Dvije novozaražene osobe u Zagrebačkoj županiji

Zagrebačka županija bilježi dva nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

HEP Toplinarstvo - završava ogrjevna sezona 2019./2020.

HEP-Toplinarstvo je izvijestilo da u srijedu, 13. svibnja završava ogrjevna sezona 2019./2020. za više od 128.000 krajnjih kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Ukidanjem propusnica svakodnevnica će postati lakša

Ukidanje zabrane kretanja između Zagreba i Zagrebačke županije, stanovnike Velike Gorice je oduševilo.

Zagrebačka županija: dva nova slučaja zaraze koronavirusom

Dosad je od koronavirusa izliječena 21 osoba, a tri su preminule.

Velika Gorica donijela mjere za ublažavanje krize poduzetnicima i građananima

Grad Velika Gorica odgodio je plaćanja komunalne naknade građanima na tri mjeseca, za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa vrtići su besplatni, a osnovan je i fond od dva milijuna kuna za poduzetnike, priopćili su iz Gradske uprave.

Zagrebačka županija: Jedna osoba umrla, jedna nova zaražena, dvije izliječene

Na području Zagrebačke županije do ponedjeljka u 11 sati jedna je osoba umrla, jedna je nova zaražena koronavirusom, a dvije su izliječene, izvijestio je Ured župana.

U Velikoj Gorici 13 zaraženih koronavirusom

Iz grada ponovno apeliraju na sugrađane da se pridržavaju propisanih zaštitnih mjera.

Velika Gorica smanjit će cijene vrtića i boravka za ožujak

Grad Velika Gorica smanjit će cijene roditeljskih uplata za vrtić i produženi boravak za 50 posto iznosa za mjesec ožujak, izvijestili su u utorak iz Velike Gorice.

U Velikoj Gorici napao ženu i njezino dijete, dijete teško ozlijeđeno

Teško ozlijeđenoj maloljetnoj osobi liječnička pomoć pružena je u Klinici za dječje bolesti, javlja policija.

Jedna osoba poginula u požaru u kući kod Velike Gorice

Jedna osoba poginula je u požaru koji je u petak oko 22,20 sati buknuo u kući u mjestu Barbarići Kravarski kod Velike Gorice, izvijestila je zagrebačka policija.

Lokaliziran požar na otoku Pagu

Kod mjesta Gorica na pet kilometara od grada Paga oko 16 sati izbio je veliki požar nošen jakom burom. Bile su ugrožene štale i pčelinjaci.

Prvi bućomat otvoren u Zaprešiću

Zaprešić nudi mnogo proizvoda s automata - sir, mlijeko, med, a bučomat je s 22 tisuće kuna pomogla Zagrebačka županija.

Vrhovni sud odbio žalbu Zdravka Mustača

Vrhovni je sud donio rješenje kojim je odbačena kao nedopuštena žalba osuđenog Z. M. na presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske broj Kž-eu-5/2019-5 od 19. lipnja 2019. O toj presudi Vrhovni je sud obavijestio 17. srpnja 2019.Na tu je presudu žalbu podnio osuđenik putem braniteljice. No, žalba nije dopuštena jer je ovdje riječ o postupku priznanja i izvršenja strane kaznene presude sukladno odredbama posebnog zakona (Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije; „Narodne novine“ broj 91/10., ...

Škaro izlazi iz istražnog zatvora

Damiru Škari ukinut je istražni zatvor te se očekuje da bi danas mogao biti pušten. Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici donijela je takvu odluku jer su ispitani svi svjedoci.

Zagrebačka županija:Osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice

U Zagrebačkoj županiji će svi osnovnoškolci dobiti besplatne radne bilježnice, oni u Ivanić-Gradu i novu sportsku dvoranu, a osigurana su i 138 pomoćnika u nastavi za 155 učenika s teškoćama.