Županijsko natjecanje Infokup 2019.

U petak 15.2. u našoj školi je održano informatičko natjecanje Infokup 2019. Natjecanje se odvijalo u 3 kategorije: Algotimi, Osnove informatike i Razvoj softvera. Naši učenici prirodoslovno-matematičke gimnazije pokazali su zavidan uspjeh u sve tri kategorije. Luka Kušec, 4.d i Josip Kos, 4.d su zlatni i srebrni u čak dvije kategorije. Brončani u Algoritmima je Marin Teskera, 3.d, dok njegove razredne kolegice Sara Vešligaj i Helena Jerbić dijele treće mjesto u Osnovama informatike. U prvoj podskupini Libor Zima, 2.e je ...

,,Kumičić" i GVG za Vukovar

Naši su učenici i ove godine pokazali veliko humanitarno srce. Sudjelovali su u humanitarnom programu/akciji Kumičić za Vukovar.

LiDraNo 2019. - gradska razina Smotre

Učenici naše Gimnazije, zajedno su učenicima Ekonomske škole Velika Gorica, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina i Srednje strukovne škole Velika Gorica, sudjelovali su na LiDraNu - smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva.     

White Rose uživo

Danas od 19 do 20 sati koordinatorice WHIRO Erasmus KA2 projekta su se sastale uživo u online sobi za sastanke kako bi dogovorile detalje oko zadnje LTTA aktivnosti u Londonu. Ovo je već drugi ovakav uspješan sastanak koji ove profesorice dogovaraju tjednima, jer ipak nije jednostavno uskladiti rasporede, pa čak i vremenske zone. Za skori sastanak u Londonu dogovorene su učeničke aktivnosti izrade videa, spotova, postera i reklama s ciljem prevencijske kampanje nasilja nad ženama.

Prvi na županijskom natjecanju Vjeronaučne olimpijade!

Treći put za redom ekipa Gimnazije Velika Gorica osvojila je prvo mjesto na županijskom natjecanju Vjeronaučne olimpijade. Pobjedničku ekipu čine učenice: Ana Marija Bradić (3.A), Lucija Medarić (3.D), Marija Medarić (2.B) i Paula Sremić (3.A), zlatna rezerva Josip Banić (4. B), a ekipu vodi vjeroučiteljica Nataša Čurić.

Marijini obroci

Kao i svake godine, naša Gimnazija nastavlja tradiciju održavanja božićnoga sajma. Tamo mladi gimnazijalci prodaju svoje kolače, ukrase te raznorazne slastice. Svi prihodi doniraju se onima kojima je to potrebno.

Studiranje u Danskoj

Agencija BHV Education poziva sve učenike maturalnih razreda zainteresirane za  mogućnost besplatnog studiranja u Danskoj, da im se jave putem obrasca na stranici https://bhvedu.com/besplatan-studij-u-danskoj/​. Svake godine jedan određen broj  učenika odlazi na studij u inozemstvo, a prijave se otvaraju 01. veljače i traju samo do 15.  ožujka.

HT ONLINE CHALLENGE ZA NBIOT RJEŠENJE

Čestitamo vrijednim, pametnim i kreativnim gimnazijalcima Antunu Drobnjaku, Dorijanu Farkašu i Patriku Vukoviću, učenicima 4.d razreda, koji su odvažno pristupili HTovom izazovu i osvojili vrijednu drugu nagradu, u ozbiljnoj konkurenciji studenata tehničkih fakulteta i mladih istraživača, poput Neuralbit tima iz Poljske, osvajačima glavne nagrade.  

Treća mobilnost projekta „Jačanje kapaciteta za digitalno zrelu i inkluzivnu školu“

U tijeku je provedba treće mobilnosti u sklopu Erasmus+ KA1 projekta Škole pod nazivom Jačanje kapaciteta za digitalno zrelu i inkluzivnu školu. Na stručnom usavršavanju How to make your school more digital na Tenerifima u Španjolskoj sudjeluju ravnateljica Škole dr. sc. Brankica Žugaj i profesorica savjetnica Dolores Stojanović, nastavnica talijanskoga i njemačkoga jezika.

Početak drugog obrazovnog razdoblja

Dragi učenici, nastava počinje 14. siječnja 2019., pri čemu su 1. i 4. razredi na nastavi popodne od 13:30 h, a 2. i 3. razredi ujutro od 7:30 h. Molimo učenike da prvi radni dan prepišu novi raspored koji će biti na oglasnoj ploči.  

Diseminacija WHIRO projekta na Županijskom stručnom vijeću povijesti

Profesorica Nina Grčić je 4.12. 2018. godine predstavila naš KA2 Erasmus projekt White Rose nastavnicima povijesti grada Zagreba i Zagrebačke županije. Profesorica Grčić je aktivna sudionica projekta od samih početaka, kada je na prvom transnacionalnom projektnom sastanku održala sat na engleskom jeziku "THE POSITION OF WOMEN AT THE BEGINNING OF THE 20TH CENTURY". Prezentacija u privitku.

Disseminacija europskih projekata na Županijskom stručnom vijeću nastavnika engleskoga jezika

Na Županijskom stručnom vijeću nastavnika engleskoga jezika održanom u Zaprešiću, 14.12.2018. profesorica Ljerka Bačurin sudionicima je predstavila mogućnosti stručnog usavršavanja u okviru Programa Erasmus +, Ključne aktivnosti 1 i 2 za čiju je provedbu u Republici Hrvatskoj zadužena Agencija za mobilnost i programe Europske Unije. Gimnazija Velika Gorica trenutno provodi 2 Erasmus+ projekta: Jačanje kapaciteta za digitalno zrelu i inkluzivnu školu u okviru KA1 (stručno usavršavanje djelatnika) te White Rose u okviru KA2 koji uključuje mobilnosti učenika i nastavnika u ...

GVG donirala materijalna sredstva Udruzi ,,Nova budućnost"

U utorak 18. prosinca 2018. djelatnici i učenici Gimnazije Velika Gorica posjetili su Udrugu Nova budućnost te se družili s djecom.

POZIV - NATJECANJE ,,PONOS DOMOVINE"

Udruga Ponos domovine i u ovoj školskoj godini provodi istoimeno natjecanje namijenjeno učenicima srednjih škola. 

Održan stručni skup ,,Izazovi u suvremenim međunarodnim odnosima"

Zagrebačka županija, Atlantsko vijeće Hrvatske i Gimnazija Velika Gorica organizirali su stručni skup nastavnika društvene skupine predmeta u našoj Gimnaziji u četvrtak 6. prosinca 2018.