Dan otvorenih vrata Arhitektonskoga fakulteta (studij dizajna) Sveučilišta u Zagrebu

Ove je godine studij dizajna Arhitektonskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za Smotru Sveučilišta i Dane otvorenih vrata pripremio online prezentaciju programa platformom Google Meets koja će se održati 21. studenoga s početkom u 11 sati.

Dani otvorenih prozora FER-a

Tijekom Smotre Sveučilišta u Zagrebu, FER se zainteresiranim maturantima, srednjoškolcima, ali i drugoj zainteresiranoj javnosti predstavlja putem web stranice. Ovdje se možete informirati o studijskim programima, uvjetima upisa, o životu na FER-u i dodatnim sadržajima koje FER nudi. Predstavljamo i nekoliko radova nastalih na FER-u, a njihovi kreatori rado će vam odgovoriti na sva vaša pitanja. U dane trajanja Smotre, na raspolaganju su vam i naši sadašnji studenti i studentice koji će rado porazgovarati s vama i podijeliti svoja iskustva vezana za studiranje ...

Kamo nakon srednje škole?

Hrvatski zavod za zapošljavanje izradio je prezentaciju Kamo nakon srednje škole. Svrha je informirati učenike završnih razreda o mogućnostima po završetku srednje škole. Prezentacija je priložena ovoj poruci u dijelu VIŠE. Također, na stranicama istoga Zavoda možete pronaći dodatne informacije, kao i poveznicama:  https://www.facebook.com/ HrvatskiZavodZaZaposljavanje i  https://twitter.com/hzz_hr.  

Smotra Sveučilišta online

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, koja se već  tradicionalno svake godine održava u mjesecu studenome kako bi  maturanti i svi zainteresirani dobili sve informacije o uvjetima upisa  i studiranja, ove je godine organizirana u digitalnom obliku. Na sljedećem linku emitirat će se predstavljanja svih fakulteta u sve dane održavanja virtualne Smotre uz potporu Televizije student (prema  rasporedu u privitku) https://youtu.be/gS57lj17sxY.

Zahvalnica

Odlukom Fakultetskog vijeća FER-a, Zagreb, za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju naša Škola je nagrađena za najbolje rangiranog kandidata iz škole pri upisu na FER u akademskoj godini 2021./2022.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Ima jedan grad, svakom srcu drag  ima jedan div hrvatski. Vukovar, Vukovar stoji dok protiču vode dunavske Vukovar, Vukovar gori na braniku svoje Hrvatske.

Kreativni natječaj

Dragi učenici, 2021. godine naša Škola obilježava veliki jubilej, 30. godinišnjicu osnutka. Stoga je organiziran likovni natječaj za LOGO  i MASKOTU  naše Škole. Nagrada za najbolji rad u svakoj od kategorija je slobodan dan po vlastitom izboru! Propozicije natječaja pročitajte u privitku. Natječaj je otvoren do 31.12.2020.

OBAVIJEST

Dragi učenici, jesenski odmor za učenike započinje 2. studenoga, a završava 3. studenoga 2020. Nastava započinje 4. studenoga prema redovnom rasporedu.

Poduzetnik budućnosti

Ekonomska klinika, studentska udruga Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, organizira dugogodišnji projekt "Poduzetnik budućnosti", namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola. Učenicima se pruža mogućnost stjecanja novih iskustava, poznanstava i znanja izvan redovnog školskog programa te ih se potiče da razviju svoje socijalne vještine i istraže svoju kreativnost i ambicije. Projekt će se provesti kroz tri predavanja iskusnih poduzetnika i stručnjaka iz prakse u razdoblju od 7. do 21. studenog ove godine. Nakon svakog predavanja održat će se interaktivna radionica koja će srednjoškolce pripremiti za timski ...

OBAVIJEST

Dragi učenici, poštovani roditelji, na poveznici https://potvrde.skole.hr/ možete se prijaviti svojim AAI identitetom (učenici – podaci kojima ulazite u e-Dnevnik) ili svojim pristupnim podacima u sustavu e-Građani (preko Fine, bankovnih tokena, razine barem 3 – roditelji) i ispisati digitalnu potvrdu o školovanju. U padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde. Potvrde koje su izdane putem toga portala zamjenjuju u potpunosti potvrdu iz škole u svim pravnim poslovima te više nije potrebno dolaziti po potvrdu u školsku referadu. Sustav za izdavanje potvrda podatke o ...

Državni turnir mladih prirodoslovaca

Državni turnir mladih prirodoslovaca je natjecanje u eksperimentalnom i teorijskom znanju iz *svih područja prirodnih znanosti*: biologije, kemije, fizike, matematike i informatike. Natjecanje je *pojedinačno *i namijenjeno* za učenike od 12 do 16 godina*. Riješiti problem znači razviti teorijski model, osmisliti aparaturu, napraviti mjerenja te ih objasniti kvalitativno i kvantitativno. Na kraju treba napisati rad te prezentirati rješenja u „znanstvenim borbama“.

Erasmus dani

Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, ove se godine održavaju od 15. do 17. listopada. Kao korisnici programa Erasmus+ prisjetili smo se naših prošlogodišnjih aktivnosti kojima smo promovirali europske vrijednosti, isticali postignuća svojih projekata i pokazali njihov učinak na Školu i širu zajednicu. Pogledajte naš digitalni uradak.  

Europski tjedan programiranja

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. U Gimnaziji Velika Gorica na nastavi informatike ćemo od 10. – 25. listopada 2020. posebnu pažnju posvetiti računalnom razmišljanju. Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni.  

Obavijest o stanju obrade Zahtjeva za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade redovnim učenicima

Obavijest o stanju obrade Zahtjeva za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade redovnim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Velike Gorice s popisom učenika svih dosad zaprimljenih i potpunih zahtjeva pročitajte OVDJE.

VAŽNA OBAVIJEST

U ponedjeljak 12.10. 2020. popodnevna smjena nastave se otkazuje zbog odlaska na sahranu profesorice Pavlinić. Učenici 2. i 3. razreda dolaze na nastavu prema rasporedu. ravnateljica dr. sc. Brankica Žugaj