Stručni skup „Europska unija između integracije i dezintegracije“

Dana 17. studenoga 2017. u našoj je Gimnaziji održan stručni skup u organizaciji Atlantskoga vijeća Hrvatske, Zagrebačke županije i Gimnazije Velika Gorica.

Volonterski klub i ove godine sudjelovao u akciji ,,72 sata bez kompromisa"

  Dana 12. listopada 2017. započelo je sudjelovanje volontera Gimnazije Velike Gorice u humanitarnoj akciji ,,72 sata bez kompromisa" kao dio organizacije SKAC.

What is eTwinning?

eTwinning is the community for schools in Europe. eTwinning offers a platform for staff (teachers, head teachers, librarians, etc.) working in a school in one of the European countries involved, to communicate, collaborate, develop projects, share and, in short, feel and be part of the most exciting learning community in Europe.

Natjecanje Dabar 2017.

Naša škola  i ove godine organizira natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo može biti izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Okusi i mirisi mog zavičaja

INA otvorila prijave za Junior Fresh natjecanje

Registrirajte tročlani tim za sudjelovanje u našem natjecanju na kojem vas čekaju on-line zadaci iz prirodnih znanosti – matematike, fizike, kemije, biologije i geografije. Ne zaboravite, za rješavanje svakog kola zadatka imat ćete 2 dana. Ako dospijete među najuspješnije timove, pokušajte biti što bolji i u uzbudljivom finalu osvojiti vrijedne nagrade. Rok za prijavu je 24.11.2017.

Natječaj Državne uprave za zaštitu i spašavanje

U cilju podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa Državna uprava za zaštitu i spašavanje raspisuje Nagradni natječaj za  foto radove učenika srednjih škola na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. Natječaj se provodi u razdoblju od 23. listopada do 23. veljače 2018. Nagrade su novčane, a sve detalje pročitajte u privitku.

NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU U KROSU

Učenici Gimnazije sudjelovali su na županijskom Natjecanju u krosu održanom u Samoboru 25. listopada 2017.

Lektiraonica - Upoznajte sve struke da ne bude bruke

Gradska knjižnica Velika Gorica 23. listopada organizirala je Lektiraonicu pod radnim naslovom Upoznajte sve struke da ne bude bruke.

ČITANJEM OKO SVIJETA

18. listopada 2017. g. učenici Dodatne nastave iz Hrvatskog jezika uživali su u književnom susretu naslovljenom Čitanjem oko svijeta. Gošća Barbara Tartaglia Roca u tri je godine ostvarila svoj plan i program – odabrala je i pročitala po jednu knjigu iz baš svake države na svijetu.

Bili smo na treningu džudo-kluba „Fuji“ osoba s invaliditetom

Džudo-klub osoba s invaliditetom „Fuji“ iz Velike Gorice osnovan je 2012. godine i prvi je takav registrirani klub u Republici Hrvatskoj. U radu Kluba sudjeluju djeca s cerebralnom paralizom, Downovim sindromom, intelektualnim i motoričkim teškoćama te poremećajima autističnoga spektra. 

Na predavanju o Faustu Vrančiću

16. listopada 2017. godine učenice Dodatne nastave iz Hrvatskog jezika posjetile su GK Galženica prilikom obilježavanja 400. godišnjice smrti Fausta Vrančića.

Gimnazija na Nacionalnoj smotri turističke kulture 2017.

Grad Hvar je i ove godine bio domaćin Nacionalne smotre turističke kulture koja je u svom desetom izdanju od 13. do 15. listopada 2017. prezentirala odabrane radove odgojno-obrazovnih ustanova na temu „Okusi i mirisi mog zavičaja“. 

Kako vaš mobitel može biti "hakiran"

Povodom Europskog tjedna programiranja donosimo zanimljive informacije o sigurnosti naših pametnih telefona: Ako mislite da je vaš telefon vlastita privatna zona, možda ćete biti u krivu. Do sada, takav uređaj nije bilo moguće hakirati. Kako bi se smanjili potencijalni rizici otkriti ćemo  načine na koje telefon može biti hakiran, kako ih prepoznati i kako zaštititi telefon od zlonamjernih upada.  

Koncert klasične i duhovne glazbe u Starom gradu u Lukavcu

Dvorac u Starom gradu u Lukavcu, dana, 14. listopada 2017. godine, bio je obasjan koncertnim zvukovnim bojama. Djevojački zbor Gimnazije Velika Gorica svojim nastupom podržao je i uveličao drugi Koncert klasične i duhovne glazbe u Lukavcu, izvevši madrigal "O occhi manza mia", skladatelja Orlanda di Lassa, pod dirigentski vodstvom prof. Ivane Petravić. Koncert je održan u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Stari Lukavec. Uz Gimnazijski zbor, nastupio je i gudački orkestar Umjetničke škole Franje Lučića, Mješoviti župni zbor Papa dobri, Zbor umirovljenika ...