Lokaliziran požar na otoku Pagu

Kod mjesta Gorica na pet kilometara od grada Paga oko 16 sati izbio je veliki požar nošen jakom burom. Bile su ugrožene štale i pčelinjaci.

Prvi bućomat otvoren u Zaprešiću

Zaprešić nudi mnogo proizvoda s automata - sir, mlijeko, med, a bučomat je s 22 tisuće kuna pomogla Zagrebačka županija.

Vrhovni sud odbio žalbu Zdravka Mustača

Vrhovni je sud donio rješenje kojim je odbačena kao nedopuštena žalba osuđenog Z. M. na presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske broj Kž-eu-5/2019-5 od 19. lipnja 2019. O toj presudi Vrhovni je sud obavijestio 17. srpnja 2019.Na tu je presudu žalbu podnio osuđenik putem braniteljice. No, žalba nije dopuštena jer je ovdje riječ o postupku priznanja i izvršenja strane kaznene presude sukladno odredbama posebnog zakona (Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije; „Narodne novine“ broj 91/10., ...

Škaro izlazi iz istražnog zatvora

Damiru Škari ukinut je istražni zatvor te se očekuje da bi danas mogao biti pušten. Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici donijela je takvu odluku jer su ispitani svi svjedoci.

Zagrebačka županija:Osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice

U Zagrebačkoj županiji će svi osnovnoškolci dobiti besplatne radne bilježnice, oni u Ivanić-Gradu i novu sportsku dvoranu, a osigurana su i 138 pomoćnika u nastavi za 155 učenika s teškoćama.

Damiru Škari jednomjesečni istražni zatvor

Bivši boksač i bivši saborski zastupnik HDZ-a te predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro priveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Ispraćen hrabri Ivan Galeković

Ivan Galeković preminuo je tijekom svoje časne dužnosti intervencije gašenja požara.

Policija otkrila uzrok požara u Velikoj Gorici

Policija je danas objavila kako je došlo do požara u kojem je stradao mladi velikogorički vatrogasac Ivan Galeković.

Vatrogasac poginuo u gašenju požara u Velikoj Gorici

Reanimiran je nakon što se nagutao dima, no preminuo je poslije u bolnici. Drugi je vatrogasac ozlijeđen kada je na njega pala greda.

HEP-Toplinarstvo završava sezonu grijanja

HEP-Toplinarstvo od ponedjeljka, 20. svibnja započinje s obustavom isporuke toplinske energije za grijanje u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Zdravku Mustaču 40 godina zatvora

Županijski sud u Velikoj Gorici izrekao je bivšemu čelniku jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi Zdravku Mustaču kaznu od 40 godina.

Rasprava o Centru za azilante kod Petrinje bez rezultata

Vlada novcem iz fondova EU-a želi izgraditi prihvatni centar za 200-tinjak izbjeglica i tražitelja azila koji bi se tu zadržavali oko 6 mjeseci. Naišli su na veliki otpor lokalnih vlasti i stanovništva, javlja Igor Dunaj.

Predsjednica pohvalila rad Ministarstva državne imovine

Sastala se s gradonačelnicima Velike Gorice i Jastrebarskog te načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Krašić, Pisarovina, Klinča Sela i Žumberak. U obilasku Zagrebačke županije pridružio joj se i ministar Goran Marić.

Perkoviću 30 godina kazne u Hrvatskoj

Perković je za sudjelovanje u Đurekovićevu ubojstvu osuđen zajedno sa Zdravkom Mustačem kojemu će njemačku kaznu s hrvatskim propisima uskladiti Županijski sud u Velikoj Gorici.

Otvoren gradski bazen u Velikog Gorici

Investicija je vrijedna 39,5 milijuna kuna, a obuhvaća veliki i mali bazen, spa centar i druge sadržaje. Otvaranju je nazočila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.