Posjet ambulanti u Pokupskom

Učenici prvog i drugog razreda,u pratnji svojih učiteljica,posjetili su ambulantu u svom mjestu. Na satu prirode i društva naučili su  kako sačuvati svoje zdravlje,a kroz ovakvu izvanučioničku nastavu,sistematizirali su naučeno. U razgovoru sa liječnicom i stomatologom koji rade u našoj ambulanti proveli su zanimljiv sat prirode i društva.

Climate Strike 2019 Croatia

Učenici i učitelji naše škole pridružili su se borbi protiv klimatskih promjena pod nazivom Climate Strike 2019 Croatia na način da su nosili zelene majice. S učenicima je porazgovarano o klimatskim promjenama koje se događaju kao i o našem mogućem doprinosu za smanjenje tih problema.

Obavijest o rezultatima natječaja

None

Upisi u 1.razred

     Pedagoginja škole će vršiti upise u prvi razred tijekom svibnja. Upisi će početi  3. svibnja (petak) prema rasporedu kojeg će roditelji dobiti od učiteljice u programu predškole. Ukoliko dijete polazi program predškole u vrtiću, molimo roditelje da se jave pedagoginji te da dogovore termin koji im odgovara.     Molimo roditelje da kod dolaska u školu donesu presliku domovnice i rodnog lista djeteta. Nakon testiranja djeteta jedan od roditelja treba doći u školu kako bi ispunio upitnik i potpisao upisnicu ali i dobio ...

Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović

Danas su sedmaši i osmaši posjetili Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović. Prisjetili smo se Dražena Petrovića i tih dana kada je hrvatska košarka bila rezultatski na visokom nivou u europskim i svjetskim događanjima.

U društvu sa Zorom riđokosom

Učenici 7. i 8. razreda 12. ožujka posjetili su Kazalište „Trešnja“, gdje su gledali predstavu „Zora riđokosa“ u režiji Renea Medvešeka. Predstava je nastala adaptacijom romana njemačkog pisca Kurta Helda „Zora riđokosa i njezina banda“, a radnja se odvija u Senju. Vidjeli smo kako se siromašna, ali vesela dječja družina bori protiv korumpirane gradske vlasti pod vodstvom drske, lukave i hrabre djevojčice Zore, čiji je lik navodno nadahnuo švedsku spisateljicu Astrid Lindgren za lik Pipi Duge Čarape.

Čestitke uz Dan žena

Danas nas je posjetio načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić. Zaposlenicama škole čestitao je Dan žena i podijelio crvene ruže.

FAŠNIK U OŠ POKUPSKO

Učenici nižih razreda i predškola obilježili su pokladni utorak ili fašnik šetnjom kroz mjesto Pokupsko. Maskirana povorka je posjetila i općinu Pokupsko. Zahvaljujemo se načelniku općine Pokupsko i svim djelatnicima općine na toploj dobrodošlici. 

Prosvjetarski fašnički bal

U petak, 1.ožujka 2019. godine održan je prosvjetarski fašnički bal u hotelu Garden Hill. Na balu su sudjelovali i zaposlenici naše škole.

110.TUROPOLJSKI FAŠNIK

Učenici 1.razreda i plesno-scenska skupina naše škole pod vodstvom učiteljice Jasminka Podlejan sudjelovali su na malom fašniku u Velikoj Gorici. Vesele CRVENKAPICE, vuk, lovac i baka iz istoimene bajke osvojili su 4.mjesto.Učiteljica Jasminka se zahvaljuje svim učenicima i njihovim roditeljima koji su podržali sudjelovanje na ovoj manifestaciji. 

Susret đaka glazbenjaka

Naši učenici, u petak 1. 3., nastavili su niz uspješnih nastupa izvan škole. U dupkom punoj dvorani Doma kulture Jastrebarsko, ispunjenoj najviše mladim glazbenim umjetnicima i njihovim mentorima, održan je Susret đaka glazbenjaka koji se odvija već sedam godina u različitim gradovima diljem Hrvatske pod okriljem Glazbene udruge OPUS i njene ravnateljice prof. Sandre Frančišković koja je ujedno i idejni začetnik ove glazbene manifestacije osnovnih škola. Naši učenici po prvi put su sudjelovali na ovakvoj glazbeno-scenskoj manifestaciji i pokazali su ...

Sudjelovanje u 3. kolu CM lige

Tijekom nastavne godine robotičari naše škole sudjeluju u Croatian Makers ligi kroz četiri kola natjecanja (tri online i jedno fizičko kolo). Dana 27. veljače održano je 3. kolo Croatian makers lige regije Velika Gorica u prostorima Oš Eugena Kvaternika. Naši robotičari, M.M.(6.r.), I.V. (6r.), K.C. (6.r) i D.Š. (7.r) sudjelovali su kao tim starije dobne skupine. Hrabro su se borili sa zahtjevnom konkurencijom i opravdali svoje mjesto robotičke ekipe u regiji Velika Gorica. Učiteljica informatike pohvaljuje učenike za trud i ...

60.rođendan naše prijateljske škole iz Tatranske Lomnice

Zahladna škola iz Tatranske Lomnice djeluje punih 60 godina. Ovih dana obilježavana je ta značajna obljetnica. Ravnateljica škole posjetila je naše prijatelje u Slovačkoj. Susrela se sa učenicima, zaposlenicima škole i ravnateljicom Luciom Balogh. Škola ima novu maskotu, medvjeda Oskara, u čijem društvu je i nastala fotografija dviju ravnateljica.

Županijska smotra LiDraNo 2019

Županijska smotra LiDraNo 2019. održana je u Dugom Selu u organizaciji OŠ Josipa Zorića.  U skupnim dramsko-scenskim nastupima sudjelovali su i učenici naše škole: Marko Malek, Leon Bašić, David Božurić, Gabriel Skender, Petar Šestak, Antoio Skrbin.Njihov mentor je učitelj Marijo Ožaković koji je napisao i igrokaz kojeg su učenici izvodili. Nastup naših učenika bio je vrlo uspješan. Predloženi su za sudjelovanje na državnoj smotri. Ravnateljica škole pohvaljuje mentora i učenike za uložen trud i uspješan nastup! Domaćinima zahvaljujemo na gostoprimstvu i dobroj organizaciji smotre.