GVG na Svjetskom danu prava potrošača

Svjetski dan prava potrošača (World Consumer Rights Day), koji je prvi puta obilježen 15. ožujka 1983., svake godine aktualizira raspravu o pitanjima i problemima vezanim uz područje zaštite potrošača. To je ujedno i prigoda za promicanje temeljnih prava svih potrošača i za postavljanje zahtijeva da se ta prava poštuju. Učenici 3.d razreda u pratnji profesorica Matoković i Lučić posjetili su Tehnički muzej u kojem su brojni izlagači Agencije, sveučilišta i drugi aktualizirali problem prava potrošača na internetu.

Međunarodni dan žena

Sve je počelo 1857. u New Yorku, i to štrajkom tekstilnih radnica. Dan koji slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskoga spola – Međunarodni dan žena, širom svijeta obilježava se 8. ožujka.

Četvrta projektna aktivnost u Londonu (Ujedinjeno Kraljevstvo) – ERASMUS + KA2, WHITE ROSE

Nastavlja se provedba projekta White Rose, i to u obliku četvrte mobilnosti dijela nastavnog osoblja i učenika Škole.

„White Rose Will Find You“ - Short Film About Violence Against Women

Naši su učenici snimili videouradak za projekt White Rose Erasmus+ čiji je cilj ukazati na problem nasilja nad ženama. 

Obilježen Međunarodni dan žena - Escape room

Tajne turopoljskih diva Slave Šenoe, Dore Vernić Fabijanec, Marije Crnić, Barice Janković, Beatrice Frankopan i Milke i Vilme Bedeković, danas su otkrili učenici naše škole u Escape room aktivnosti organiziranoj u sklopu Erasmus+ projekta White rose. U aktivnosti su sudjelovali učenici četvrtih razreda, a najuspješniji su bili Marija Vidović, Nika Petranović, Marko Šošić, Karla Radočaj, Davor Jurešić i Ivan Ivaci. Aktivnost je prigodno organizirana povodom Dana žena jer se i ovaj vid diskriminacije ženskih postignuća smatra nasiljem i trebamo ga ...

Ovaj puta glasam

Učenici četvrtih razreda koji sudjeluju u projeku Euroscola napravili su video uradak na temu „Ovaj puta glasam“. Kako bi ih podržali i pomogli u što boljem plasmanu u natjecanju, potrebno je da se svatko prijavi na jedinstvenu poveznicu: https://www.ovajputglasam.eu/?recruiter_id=212731  navedenu uz video, registrira te potvrdi svoje podatke u povratnom mailu. Bez registracije glas ne vrijedi. Nakon toga video se može podijeliti dalje, ali s kopiranom istom jedinstvenom poveznicom na koju će se dalje ostali moći registrirati. #ovajputglasam #izboriEU2019 @Europski parlament Ured ...

Maškare vladaju Školom

Danas su prigodno Školom ovladale maškare. Bilo je tu raznih likova iz bajki i crtića, poput Hello Kitty Stjepana Kosa, Lava Patrika Vukovića, Vjeverice Patrika Lipovca, te Batmana Luke Kušeca. Zatim dobro poznati turopoljski baba i deda, Mihael Galeković i David Dijanežević, te naša draga Batmanica profesorica Grčić.

Ekipa Gimnazije Velika Gorica prva u Nadbiskupiji!

Učenice Marija Medić, Lucija Medić, Paula Sremić i Ana Marija Bradić, mentorica Nataša Čurić, osvojile su prvo mjesto na nadbiskupijskoj razini natjecanja Vjeronaučne olimpijade i time ostvarile uvjete za prolaz na državnu razinu natjecanja.

Obilježen Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkoga nasilja u GVG-u

Gimnazija Velika Gorica aktivno sudjeluje u programu prevencije vršnjačkoga nasilja.

Natjecanje u poznavanju talijanskoga, francuskoga i španjolskoga jezika

U ponedjeljak 25. veljače 2019. naša je Škola bila domaćin županijskoga Natjecanja u poznavanju talijanskoga, francuskoga i španjolskoga jezika.

Multiculturalism - a video interview with London

On February 22nd we got a chance to meet three young people who live and work in London. Sven, a man from Croatia, and a friend of our teacher, agreed to talk to us over Skype, along with two of his co-workers, Jeremy from France, and Ayanna from the USA. In the short video call we learned a lot about them as well as life in London in general. It was interesting, talking to people who went through a great ...

Županijsko natjecanje Infokup 2019.

U petak 15.2. u našoj školi je održano informatičko natjecanje Infokup 2019. Natjecanje se odvijalo u 3 kategorije: Algotimi, Osnove informatike i Razvoj softvera. Naši učenici prirodoslovno-matematičke gimnazije pokazali su zavidan uspjeh u sve tri kategorije. Luka Kušec, 4.d i Josip Kos, 4.d su zlatni i srebrni u čak dvije kategorije. Brončani u Algoritmima je Marin Teskera, 3.d, dok njegove razredne kolegice Sara Vešligaj i Helena Jerbić dijele treće mjesto u Osnovama informatike. U prvoj podskupini Libor Zima, 2.e je ...

,,Kumičić" i GVG za Vukovar

Naši su učenici i ove godine pokazali veliko humanitarno srce. Sudjelovali su u humanitarnom programu/akciji Kumičić za Vukovar.

LiDraNo 2019. - gradska razina Smotre

Učenici naše Gimnazije, zajedno su učenicima Ekonomske škole Velika Gorica, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina i Srednje strukovne škole Velika Gorica, sudjelovali su na LiDraNu - smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva.     

White Rose uživo

Danas od 19 do 20 sati koordinatorice WHIRO Erasmus KA2 projekta su se sastale uživo u online sobi za sastanke kako bi dogovorile detalje oko zadnje LTTA aktivnosti u Londonu. Ovo je već drugi ovakav uspješan sastanak koji ove profesorice dogovaraju tjednima, jer ipak nije jednostavno uskladiti rasporede, pa čak i vremenske zone. Za skori sastanak u Londonu dogovorene su učeničke aktivnosti izrade videa, spotova, postera i reklama s ciljem prevencijske kampanje nasilja nad ženama.