Perkoviću 30 godina kazne u Hrvatskoj

Perković je za sudjelovanje u Đurekovićevu ubojstvu osuđen zajedno sa Zdravkom Mustačem kojemu će njemačku kaznu s hrvatskim propisima uskladiti Županijski sud u Velikoj Gorici.

Otvoren gradski bazen u Velikog Gorici

Investicija je vrijedna 39,5 milijuna kuna, a obuhvaća veliki i mali bazen, spa centar i druge sadržaje. Otvaranju je nazočila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Aeromiting u Velikoj Gorici

Velika Gorica već se nekoliko godina pokušava brendirati kao grad aviona, zrakoplovstva i svega što je s time povezano.

Sud u Velikoj Gorici odlučuje o izručenju državljanina BiH Tunisu

U slučaju da sud odobori izručenje, izručenik se može žaliti Vrhovnom sudu do čije se odluke odgađa njegovo eventualno izručenje.

'Pozivam Barišića da od Velike Gorice ne radi Slavonski Brod'

Izgradnja asfaltne baze u Donjoj Lomnici kod Velike Gorice u najmanju ruku je protuustavna, poručio je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Pucnjava u Turopolju: Napadač se nakon višesatnih pregovora predao policiji

Odbjegli 43-godišnjak lociran je na nenaseljenom području i uslijedili su višesatni pregovori. Policija je pritom osiguravala širu zonu mjesta događaja, a nakon predaje je uslijedio očevid i kriminalističko istraživanje.

U teškoj prometnoj nesreći kod Velike Gorice jedna osoba poginula

Na velikogoričkoj obilaznici, oko 13 sati dogodila se teška prometna nesreća. Jedna osoba je poginula, četiri su teško ozlijeđene.

Plenković na obilježavanju 28. godišnjice HDZ-a Velika Gorica

Plenković je, sa suradnicima, položio vijence ispred biste dr. Franje Tuđmana u istoimenom parku.

Zagrebačka županija je Stvaratelj za stoljeća

Zagrebačkoj županiji dodijeljena je velika nagrada i priznanje Stvaratelji za stoljeća za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi (SiJ).

Za svoj dizajnerski proizvod dobili 500 tisuća kuna iz EU-a

Na nedavnom natječaju Ministarstva, gospodarstva i obrta tvrtka Sabero iz Velike Gorice dobila je 500 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

Policija uhitila 41-godišnjaka zbog preprodaje kokaina u Velikoj Gorici

Pretragu su proveli policijski službenici Službe kriminaliteta droga u suradnji sa carinskim službenicima Ministarstva financija.

Zagrebačka županija: Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje i vatrogasce

Zainteresirani su pozvani da svoje zahtjeve za rehabilitaciju dostave u Naftalan do 1. lipnja.

Prof. Čavrak: Ukinite cestarinu za autocestu Lekenik-Sisak

"Pozivamo Vladu da ukine plaćanje 20 kuna cestarine na dionici autoceste Lekenik-Sisak i time simbolički pokaže da je zaista spremna pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije" - poručio je iz Hrvatskog sabora dr. Vladimir Čavrak, nezavisni vijećnik u sisačko-moslavačkoj Skupštini koji je održao konferenciju za novinare sa saborskim zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku Ivanom Lovrinovićem.Čavrak, koji je inače redoviti profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu kazao je kako autocesta Sisak-Zagreb ne postoji, jer objekt nije završen. Postoji, kaže, samo dio prometnice i dvije obilaznice ...

Milijun i pol eura za bolji preodgoj mladih prijestupnika

U boljim uvjetima mladi prijestupnici u Turopolju lakše će se vratiti na pravi put. Sagrađena je nova zgrada odgojnoga zavoda za prijam i dijagnostiku, a u staroj su obnovljene i opremljene sobe, sanitarni čvorovi i kuhinja.

Sredstva iz europskih fondova za opstanak turopoljske svinje

Na ograđenom području Lukavečkog čreta u blizini Zagreba, koji se prostire na 150 ha šume, slobodno se u prirodi kreće 130 turopoljskih svinja, polovica ukupne populacije.