Svakog dana obilaze starije i rizične pa za njih odlaze u trgovinu, ljekarnu.. A od građana traže samo jedno

Prije oko dva tjedna je naša sugrađanka Ana Fabijančić pokrenula Facebook grupu ‘Želim pomoći Velika Gorica (Covid-19)‘ koja je u kratkom roku okupila brojne građane. Čitava grupa je osmišljena kako bi se proširio glas da ona i njene tri kolegice volonterski pomažu starijima i ostalima u rizičnim skupinama i za njih obavljaju one poslove zbog […] Objava Svakog dana obilaze starije i rizične pa za njih odlaze u trgovinu, ljekarnu.. A od građana traže samo jedno pojavila se prvi puta ...

VG Čistoća umanjuje račune za otpad gospodarskim subjektima

Zbog pandemije koronavirusa, a sukladno naputcima Nacionalnog stožera civilne zaštite ii VG Čistoća umanjit će račune za odvoz otpada oim gospodarskim subjektima koji su u cilju sprečavanja širenja zaraze zatvorili svoje poslovanje. “Ukoliko ste privremeno zatvorili svoj objekt te Vam nisu potrebne usluge zbrinjavanja otpada VG Čistoće d.o.o. molimo da nas o tome obavijestite kako […] Objava VG Čistoća umanjuje račune za otpad gospodarskim subjektima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Jedna osoba preminula, Gorica se popela na 17 zaraženih

Jedna je osoba preminula od koronavirusa s područja Velike Gorice. Riječ je o onkološkom bolesniku, starom 84 godine, javio je Stožer civilne zaštite Velika Gorica koji je obavijestio i o broju novozaraženih. Trenutno ih je 17 na području Grada Gorice, te još tri osobe iz susjednih općina. Oboljelo stanovništvo uglavnom srednje dobi, nema nekontroliranog širenja […] Objava Jedna osoba preminula, Gorica se popela na 17 zaraženih pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

VIRTUALNA TRŽNICA Kupi svježe voće i povrće s goričkog placa

Rotary klub Velika Gorica aktivan je i u ovim teškim vremenima te je u suradnji s Gradom Velikom Goricom i tvrtkom D.I.D. pokrenuo inicijativu za virtualnom tržnicom. Velikogoričani su dobili virtualnu tržnicu domaćih poljoprivrednih proizvoda na kojoj se, u potpunoj sigurnosti za zdravlje, mogu kupovati svježe voće i povrće lokalnih OPG-ova. Jedino što vam treba […] Objava VIRTUALNA TRŽNICA Kupi svježe voće i povrće s goričkog placa pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

POKUPSKO: Nesreća prilikom sječe i izvlačenja drva

Iz policijske uprave Zagrebačke javljaju kako se jučer na području Pokupskog dogodila nesreća. Oko 11 sati je muškarac od 45 godina teško ozlijeđen prilikom sječe i izvlačenja drva. “Na glavu mu je pala grana drveta i teško ga ozlijedila. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb.” , navode iz policije. Objava POKUPSKO: Nesreća prilikom sječe i izvlačenja drva pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Mogu se ponovno otvoriti prodavaonice s poljoprivrednim asortimanom i rezervnim dijelovima za mehanizaciju

Iz Stožera civilne zaštite Velike Gorice javljaju da, budući da je započelo vrijeme sjetve i radova na obrađivanju poljoprivrednih površina, na temelju zahtjeva Ministarstva poljoprivrede, nacionalni stožer daje uputu o mogućem radu. Sukladno tome, vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz […] Objava Mogu se ponovno otvoriti prodavaonice s poljoprivrednim asortimanom i rezervnim dijelovima za mehanizaciju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Demanti Županijskog stožera: Sve uredno funkcionira, nismo ovlašteni dati broj djelatnika u samoizolaciji

Nakon što je 24 sata objavio vijest kako je veći dio Županijskog stožera u samoizolaciji, tražili su informacije od Stožera i župana Zagrebačke županije. Prenijeli su i da ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije dr. Većeslav Bergman pozitivan na koronavirus, a jedna od neslužbenih informacija koju su prenijeli je i da je do samoizolacije došlo nakon […] Objava Demanti Županijskog stožera: Sve uredno funkcionira, nismo ovlašteni dati broj djelatnika u samoizolaciji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Ljubav (prema životu samom) u doba korone

Kao odgovor na bespomoćnost veoma čest ljudski odgovor je zaštićivanje: okruživanje ljudima, stvarima, situacijama koje nam izazivaju sigurnost, ugodu i udobnost. U svakom slučaju, kada smo okruženi ugrozom, želimo biti oboružani provjerenim set-upovima. Naravno, mi smo tvorci set-upa, ili barem nadglednici. Da, svakako je najprirodniji mehanizam suočavanja s opasnostima, onaj koji racionalno konzervira, čuva. No, […] Objava Ljubav (prema životu samom) u doba korone pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Ogroman pad cijena goriva, tank benzina za 20 kuna jeftiniji!

Cijene goriva na benzinskim crpkama u Hrvatskoj od ponoći su snažno pale peti tjedan zaredom, a benzin je postao jeftiniji od dizela. Spremnik benzina od 50 litara jeftiniji je za prosječno 26 kuna dok je spremnik dizelskih goriva u prosjeku pojeftinio za 7,5 kuna. Na benzinskim crpkama velike su razlike u cijeni. Cijena litre Eurosupera […] Objava Ogroman pad cijena goriva, tank benzina za 20 kuna jeftiniji! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

10 SAVJETA Kako ojačati imunitet u vrijeme koronavirusa

Kada zavlada epidemija i pandemija u svijetu svaka osoba se zapita kako mogu spriječiti infekciju i kako ojačati imunitet. Svakodevno dobivam pitanja od svojih pacijenata : “ Kako da se hranim u borbi protiv virusa?“ Tako sam i odlučila napisati tekst za sve vas koji želite živjeti zdravo i sačuvati svoje zdravlje. Čuvajte imunološki sustav, […] Objava 10 SAVJETA Kako ojačati imunitet u vrijeme koronavirusa pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Gorjela staja u Donjem Hruševcu

U 21:21 vatrogasci DVD-a Kravarsko zaprimili su dojavu o požaru u Donji Hruševecu. Uz DVD Kravarsko na intervenciju je izašla i JVP Velika Gorica. Kako doznajemo, požar sa staje se nije proširio na okolne objekte te nema ozlijeđenih. Foto: Ivan Brajković Objava Gorjela staja u Donjem Hruševcu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Zaražen ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije, a veći dio županijskog kriznog stožera u samoizolaciji

Kako prenosi 24 sata, veći dio kriznog stožera Zagrebačke županije je u samoizolaciji. Među njima je na koronavirus pozitivan ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije, dr. Većeslav Bergman. U samoizolaciji su završili nakon sastanka koji se održao 19. ožujka. Iz 24 sata navode kako su saznali da se taj sastanak, po savjetima epidemologa, nije trebao održati. […] Objava Zaražen ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije, a veći dio županijskog kriznog stožera u samoizolaciji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Djeco, dođite u Dječji grad! Zaplešite s medvjedićem Bobijem, ovčicom Ovsom i djevojčicom Lonom

U vremenu kada su nam ograničena kretanja i druženja smanjena na minimum, pozivamo vas na plesno druženje s likovima iz Dječjeg Grada i to naravno on-line! Dječje pjesme s njihovog glazbenog albuma ‘Ljubav’ prate koreografije koje Dječji Grad objavljuje na svom YouTube kanalu. “Medvjedić Bobi, ovčica Ovsa i djevojčica Lona plešu korake, a vaši mališaniih […] Objava Djeco, dođite u Dječji grad! Zaplešite s medvjedićem Bobijem, ovčicom Ovsom i djevojčicom Lonom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

U Zagrebačkoj županiji s današnjim danom 63 oboljela

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u ponedjeljak 30.03. do 11:00 sati evidentirane su 63 osobe kojima je dokazana bolest uzrokovananovim koronavirusom, javlja Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije. Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima osam ispostava na svompodručju, a u kojima se registriraju oboljeli. Jedino je za Samobor […] Objava U Zagrebačkoj županiji s današnjim danom 63 oboljela pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Od jučer nema povećanja broja oboljelih

Gorica je i danas na 13 osoba oboljelih od koronavirusa, a više od 200 je u izolaciji, ponovio je u obraćanju javnosti putem kanala Gorica TV predsjednik goričkog Stožera civilne zaštite Ervin Kolarec, te podsjetio javnost na sve one mjere opreza koje je Stožer, u skladu s nacionalnim preporukama donio, a kojih se treba pridržavati. […] Objava Od jučer nema povećanja broja oboljelih pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.