Radionica o zdravom načinu života

21. i 22. travnja Gorički klub mladih organizira radionicu o zdravom načinu života - kombinaciji zdrave prehrane, treninga, pozitivnog načina razmišljanja i brendiranja na društvenim mrežama. Radionicu će voditi Mirko Logožar, voditelj popularne platforme Different.hr putem koje objavljuje recepte, video uratke te motivacijske tekstove o važnosti zdravog načina života.

Božja čestica

U srijedu, 11. travnja 2018. godine, u našoj je školi održana kazališna predstava „Božja čestica“. Predstava je nastojala učenicima približiti neke predmete poput filozofije, fizike i kemije predočavajući im znanja tih područja na zabavan način. Predstavu su činila dva lika, znanstvenica i Demokrit. Radnje se odvija u 20. stoljeću.

TERENSKA NASTAVA U RIMU

Gimnazija Velika Gorica tradicionalno izvodi terensku nastavu povijesti, talijanskoga i latinskoga jezika te vjeronauka u Rimu. I ove je godine organizirana za učenike drugih razreda i trajala od 3. do 7. travnja 2018. godine.

Predstava Božja čestica

U sportskoj dvorani održana je premijera predstave Božja čestica”. Predstava je nastala prema istoimenomu djelu nobelovca Leona Ledermana, a izvodi ju nezavisni kazališni kolektiv koji čine redateljica Romana Rožić te glumci Ana Katulić i Tvrtko Kovačević. 

Otvoreni dan matematike

13. travnja 2018. održat će se OTVORENI DAN MATEMATIKE na Matematičkom odsjeku PMF-a od 10 do 18 sati. Istog dana i na ostalim odsjecima PMF-a u Zagrebu organizirani su slični programi u sklopu manifestacije DAN I NOĆ NA PMF-u. 

Druga projektna aktivnost u Sevilli, Španjolska – ERASMUS + KA2, WHITE ROSE

Profesorice Nina Grčić i Emilija Vlaisavljević Bacan, zajedno s učenicima Brunom Težakom, 3.d i Antonijom Andrijanićem, 4.a, sudjelovale su u projektu White Rose (WHIRO) od 4. do 10. ožujka 2018. u Španjolskoj, u gradu Sevilli.

Gimnazija Velika Gorica na državnoj Smotri LiDraNo 2018.

Na ovogodišnjoj je državnoj Smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog izraza u Primoštenu ponovno sudjelovala i naša Gimnazija.

Pripreme za terensku nastavu u Rimu

Dana 20.ožujka 2018. godine okupili su se učenici 2. a, 2. b, 2. c i 2. d razreda koji početkom travnja idu na terensku nastavu u Rim. Neki učenici 2. c razreda, zajedno s profesoricom njemačkog i talijanskog jezika, Dolores Stojanović, uspješno su nas informirali i prikazali sve prednosti i zanimljivosti Rima. 

Učenici prvih razreda na rock operi "Antigona"

U srijedu 21.3. učenici svih prvih razreda, u organizaciji profesorice Ivane Petravić, a u pratnji profesorica Jakopović i Lučić, uputili su se u Veliki pogon Tvornice kulture kako bi doživjeli 5. sezonu izvođenja rock opere "Antigona".

Charles Dickens: OLIVER TWIST

TNT Theatre Britain presents: OLIVER TWIST, adapted from Charles Dickens’ novel by Paul Stebbings & Phil Smith, original score by Thomas Johnson „Please, Sir, I want some more!“ is a famous line by the greatest novelist of the Victorian era; Charles Dickens, from his second novel „Oliver Twist“. The story centres on orphan Oliver Twist, born in a workhouse and sold into apprenticeship with an undertaker.

Proživi jedan dan kao FOI-jev student!

U utorak 17. travnja 2018. godine od 10 do 13 sati održati će se jedan uobičajeni dan na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, ali sva vrata biti će otvorena. Program će započeti sa sastankom ispred zgrade Fakulteta na adresi Pavlinska 2, Varaždin, a nastavit će se pozdravnim predavanjem te prezentacijama raznih fakultetskih centara i studentskih udruga. Učenici će saznati sve potrebne informacije o studijskim programima i uvjetima za upis, ali i o mnogim izvannastavnim aktivnostima u koje će se ...

Drugo mjesto u Nadbiskupiji!

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade 2017./2018. održano je 9. ožujka 2018. s okupljanjem u 9 sati u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu, a učenici Josip Banić, Laura Borković, Jelena Kajić i Dragica Šokčević, u iznimno jakoj konkurenciji,  osvojili su izvrsno drugo mjesto. 

"White Rose" na svečanom mimohodu povodom Dana žena

Međunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) obilježava se 8. ožujka svake godine. Naša ga gimnazija ove godine posebno obilježava sudjelovanjem u Erasmus+ projektu "White Rose". Učenici Antonjo Andrijanić i Bruno Težak, u pratnji profesorica Emilije Vlaisavljević Bacan i Nine Grčić sudjeluju u projektnoj aktivnosti u Sevilli, Španjolska.

Županijsko natjecanje u poznavanju francuskog, španjolskog i talijanskog jezika

23.veljače 2018. naša gimnazija je bila domaćin Županijskog natjecanja u poznavanju francuskog, španjolskog i talijanskog jezika za osnovne i srednje škole Zagrebačke županije. Ponosni smo što su našu gimnaziju predstavljala dva učenika talijanskog jezika, Antonio Grgurić iz 4.b i Tin Šaban iz 3.b. Obojica su ostvarila izvrstan rezultat u istoj kategoriji gimnazije lista B: Antonio Grgurić je na prvom mjestu s nevjerojatnih 73 boda, a Tin Šaban je na četvrtom mjestu s izvrsnih 36 bodova, na ponos naše škole i ...