Županijska smotra LiDraNo 2019

Županijska smotra LiDraNo 2019. održana je u Dugom Selu u organizaciji OŠ Josipa Zorića.  U skupnim dramsko-scenskim nastupima sudjelovali su i učenici naše škole: Marko Malek, Leon Bašić, David Božurić, Gabriel Skender, Petar Šestak, Antoio Skrbin.Njihov mentor je učitelj Marijo Ožaković koji je napisao i igrokaz kojeg su učenici izvodili. Nastup naših učenika bio je vrlo uspješan. Predloženi su za sudjelovanje na državnoj smotri. Ravnateljica škole pohvaljuje mentora i učenike za uložen trud i uspješan nastup! Domaćinima zahvaljujemo na gostoprimstvu i dobroj organizaciji smotre.

Vrijeme je za film

Učenicima viših razreda ovaj je tjedan bio u znaku filma. Sedmi kontinent, filmski program za škole i vrtiće, na nekoliko se dana smjestio u POU Velika Gorica kako bi ga posjetilo što više djece. Učenici 5. i 6. razreda naše škole 19. veljače u velikogoričkom su kinu pogledali zanimljiv nizozemski film „Kauwboy“ o neobičnom prijateljstvu dječaka i čavke, a nakon projekcije postavljali pitanja filmskom kritičaru Bošku Piculi te zajedno s njim ocjenjivali film. Dva dana kasnije u kinu su bili ...

Valentinovo 2019.

15.2. sve je cvjetalo obasjano glazbenim Valentinovom u našoj školi. Dan prije, na sam blagdan sv. Valentina, čestitali smo našim Valentinama i Valentinima imendane, napisali ljubavna pisma tajnim simpatijama i skrivenim ljubavima, a u petak, navedenog datuma, obilježili smo sve veselom glazbom koju su nam priredili članovi tamburaškog sastava Naša stvar, odlično nas zabavili i ljubavno oraspoložili. 

Nastavni dan u znaku Valentinova

14. veljače učenici 1. razreda obilježili su Valentinovo kroz različite nastavne sadržaje: HJ Književnost: Mladen Pokić, Ljubav i slova; SR(GOO): Upravljanje  emocijama –Ljubav je..;  LK: Boja-ilustracija (likovno izražavanje doživljaja pjesme); GK-Pjevanje/slušanje te ritmičke improvizacije pokretom -Osjećaš li ljubav tu? (iz crtanog filma Kralj lavova); LK-Boja, površina- Vizualna  komunikacija (ljubav); EJ-Valentin`s day te.. IZRADA KUTKA LJUBAVI,ESTETSKO UREĐENJE PROSTORA UČIONICE CILJ INTEGRIRANOG DANA:Međusobnim isprepletanjem različitih oblika i metoda rada u pojedinim nastavnim situacijama poticati učenike da osjete ugodu kada ih preplave osjećaji ...

Valentinovo-ples za učenike

U petak, 15.veljače 2019. godine nastava će se održavati u popodnevnoj smjeni. Nastava počinje u 13,00 sati. Po završetku nastave bit će tradicionalni valentinovski ples uz živu glazbu. Prije početka plesa podijelit će se sva pisma koja budu ubačena u sandučić za ljubavnu poštu. Istog dana bit će postavljena izložba likovnih radova pod nazivom Slikajmo ljubav (poticaj je pjesma Jure Kaštelana Volio bih da me voliš).

100. DAN ŠKOLE U 1.RAZREDU OŠ POKUPSKO

Stoti dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama. Dan je isplaniran na način da učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini. Učenici 1.razreda obilježili su ovaj dan uz pjesmu,ples te različite matematičke i likovne sadržaje. Posebno smo ponosni jer smo uspjeli sakupiti 100 riječi našeg zavičajnog područja uz ...

Preventivni program MAH-2

U suradnji s Policijskom upravom Zagrebačkom i  Policijskom postajom Velika Gorica danas je održano predavanja za roditelje šestog razreda u sklopu preventivnog programa MAH-2. Tijekom predavanja roditelji su dobili niz važnih informacija koje će im biti korisne u odgoju njihove djece. 

Projekt Bele rože

U suradnji s Klubom žena Pokupsko započeli smo novi projekt pod nazivom Bele rože. Cilj nam je da svi zainteresirani učenici nauče izraditi jedan motiv kojeg možemo naći na narodnim nošnjama našega kraja ili na starinskim ručnim radovima. 

Gradsko natjecanje u šahu

Dana 4.2.2019. godine nastupili smo na gradskom natjecanju u šahu. Natjecanje je održano u OŠ Vukovina (PŠ Buševec), a nastupili su i naši učenici. Osvojili smo 4. mjesto, a nastupili su učenici : 1. Juraj Valent Pocrnić 2. Marko Malek 3. Stjepan Sučec 4. Matija Brnardić

Kino

U četvrtak, 31 .siječnja  učiteljice razredne nastave odlučile su povesti svoje učenike u kino. Iako je dan  bio popraćen snježnim pahuljicama,uzbuđenja na licima naših učenika  dolaskom u CineStar (Avenue Mall) nije nedostajalo. Osim učenika od 1.-4. razreda i učenici predškole  uživali su u prekrasnom dječjem filmu Mala gospođica Dolittle.

Gradsko-općinski Lidrano

I ovogodišnji gradsko-općinski Lidrano nije prošao bez sudjelovanja naše škole. Domaćin, u utorak 29.1., OŠ Velika Mlaka, organizirala je natjecanje u POUVG tako da smo imali sjajne uvjete za prikaz pojedinačnog i skupnog scenskog izričaja. U prvom je nastupio naš Gabriel Skender pod vodstvom svoje učiteljice Jasminke Podlejan. Izveo je vlastiti uradak, pjesmu Kukuruza i to vrlo sigurno, upečatljivo i razgovijetno. U kategoriji skupnih nastupa sjajno i uz izvanredne pohvale svih članova povjerenstva i publike, predstavu Problemi s kolačem, autora ...

Dan sjećanja na žrtve holokausta

Na satima povijesti u četvrtak 24. 1. 2019. godine od 5. do 8. razreda obilježen je Dan sjećanja na žrtve holokausta koji se inače obilježava 27. siječnja. Učenicima je objašnjen pojam holokausta, koliko je Židova ubijeno u Drugom svjetskom ratu te zašto se obilježava baš tog datuma.  Naglašeno je da su Židovi bili nevini, a masovno su ubijani. Još se nekoliko minuta razgovaralo o Drugom svjetskom ratu.

120. obljetnica otkrića krapinskog pračovjeka

Mladi su knjižničari obilježili 120. obljetnicu otkrića krapinskog pračovjeka što je ustvari popularni naziv za zbirku fosilnih ostataka pračovjeka iz špilje na Hušnjakovu brijegu kraj Krapine. Zbirka je prikupljena pri iskapanjima koja je vodio Dragutin Gorjanović - Kramberger i jedna je od najvećih zbirki neandertalaca uopće, a sadrži gotovo 900 kostiju sedamdesetak pojedinaca, životne dobi između 3 i 27 godina.

Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Na satima povijesti u utorak 15. 1. 2019. godine od 5. do 8. razreda obilježen je Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. siječnja. Učenicima su objašnjene prilike u to doba, Domovinskog rata i primirja. Navedeno je nekoliko država koje su među prvima priznale Hrvatsku. Još nekoliko minuta razgovaralo se o Domovinskom ratu.  Učenici su upoznati da je 15. 1. 1998. godine završena mirna reintegracija Hrvatskog podunavlja.

Odlazak naše tajnice u mirovinu

Nakon punih 48 godina rada,u mirovinu je otišla naša tajnica Božica Grahovac. Želimo joj da što duže uživa u mirovini te da ju prati zdravlje i sreća!