Obavijest

Poštovani učenici i roditelji, u utorak 15. 10. 2019. nastava u Gimnaziji Velika Gorica će se održati prema redovnom rasporedu. Ravnateljica

Obavijest

Poštovani učenici i roditelji, sindikalna podružnica Gimnazije Velika Gorica (Sindikata zaposlenih u srednjem školstvu Preporod) najavila je štrajk zaposlenika u ponedjeljak 14. listopada 2019. Radi najavljenoga štrajka nije moguće organizirati redovnu nastavu. Brankica Žugaj, ravnateljica Gimnazije  Informacije: brankica.zugaj@skole.hr; 01 6221 370.

Ambasadori Europskog parlamenta

Gimnazija Velika Gorica je tijekom prošle školske godine sudjelovala u Projektu:“Škola ambasador Europskog parlamenta“. Voditeljica Projekta  je pedagoginja škole Olieta Horvat Kardoš. Učenici , nastavnica iz Sociologije i PIG-a, Andreja Burić,prof. i pedagoginja  su aktivno sudjelovali u promicanju institucionalne kampanje „Ovaj put glasam „ i informirali građane o ulozi Parlamenta u njihovom svakodnevnom životu. Zbog uspješno realiziranih aktivnosti tijekom prošle školske godine Gimnazija Velika Gorica je stekla status AMBASADORA EUROPSKOG PARLAMENTA .Učenici koji su bili aktivni u promicanju europskih vrijednosti, ...

OBAVIJEST

Poštovani učenici i roditelji, u petak 11.10.2019. nastava u Gimnaziji Velika Gorica će se održati prema redovnom rasporedu. Ravnateljica

Europski tjedan programiranja

Europski tjedan programiranja održava se od 5. do 20. listopada 2019. Pridružite se proslavi i naučite se izraziti programerskim jezikom. Okušajte se u stvaranju aplikacije, igre, mrežnog mjesta, interaktivne priče ili, zašto ne, u sastavljanju hardvera ili pokretanju robota. U Gimnaziji Velika Gorica u sklopu izvannastavne aktivnosti Inova@GVG učenici od 1. do 4. razreda će se okušati u programiranju Arduino i RaspberryPi mikroupravljača kako bi kreativno rješili problem iz svakodnevnog života.  

Prof. Vlaisavljević Bacan promovirana u zvanje profesorice mentorice

Promocijom u viša zvanja mentora i savjetnika nagrađeno je 608 najboljih odgojno-obrazovnih radnika (odgojitelja, učitelja, nastavnika, odgajatelja i stručnih suradnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova), a među njima i Emilija Vlaisavljević Bacan, naša profesorica biologije.

Nagrada MZO za 2018./2019.

Nagrada ravnateljici Žugaj i profesorici Lučić na doprinosu razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske kroz iznimno zalaganje i profesionalizam s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja učenicima u školskoj godini 2018./2019.

Ružičasti listopad

Udruga SVE za NJU treću godinu zaredom u Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke organizira projekt Ružičasti listopad pod sloganom Mama, budi zdrava kako bi podigla svijest i odgovornost žena za vlastito zdravlje, posebno zdravlje dojki. Najveća želja majke još prije rođenja djeteta jest da bude zdravo. Djeca to isto poručuju svojim majkama u akcijama širom Hrvatske tijekom Ružičastog listopada.

Dan bez zvona i ocjena u sklopu Dječjeg tjedna

Kao i svake godine, listopad je poseban mjesec u kojem se u gradu Velikoj Gorici obilježava Dječji tjedan. Ove godine posebna pažnja je posvećena aktivnostima i sadržaju koji će se održavati 3. i 4. listopada na temu Kako i zašto učiti o medijima. U našoj školi ga obilježavamo već tradicionalnim Danom bez zvona i ocjena u srijedu 2.10. Pogledajte program cijelog tjedna u privitku.

Erasmus+ projekt "Soft skills"

I ove godine smo kao grupa entuzijastičnih kolega odlučili sudjelovati u Erazmus plus programu. Prva edukacija održana je u Dublinu pod stručnim vodstvom dr. Roberta Schwamborna koji je osmislio i provodi skill training tečajeve za nastavnike srednjih škola. Na edukaciji je sudjelovala profesorica Melani Kuzmić. Ove su se godine okupili nastavnici, odgajatelji i psiholozi iz cijele Europe kako bi osvijestili važnost mekih vještina te na njima poradili u sklopu nekoliko zanimljivih predavanja i radionica.

Gimnazija obilježila Europski školski sportski dan

Ove se godine naša Škola priključila obilježavanju Europskog školskog sportskog dana koji se u Hrvatskoj provodi peti put zaredom, a koordinacijsko je tijelo Središnji ured za sport koji provodi projekt Europske komisije – Europski tjedan sporta.

Školski sportski dan

U četvrtak 26.9.2019 od 9 do 12 sati na Bundeku će se održati školski sportski dan. Svi učenici skupa sa svojim nastavnicima će se rekreirati i zabaviti, a profesori Polan i Kirin su nam pripremili i kartu s planom događanja. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na ovoj zdravoj terenskoj nastavi.

Sufinanciranje troškova prijevoza

Učenici koji ostvaruju pravo na sufinanciranje troškova prijevoza, prema odluci Vlade RH,  u tajništvu škole mogu podići potvrdu za isto, u vremenu od 08 do 12 sati.

Obavijest o početku nastavne godine 2019./2020.

Nastava započinje 9. rujna 2019. 3. i 4. razredi ujutro (3. razredi od 7.30 do 9.55, a 4. razredi od 7.30 do 12.35). 1. i 2. razredi ujutro od 10.10 do 12.35. Raspored sati bit će na oglasnoj ploči Škole prvi radni dan.

Gimnazijalke pobjednice "Vjerounaučne olimpijade" posjetile Padovu, Rim, Vatikan i Montecassino

Trinaestu godinu Hrvatska biskupska konferencija putem Nacionalnog katehetskog ureda organizira nagradno putovanje za najbolje sudionike Vjeronaučne olimpijade. Ovegodišnjim putovanjem su nagrađene i naše učenice pobjednice vjeronaučnog natjecanja.