Howard Gospel Choir u Zagrebu

Mjesec afroameričke povijesti, na engleskom Black History Month ili African-American History Month,  održava se tijekom veljače u SAD-u  i Kanadi, te se tada obilježavaju povijest i dostignuća afroameričke zajednice, a istovremeno skreće pažnja na probleme američkih rasnih manjina.

Dani otvorenih vrata Filozofskog fakulteta Zagreb

Dani otvorenih vrata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prvenstveno su namijenjeni maturantima, a dobrodošli su i njihovi roditelji i prijatelji te svi oni kojima je studiranje na našem Faksu primamljivo! Održat će se u dva dijela, petak 23.2. i subota 24.2.2018. SLUŽBENI PROGRAM (predstavljanje studijskih programa, popularnoznanstvena predavanja zanimljiv tema, radionice…) SLOBODAN PROGRAM (PUB KVIZ, koncerti, druženja…).

Obilježen Dan sigurnijeg interneta

Kako se možemo zaštiti, koliko banke i državne institucije brinu o sigurnosti svojih sustava, koliko su građani svjesni cyber rizika kojima su izloženi, te što za Republiku Hrvatsku i našu Školu znače nove EU regulative koje će promijeniti način na koji postupamo s vlastitim i tuđim osobnim podatcima - povodom Dana sigurnijeg interneta s time nas je upoznao gost predavač Dražen Viman, stručnjak za računalnu sigurnost FINA-e.

Maturanti!

Ako polažete ispit iz Psihologije kao izborni predmet, podsjećam vas na Priručnik za maturante koji se nalazi na mrežnim stranicama Škole (poveznice: nastava, predmet, psihologija)! U Priručniku se nalaze, pored uputa o načinu ponavljanja gradiva, i sva pitanja s ispita Državne mature i odgovori posloženi po poglavljima koja su obrađivana na nastavi. Sretno! Dunja Jutriša, prof.

Prvi na županijskom natjecanju Vjeronaučne olimpijade!

Učenici Dragica Šokčević, Josip Banić, Jelena Kajić, Laura Borković i naš igrač s klume Ana Martinčević, a  pod mentorstvom vjeroučiteljice Nataše Čurić, i ove godine osvojili su prvo mjesto na županijskom natjecanju Vjeronaučne olimpijade.

Dan sigurnijeg Interneta

Smotra LiDraNo 2018. - gradska razina

Učenici Gimnazije Velika Gorica sudjelovali su na gradskoj razini Smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, i to u kategorijama samostalnog i grupnog scenskog izraza, literarnoga i dramskog izraza. Domaćin LiDraNa bila je Ekonomska škola Velika Gorica.

Dobrotom hranimo, obrazujemo i dajemo nadu u bolju budućnost

Gimnazija Velika Gorica odlučila je biti dio Marijinih obroka. Marijini obroci naziv je dobrotvorne organizacije koja se prethodno zvala Scottish International Relief. Cilj organizacije je osigurati prehranu u školama u nekim od najsiromašnijih država svijeta.

Božićna priredba

Pogledajte fotografije

Zimski odmor učenika i početak nastave u II. obrazovnom razdoblju

Sukladno Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2017./2018.

DONACIJA SOS ZAJEDNICI MLADIH U VELIKOJ GORICI

Predstavnici Gimnazije posjetili su SOS Zajednicu mladih u Velikoj Gorici. 

DONACIJA MARIJINIM OBROCIMA

I ove je godine održan tradicionalni Božićni sajam Gimnazije Velika Gorica na kojem je sudjelovao i Volonterski klub GVG-a.

DRUŽENJE S AUGUSTOM ŠENOOM

U okviru adventskih događanja u Gradskoj knjižnici Velika Gorica učenice Dodatne nastave iz Hrvatskog jezika bile su na druženju s najpoznatijim turopoljskim zetom – Augustom Šenoom.

„Kumičić i GVG za Vukovar“

U ovo predblagdansko vrijeme, i kao samo još jedna u nizu, održala se akcija pomoći Vukovaru.

Darovani paketi mnogima će uljepšati blagdane

Učenici volonteri Gimnazije ovih dana svojim angažmanom osiguravaju potrepštine za korisnike u potrebi Gradskoga Crvenoga križa Velika Gorica.