Disseminacija europskih projekata na Županijskom stručnom vijeću nastavnika engleskoga jezika

Na Županijskom stručnom vijeću nastavnika engleskoga jezika održanom u Zaprešiću, 14.12.2018. profesorica Ljerka Bačurin sudionicima je predstavila mogućnosti stručnog usavršavanja u okviru Programa Erasmus +, Ključne aktivnosti 1 i 2 za čiju je provedbu u Republici Hrvatskoj zadužena Agencija za mobilnost i programe Europske Unije. Gimnazija Velika Gorica trenutno provodi 2 Erasmus+ projekta: Jačanje kapaciteta za digitalno zrelu i inkluzivnu školu u okviru KA1 (stručno usavršavanje djelatnika) te White Rose u okviru KA2 koji uključuje mobilnosti učenika i nastavnika u ...

GVG donirala materijalna sredstva Udruzi ,,Nova budućnost"

U utorak 18. prosinca 2018. djelatnici i učenici Gimnazije Velika Gorica posjetili su Udrugu Nova budućnost te se družili s djecom.

POZIV - NATJECANJE ,,PONOS DOMOVINE"

Udruga Ponos domovine i u ovoj školskoj godini provodi istoimeno natjecanje namijenjeno učenicima srednjih škola. 

Održan stručni skup ,,Izazovi u suvremenim međunarodnim odnosima"

Zagrebačka županija, Atlantsko vijeće Hrvatske i Gimnazija Velika Gorica organizirali su stručni skup nastavnika društvene skupine predmeta u našoj Gimnaziji u četvrtak 6. prosinca 2018.

English club

English Club Gimnazije Velika Gorica započeo je novi eTwinning projekt pod nazivom Cultural Festivals Around the World. Zajednički rad na on line projektu s partnerskim školama iz Turske, Rumunjske, Italije, Slovačke, Francuske i Poljske obogatit će naše znanje o kulturološkoj raznovrsnosti Europe te dodatno razviti naše jezične i digitalne vještine. U provedenim aktivnostima predstavili smo Veliku Goricu, našu Školu i Republiku Hrvatsku te hrvatske običaje vezane uz proslavu Božića. English Club trenutno radi na novom zadatku  – snimamo video uradak ...

Donacija Gradskom društvu Crvenog križa Velika Gorica i Udruzi ,,Nova budućnost"

Gimnazija je i ove godine organizirala božićni humanitarni sajam na kojem su skupljena novčana sredstava koja je odlučila donirati.

DONACIJA PUČKOJ KUHINJI

Gimnazija Velika Gorica već tradicionalno u ovo predblagdansko vrijeme donira pučku kuhinju Gradskoga društva Crvenoga križa Velika Gorica.

BOŽIĆNI SAJAM

U školskom su se hodniku srednjoškolskoga centra na nekoliko štandova, i to uz božićne pjesme, prodavali kolači, razne slastice i ukrasni predmeti koje su izradili učenici. 

Međunarodno online natjecanje Best In English

English Club Gimnazije Velika Gorica sudjelovao je na međunarodnom online natjecanju Best In English u poznavanju engleskoga jezika. Natjecanje za učenike u dobi od 15 do 19 godina već osmu godinu za redom organizira The Institute for Competencies Development iz Republike Češke, a sudjelovati mogu učenici diljem svijeta.

POZIV - Humanitarna pomoć za Vukovar

Dragi učenici, i ove ćemo godine skupljati pomoć za Vukovarce.

POZIV - Stručni skup nastavnika društvene skupine predmeta

Gimnazija Velika Gorica, Zagrebačka županija i Atlantsko vijeće pozivaju na stručni skup nastavnika društvenih predmeta srednjih škola Zagrebačke županije.

POZIV - Humanitarni božićni sajam

Tradicionalni humanitarni božićni sajam Gimnazije održat će se u četvrtak 6. prosinca 2018. od 9 do 18 sati u prostoru Škole.

Rezultati naše škole na Dabru

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje podržava Ministarstva znanosti i obrazovanja.  Čestitamo Stjepanu Kosu, 4.d, na izuzetnom 7. mjestu u kategoriji srednjih škola "Gigadabar", u kojoj se natjecalo oko 1800 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Selfdefence Day kao projektna aktivnost Erasmus+ projekta WHIRO

U drugoj godini našeg Erasmus+ projekta White Rose (WHIRO) organizirali smo aktivnost Selfdefence Day u suradnji s Krav Maga klubom Velika Gorica, Damirom Mirenićem i Vanjom Lipovac. Učenice 2. i 3. razreda osvijestile su važnost prevencije, a zatim naučile i kako se obraniti u slučaju kada se napad uistinu i dogodi. Jako smo zadovoljni ostvarenom aktivnosti što se vidi i iz priloženih fotografija.

High Five na Interliberu

Dana 15.11.2018.g. u 11 sati održan je kviz općeg znanja za srednje škole HIGH FIVE u sklopu Interlibera na Zagrebačkom velesajmu. Našu školu predstavljali su učenici 4.B razreda u sastavu: Lea Anđelković, Lorena Matun, Lucija Poturić, Tin Šaban i Magdalena Lacić pod nazivom #GVG Familija.