u 11,30 sati.  Učenici moraju donijeti školske papuče jer je boravak u učionicama dozvoljen isključivo u papučama.

1. glas OŠ Pokupsko

Kao uvijek na kraju nastavne godine, i pored velikih vrućina, naša škola organizirala je u petak 14,6. sedmi po redu festival zabavne glazbe „1. glas OŠ Pokupsko“ čiji je idejni začetnik, scenarist i režiser učitelj Marijo Ožaković u produkciji OŠ Pokupsko, a pod ravnateljstvom ravnateljice festivala gospođe Štefice Facko Vrban, ravnateljice škole. Ove godine na audiciju se prijavilo 17 pjesama, što solističkih što skupnih izvedbi, a prošlo je čak 14 s repertoarom domaće i strane zabavne, pop i rock glazbe. ...

Obavijest učenicima i roditeljima

Dopunski rad počinje u ponedjeljak, 17.lipnja u 8,00 sati. Autobus za učenike iz Sisačko-moslavačke županije polazi u 7,30 iz Gornje Bučice, a ostali učenici dolaze autobusom koji prometuje na relaciji Velika Gorica-Pokupsko.

90 godina rođenja Anne Frank

Na današnji dan, 12. lipnja 1929. godine u Frankfurtu na Majni, rođena je Anna Frank, židovska djevojčica, autorica dnevnika u kojem je pisala o odrastanju u izolaciji u okupiranoj Nizozemskoj za vrijeme II. svjetskog rata. Njen kratak život istražili su učenici 8. razreda: Ivona Štimac, Gabriela Tačković, Ema Skender i Dario Jelekovac.

Naša škola na Goričkim večerima 2019.g

Još jednu izvanškolsku glazbeno-scensku poslasticu, prikazala je u ponedjeljak, 10. lipnja, s početkom u 17,00, u dvorištu galerije Kordić Velika Gorica, naša škola razveselivši roditelje i sve nazočne koji su popratili program nastupa naših učenika na Goričkim večerima 2019. Za razliku od prošlogodišnje kiše, ovogodišnja visoka temperatura malo je ošamutila naše sjajne plesačice plesne i folklorne skupine, zborašice i zboraše velike i male, tamburašice i tamburaše, voditeljice, svirače i glumce te njihove voditelje učiteljicu Jasminku Podlejan i učitelja Marija Ožakovića, ...

Jednodnevni izlet u Slavonskom Brodu

U vedrom i veselom raspoloženju i ozračju prošao je još jedan jednodnevni izlet, ovaj put organiziran za naše učenike od 5. do 8. razreda. Sunčanog i vrlo toplog petka 7. lipnja, uputili su se u razgledavanje grada na Savi, Slavonskog Broda. Tamo su upoznali život i djelo naše spisateljice, hrvatskog Andersena Ivane Brčić Mažuranić, doduše s glavnog brodskog trga jer je kuća u restauraciji, zatim memorijalni dom poznatog nam Tadije, Dragutina Tadijanovića gdje smo uz zabavno i edukativno predavanje ponešto ...

Škola u prirodi – Biograd na Moru

Učenici 3. i 4. razreda u pratnji učiteljica, Nevenke Crnolatec i  Jelene Erent te pedagoginje Anite Beganovićc boravili su od 3.6.-7.6. 2019.u školi u prirodi u Biogradu na Moru.  Za vrijeme boravka u školi u prirodi ostvareni su planirani odgojno-obrazovni sadržaji uz puno zabavnih i zanimljivih aktivnosti te prekrasnih doživljaja. Posjetili smo solanu  u Ninu, Sokolarski centar u Šibenskoj Dubravi, NP Krka, vidikovac Kamenjak, putovali brodom do otoka Krapnja i Pašmana, kupali se na otoku Murteru, posjetili Zadar, obišli cijeli ...

Međunarodna suradnja učeničkih zadruga

Međunarodne suradnje učeničkih zadruga Zagrebačke županije i škola u drugim zemljama Europe, sjajan su projekt kojeg zadruge ostvaruju, uz veliku potporu Zagrebačke županije na čelu tajnice podružnice učeničkih zadruga gospođe Darinke Balen, već dugi niz godina. Ove godine organiziran je petodnevni put i boravak u Dubrovniku i na crnogorskom primorju, točnije u gradu Tivtu u suradnji s HNV-om i OŠ Drago Milović. Našu UZ Lajdica predstavljale su učenice Lucija Vranešić iz 8. i Sara Šestak iz 7. razreda u pratnji ...

LEKTIRA U 1. RAZREDU

Učenicima 1.razreda je pojam lektire nešto novo,stoga smo je obrađivali na različite načine kroz međupredmetne sadržaje. Svaka  interpretacija lektirnog djela bio je izazov kako za učiteljicu tako i za njezine učenike. Posebno želimo istaknuti dvije lektire-Hrabrica i Plesna haljina žutog maslačka. U dogovoru sa kolegicom Anom Majić u dvorani za TZK napravljen je poligon za vožnju biciklom. Nakon obrade lektire Hrabrica,napravljen je i praktičan rad na tu temu. Naša zadnja lektira –Plesna haljina žutog maslačka realizirana je i uz pomoć ...

AKTIVNOSTI U 1.RAZREDU U ŠKOLSKOJ GODINI 2018./2019.

U ovoj školskoj godini,učenici 1.razreda sa svojom učiteljicom Jasminkom bili su aktivni u realizaciji mnogih projekata i ostalih dodatnih nastavnih sadržaja.

27. TUROPOLJSKA TRKA

Turopoljska trka se ove godine održala nešto kasnije (26.5.2019.). Na toj trci nismo nastupili u velikom broju kao prijašnjih godina,ali smo zato postigli dobar rezultat.Nastupila su naša dva učenika u muškoj kategortiji 7-ih i 8-ih razreda i osvojila prva dva mjesta. 1. mjesto -  Valentin Jankeš 2. mjesto - Andrej Piculek Bravo dečki!

31.svibnja -SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

Pušenje je veliki javnozdravstveni problem, kako u Hrvatskoj, tako i u cijelom svijetu. Cilj obilježavanja Svjetskog dana nepušenja je podizanje društvene svijesti o štetnosti pušenja te da pojedinac razmisli što može napraviti za sebe i svoje bližnje, spriječiti bolest i podići kvalitetu života.

Na promociji novog Žira

U četvrtak, 30. svibnja 2019. točno u podne predstavljen je 69. broj lista Žir. Našu su školu predstavile Ana Marija Lovreković, 6. razred i Dora Ćurić - Jazvić, 5. razred koja je pročitala rad Erike Roth, 5. razred. U Žiru su objavljeni mnogi naši radovi pa tako i likovni rad Martine Cavrić iz 3. razreda.

27. SVJETSKI DAN SPORTA – 29.05.2019.

Svjetski dan sporta, obilježava se 29. svibnja 2019. godine, s ciljem promicanja pozitivnog stava prema tjelesnoj aktivnosti kao preduvjetu zdravog i aktivnog načina života. Challenge day (Dan izazova) - Svjetski dan sporta inicirala je 1993. godine TAFISA (Trim And Fitness International Sport for all Association) - Međunarodna asocijacija pokreta "Sport za sve". Tako smo i mi u našoj školi obilježili taj dan kroz turnir u odbojci i nogometu.Sportovi su se održali za učenike sedmog i osmog razreda.

Đurđevac

Niži razredi naše škole proveli su prekrasan dan na cjelodnevnom izletu u Đurđevcu.  Na početku smo gledali „Legendu o picokima“ u kojoj se pucalo iz pravih topova. Nakon toga je slijedio  ukusan obrok dobrodošlice te razne igre i  ručak. Vidjeli smo deve, magarce, ljame, konje... Učenike je najviše razveselio dječji rodeo. U sklopu utvrde nalazi se i muzej koji smo također imali priliku obići i pogledati  razne predmete iz povijesti Đurđevca. Sve u svemu, dobro smo se zabavili i ponešto novo naučili.