Poznati putopisac Hrvoje Ivančić predstavio novu knjigu

Poznati putopisac Hrvoje Ivančić predstavio je svoju novu knjigu pod nazivom „Samsara“ 19. ožujka u Gradskoj knjižnici Velika Gorica. Predstavljanju knjige nazočili su članovi novinarske družine GVG-a.

GDJE JE NESTAO ČOVJEK

  Neka moja razmišljanja ili GDJE JE NESTAO ČOVJEK Kako mi je Goran Bare pokazao put ka sreći!?   Možete li vjerovati da se dva mjeseca nad nama provodi teror zbog zdravstvenog odgoja! S jedne strane nadležno Ministarstvo, s druge strane Crkva… Potpuna konfuzija. Kakvi su to odgoji, da su toliko različiti…? 

JESMO LI I MI DIO STATISTIKE

          „ 'STE NABAVILI CUGU “                           Jesmo li i mi dio statistike Živimo u državi u kojoj je godišnje 5 % svih invalidnosti i 6 % svih smrtnosti uzrokovano alkoholizmom, pa opet istraživanja pokazuju da 60 % šesnaestogodišnjaka smatra da je sasvim u redu svaki svoj životni uspjeh, pa i neuspjeh, pošteno zaliti.

NEMA ZABAVE BEZ HARMONIKE

  Zašto su cajkaški klubovi uvijek puni                                                                          NEMA ZABAVE BEZ HARMONIKE                                                       Što je pokazala anketa u našoj školi?      90% gimnazijalaca znalo je, ne samo nabrojiti nekoliko izvođača  turbofolka,                                                        već i napisati pokoji stih!!!                 

OVISI LI ZDRAVLJE O INFORMIRANOSTI

Lucija Lamešić, 3.b Još malo o zdravstvenom odgoju OVISI LI ZDRAVLJE O INFORMIRANOSTI     U zadnje vrijeme, u proteklih nekoliko tjedana, često se u masovnim medijima pojavljuje zanimljiva i neiscrpna tema, koja uzrokuje mnoge rasprave. Zdravstveni odgoj. Neki su protiv njega, a neki za. A neki se čak i oštro sukobljavaju oko njega. Kakav je to odgoj, kada mu se neki oštro protive?  

Različitost je zajednička baš svima

  Tina Ozmec Ban, 3.c Radionica za mlade scenariste RAZLIČITOST JE ZAJEDNIČKA BAŠ SVIMA   Ovo je naslov koji me privukao da se prijavim na Festival o pravima djece koji se održao u Osijeku od 20. do 22. studenoga 2012. godine.

LiDraNo 2013.

U Zrakoplovno-tehničkoj školi Rudolfa Perešina održan je 31. siječnja gradski susret LiDraNo 2013. Naši su učenici sudjelovali u svim kategorijama - literarno, novinarsko i dramsko stvaralaštvo.

"Čuvaj se" Lucije Petak

ČUVAJ SE 513 Svako jutro u isto vrijeme ona ulazi u njegovu sobu. Zadržava se petnaestak minuta, a onda hitrim korakom izlazi van. Uvečer je obrnuto – užurbanim korakom dolazi, a sumornim odlazi, osvrćući se i gledajući broj sobe – 513. Nikako ne razumijem tu bliskost i požrtvovnost. Tko joj je on zapravo? Rođak, prijatelj, dečko? Zašto svaki dio svog slobodnog vremena troši na uzaludno sjedenje pokraj iscrpljenog bolesnika čije je stanje ionako kristalno jasno? Pitam se što se događa ...

Koncert Mary Coughlan u Tvornici kulture

U petak (27. siječnja), Tvornica kulture ugostit će Mary Coughlan, irsku jazz-folk pjevačicu. Na nastupu u Zagrebu, koji posjećuje drugi puta, pridružit će joj se i poljski klavijaturist Pawel Grudziena i hrvatski kontrabasist Sven Buić, dok je specijalni gost koncerta slovenska rock zvijezda Vlado Kreslin. Koncert iz Tvornice moći će se pratiti i u prijenosu na 2. programu Hrvatskoga radija.

Terenska nastava u zoološki vrt iliti mi djeca idemo u zoo

Prije no što počnem s opisivanjem našeg posjeta Zoo-u, moramo napomenuti da smo prvo trebali dobiti dopuštenje svojih roditelja. Neki su to dopuštenje teže dobili jer su se roditelji naime zabrinuli: „Što ako se moje dijete meni ne vrati iz tog Zoološkog?! Jer ipak, velika je sličnost ljudskog roda s majmunima, pa mu se tamo možda više svidi...“ Ali, dopuštenje (suglasnost) - tu, odobrenje odlaska sa zadnjeg sada – tu, energija, želja i volja – tu! Pa što se čeka? ...

Okupljanje ljudi koji vole istu glazbu ili nešto drugo?

Postali smo internetska generacija, htjeli mi to ili ne, internet nam je postao dio života, kao neki dodatni organ, npr. oko. Ne možemo živjeti bez njega. Gotovo da nema osobe koja ne koristi internet, a kamoli one koja nema svoj Facebook account. Svakodnevno na njemu provodimo više od 2 sata, a na internetu još i više.

Gdje je nestala dobra glazba?

Zašto se demobendovi skrivaju u garažama? Često slušamo o velikoj navali novih pop i rock zvijezda koje na vrh top-ljestvica dolaze s jednim ili dva singla koji se na radiju vrte nekoliko mjeseci, a zatim padnu u brz i neizbježan zaborav.  Takvi glazbenici, koji zapravo ne naprave ni deset posto posla koji čujemo, trude se svim snagama vratiti natrag zasluge koje, na prvom mjestu, nisu ni njihove. Nije bitno kako, oni će se vratiti! Hoće li se napiti u najboljem ...

RECENZIJA FILMA

         U današnje vrijeme sve više i  više snimaju se filmovi. Svaki dan u kinima je nova premijera, širom svijeta osnivaju se razne produkcijske kuće i razvija se filmska industrija. Na televizijskim programima ˝ vrti se˝ film za filmom i neizbježno je ne pogledati  barem jedan film tjedno.      

Ja po mjeri medija

12. listopada 2011. U Centru za djecu, mlade i obitelj u Velikoj Gorici, održana je tribina pod ovim nazivom.

Murlin Murlo

25. listopada cijela je škola prisustvovala predstavi Murlin Murlo na kazališnim daskama Scene Velika Gorica. Predstavu izvodi četvero mlađih glumaca koji kolokvijalnim jezikom, poštapalicama i psovkama nasmijavaju publiku, no puno je važnija sama radnja.