Zagrebačka županija:Osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice

U Zagrebačkoj županiji će svi osnovnoškolci dobiti besplatne radne bilježnice, oni u Ivanić-Gradu i novu sportsku dvoranu, a osigurana su i 138 pomoćnika u nastavi za 155 učenika s teškoćama.

Damiru Škari jednomjesečni istražni zatvor

Bivši boksač i bivši saborski zastupnik HDZ-a te predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro priveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Ispraćen hrabri Ivan Galeković

Ivan Galeković preminuo je tijekom svoje časne dužnosti intervencije gašenja požara.

Policija otkrila uzrok požara u Velikoj Gorici

Policija je danas objavila kako je došlo do požara u kojem je stradao mladi velikogorički vatrogasac Ivan Galeković.

Vatrogasac poginuo u gašenju požara u Velikoj Gorici

Reanimiran je nakon što se nagutao dima, no preminuo je poslije u bolnici. Drugi je vatrogasac ozlijeđen kada je na njega pala greda.

HEP-Toplinarstvo završava sezonu grijanja

HEP-Toplinarstvo od ponedjeljka, 20. svibnja započinje s obustavom isporuke toplinske energije za grijanje u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Zdravku Mustaču 40 godina zatvora

Županijski sud u Velikoj Gorici izrekao je bivšemu čelniku jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi Zdravku Mustaču kaznu od 40 godina.

Rasprava o Centru za azilante kod Petrinje bez rezultata

Vlada novcem iz fondova EU-a želi izgraditi prihvatni centar za 200-tinjak izbjeglica i tražitelja azila koji bi se tu zadržavali oko 6 mjeseci. Naišli su na veliki otpor lokalnih vlasti i stanovništva, javlja Igor Dunaj.

Predsjednica pohvalila rad Ministarstva državne imovine

Sastala se s gradonačelnicima Velike Gorice i Jastrebarskog te načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Krašić, Pisarovina, Klinča Sela i Žumberak. U obilasku Zagrebačke županije pridružio joj se i ministar Goran Marić.

Perkoviću 30 godina kazne u Hrvatskoj

Perković je za sudjelovanje u Đurekovićevu ubojstvu osuđen zajedno sa Zdravkom Mustačem kojemu će njemačku kaznu s hrvatskim propisima uskladiti Županijski sud u Velikoj Gorici.

Otvoren gradski bazen u Velikog Gorici

Investicija je vrijedna 39,5 milijuna kuna, a obuhvaća veliki i mali bazen, spa centar i druge sadržaje. Otvaranju je nazočila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Aeromiting u Velikoj Gorici

Velika Gorica već se nekoliko godina pokušava brendirati kao grad aviona, zrakoplovstva i svega što je s time povezano.

Sud u Velikoj Gorici odlučuje o izručenju državljanina BiH Tunisu

U slučaju da sud odobori izručenje, izručenik se može žaliti Vrhovnom sudu do čije se odluke odgađa njegovo eventualno izručenje.

'Pozivam Barišića da od Velike Gorice ne radi Slavonski Brod'

Izgradnja asfaltne baze u Donjoj Lomnici kod Velike Gorice u najmanju ruku je protuustavna, poručio je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Pucnjava u Turopolju: Napadač se nakon višesatnih pregovora predao policiji

Odbjegli 43-godišnjak lociran je na nenaseljenom području i uslijedili su višesatni pregovori. Policija je pritom osiguravala širu zonu mjesta događaja, a nakon predaje je uslijedio očevid i kriminalističko istraživanje.