Plenković na obilježavanju 28. godišnjice HDZ-a Velika Gorica

Plenković je, sa suradnicima, položio vijence ispred biste dr. Franje Tuđmana u istoimenom parku.

Zagrebačka županija je Stvaratelj za stoljeća

Zagrebačkoj županiji dodijeljena je velika nagrada i priznanje Stvaratelji za stoljeća za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi (SiJ).

Za svoj dizajnerski proizvod dobili 500 tisuća kuna iz EU-a

Na nedavnom natječaju Ministarstva, gospodarstva i obrta tvrtka Sabero iz Velike Gorice dobila je 500 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

Policija uhitila 41-godišnjaka zbog preprodaje kokaina u Velikoj Gorici

Pretragu su proveli policijski službenici Službe kriminaliteta droga u suradnji sa carinskim službenicima Ministarstva financija.

Zagrebačka županija: Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje i vatrogasce

Zainteresirani su pozvani da svoje zahtjeve za rehabilitaciju dostave u Naftalan do 1. lipnja.

Prof. Čavrak: Ukinite cestarinu za autocestu Lekenik-Sisak

"Pozivamo Vladu da ukine plaćanje 20 kuna cestarine na dionici autoceste Lekenik-Sisak i time simbolički pokaže da je zaista spremna pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije" - poručio je iz Hrvatskog sabora dr. Vladimir Čavrak, nezavisni vijećnik u sisačko-moslavačkoj Skupštini koji je održao konferenciju za novinare sa saborskim zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku Ivanom Lovrinovićem.Čavrak, koji je inače redoviti profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu kazao je kako autocesta Sisak-Zagreb ne postoji, jer objekt nije završen. Postoji, kaže, samo dio prometnice i dvije obilaznice ...

Milijun i pol eura za bolji preodgoj mladih prijestupnika

U boljim uvjetima mladi prijestupnici u Turopolju lakše će se vratiti na pravi put. Sagrađena je nova zgrada odgojnoga zavoda za prijam i dijagnostiku, a u staroj su obnovljene i opremljene sobe, sanitarni čvorovi i kuhinja.

Sredstva iz europskih fondova za opstanak turopoljske svinje

Na ograđenom području Lukavečkog čreta u blizini Zagreba, koji se prostire na 150 ha šume, slobodno se u prirodi kreće 130 turopoljskih svinja, polovica ukupne populacije.

Uhvaćen diler koji je u kamionima skrivao 78 kg marihuane

U srijedu u večernjim satima policija je zatekla 36-godišnjaka na području Velike Gorice prilikom pretovara marihuane iz jednog u drugo teretno vozilo, a dan kasnije je u jednom od njegovih vozila pronašla 20 paketa s marihuanom, te u drugom 50 paketa.

Policija zaplijenila veću količinu droge, uhićeno osam dilera

Skupina je operirala na području Novog Zagreba, ali istraga je, neslužbeno doznajemo, pokazala kako se drogu raspačavalo i na području Velike Gorice, Zaprešića te Ogulina.

Turopoljci ustali protiv asfaltne baze tvrtke Strabag

Turopoljci kažu - ne žele da im truju djecu zbog profita.

Zagrebačka županija traži 104 pomoćnika u nastavi

U sklopu projekta "Prsten potpore" Zagrebačka županija objavila je Javni poziv za zapošljavanje 104 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama.

Dan zagrebačke županije: Svečana sjednica Županijske skupštine

Zagrebačka županija ustrojena je u 18. stoljeću - 17. srpnja 1759. kada joj je kraljica, austrijska nadvojvotkinja Marija Terezija, darovala grb i pečatnjak.

Nevrijeme pogodilo Sisačko-moslavačku županiju, dijelove Zagreba te požeški kraj

U samo nekoliko minuta, u Sisku su oštećeni krovovi na više kuća. U Popovači je olujni vjetar čupao stabla i lomio grane. Oštećen je i dio krova na ambulanti psihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot.

Finina "Zlatna bilanca" karlovačkom Infinumu

Među građevinarima nagrađana je tvrtka Deltron iz Splita, H&M iz Zagreba najuspješniji je trgovac, a tvrtka Trade Air iz Velike Gorice najuspješniji poduzetnik u prijevozu.