Vrhovni sud odbio žalbu Zdravka Mustača

Vrhovni je sud donio rješenje kojim je odbačena kao nedopuštena žalba osuđenog Z. M. na presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske broj Kž-eu-5/2019-5 od 19. lipnja 2019. O toj presudi Vrhovni je sud obavijestio 17. srpnja 2019.Na tu je presudu žalbu podnio osuđenik putem braniteljice. No, žalba nije dopuštena jer je ovdje riječ o postupku priznanja i izvršenja strane kaznene presude sukladno odredbama posebnog zakona (Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije; „Narodne novine“ broj 91/10., ...

Škaro izlazi iz istražnog zatvora

Damiru Škari ukinut je istražni zatvor te se očekuje da bi danas mogao biti pušten. Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici donijela je takvu odluku jer su ispitani svi svjedoci.

Zagrebačka županija:Osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice

U Zagrebačkoj županiji će svi osnovnoškolci dobiti besplatne radne bilježnice, oni u Ivanić-Gradu i novu sportsku dvoranu, a osigurana su i 138 pomoćnika u nastavi za 155 učenika s teškoćama.

Damiru Škari jednomjesečni istražni zatvor

Bivši boksač i bivši saborski zastupnik HDZ-a te predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro priveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Ispraćen hrabri Ivan Galeković

Ivan Galeković preminuo je tijekom svoje časne dužnosti intervencije gašenja požara.

Policija otkrila uzrok požara u Velikoj Gorici

Policija je danas objavila kako je došlo do požara u kojem je stradao mladi velikogorički vatrogasac Ivan Galeković.

Vatrogasac poginuo u gašenju požara u Velikoj Gorici

Reanimiran je nakon što se nagutao dima, no preminuo je poslije u bolnici. Drugi je vatrogasac ozlijeđen kada je na njega pala greda.

HEP-Toplinarstvo završava sezonu grijanja

HEP-Toplinarstvo od ponedjeljka, 20. svibnja započinje s obustavom isporuke toplinske energije za grijanje u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Zdravku Mustaču 40 godina zatvora

Županijski sud u Velikoj Gorici izrekao je bivšemu čelniku jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi Zdravku Mustaču kaznu od 40 godina.

Rasprava o Centru za azilante kod Petrinje bez rezultata

Vlada novcem iz fondova EU-a želi izgraditi prihvatni centar za 200-tinjak izbjeglica i tražitelja azila koji bi se tu zadržavali oko 6 mjeseci. Naišli su na veliki otpor lokalnih vlasti i stanovništva, javlja Igor Dunaj.

Predsjednica pohvalila rad Ministarstva državne imovine

Sastala se s gradonačelnicima Velike Gorice i Jastrebarskog te načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Krašić, Pisarovina, Klinča Sela i Žumberak. U obilasku Zagrebačke županije pridružio joj se i ministar Goran Marić.

Perkoviću 30 godina kazne u Hrvatskoj

Perković je za sudjelovanje u Đurekovićevu ubojstvu osuđen zajedno sa Zdravkom Mustačem kojemu će njemačku kaznu s hrvatskim propisima uskladiti Županijski sud u Velikoj Gorici.

Otvoren gradski bazen u Velikog Gorici

Investicija je vrijedna 39,5 milijuna kuna, a obuhvaća veliki i mali bazen, spa centar i druge sadržaje. Otvaranju je nazočila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Aeromiting u Velikoj Gorici

Velika Gorica već se nekoliko godina pokušava brendirati kao grad aviona, zrakoplovstva i svega što je s time povezano.

Sud u Velikoj Gorici odlučuje o izručenju državljanina BiH Tunisu

U slučaju da sud odobori izručenje, izručenik se može žaliti Vrhovnom sudu do čije se odluke odgađa njegovo eventualno izručenje.