POUVG: Besplatne radionice za djecu i odrasle

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 21. rujna do 5. listopada, organizira 14. Tjedan cjeloživotnog učenja. Radi se o nacionalnoj obrazovnoj kampanji u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. U sklopu ovogodišnje kampanje POUVG je pripremio besplatne radionice za djecu […] Objava POUVG: Besplatne radionice za djecu i odrasle pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Gastro tjedan: U devet goričkih restorana posebne ponude i cijene

U ponedjeljak, 5. listopada, počinje Gastro tjedan po goričkim restoranima. Ovaj Gastro tjedan uključuje devet restorana koji će imati posebne ponude menija, ali i cijena. Tako će se nuditi vrhunski specijaliteti domaće i inozemne kuhinje kao i slastice i fina vina. Cijene će se kretati od 35 ili 60 kuna, a za bogatiji meni trebat ćete […] Objava Gastro tjedan: U devet goričkih restorana posebne ponude i cijene pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

KAJ BUŠ! Kajkavski kazališni amateri u subotu u Buševcu

Na programu su četiri predstave, prva počinje već u 13 sati Objava KAJ BUŠ! Kajkavski kazališni amateri u subotu u Buševcu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

KNJIGA TJEDNA Evgenij Germanovič Vodolazkin: Lavr: nepovijesni roman

Roman kroz duhovnu nit analizira čovjeka i njegov život u povijesnom, religijskom i društvenom okviru Objava KNJIGA TJEDNA Evgenij Germanovič Vodolazkin: Lavr: nepovijesni roman pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

ZET Dogovor postignut, vraćaju se linije

Ugovor je potpisan do kraja godine Objava ZET Dogovor postignut, vraćaju se linije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Jelisavec razriješen, Višić novi predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe

Mediji javljaju kako je Jelisavec danas pušten iz Remetinca Objava Jelisavec razriješen, Višić novi predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Konferencija“Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice”

29. rujna 2020. godine, Velika Gorica – U plavom salonu HNK Gorice održana je konferencija na kojoj je predstavljena provedba projekta “Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice”. Ovaj projekt edukacije i informiranja Grad Velika Gorica i gradsko komunalno društvo VG Čistoća provode od prosinca 2018. godine. Projekt je vrijedan 1.984.588,79 kuna, te je kroz Operativni […] Objava Konferencija“Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Teško ozlijeđen motociklist. Nije prilagodio brzinu i zaletio se u automobil

Jučer, 29. rujna oko 11.20 sati, 50-godišnjak je upravljao motociklom marke Honda te pri dolasku do skretanja za Bapču nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i gustoći prometa. Zbog toga je naletio na stražnji dio zaustavljenog automobila marke Škoda koji je stajao na semaforu. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 50-godišnjak, a liječnička pomoć mu je […] Objava Teško ozlijeđen motociklist. Nije prilagodio brzinu i zaletio se u automobil pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Posvadili se zbog očeve ostavštine. Je li imovina toga vrijedna?

Rijetko što može uljepšati tjedan kao dobra predstava. Iz tog razloga danas skoknite do Dvorane Gorica i dobro se nasmijte uz predstavu Kerekesh teatra – Imovina. Za tekst i ražiju zaslužan je Jan Kerekeš, a igraju Mirna Medaković Stepinac (Rafaela), Jan Kerekeš (Žec), Zoran Pribičević (Zvonkec) te Luka Petrušić (Brankec). Predstava, kako joj ime pokazuje, govori […] Objava Posvadili se zbog očeve ostavštine. Je li imovina toga vrijedna? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Posebne cijene i paketi ulaznica za utakmicu Gorica-Hajduk

NK Gorica, zbog posebnih uvjeta svojim fanovima nude kupnju karata za utakmicu Gorica-Hajduk po posebnim paketima. Naime, do kraja tjedna imate priliku u pretprodaji kupiti posebne pakete od minimalno 10 ulaznica za zapad. Cijena im je 30 kuna po ulaznici, točnije, 300 kuna za paket. Na raspolaganju je nešto više od tisuću ulaznica, a želja […] Objava Posebne cijene i paketi ulaznica za utakmicu Gorica-Hajduk pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Znate li što su Velika Meša, Mlado Leto i Trojaki? Neka vas ovaj kalendar podsjeti

Udruga Moj Buševec i ove je godine pripremila zidni kajkavski kalendar! Ovo je šesta godina za redom, a naziv ovogodišnjeg kalendara je ‘Turopolski starinski kolendar za 2021. leto’. “Izdavačeva je namjera da se iz zaborava izvuku i sačuvaju stari kajkavski nazivi mjeseca, dana i blagdana, koje noviji naraštaji slabo poznaju. Dok još uvijek mnogi ljudi […] Objava Znate li što su Velika Meša, Mlado Leto i Trojaki? Neka vas ovaj kalendar podsjeti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Dođite na besplatan pregled melanoma i otkrijte stanje svoje kože

Kao i svake godine do sada, nastavlja se provođenje preventivnog programa ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože u Ljekarnama Zagrebačke županije. Program financira Zagrebačka županija, a provodit će ga dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije. U Velikoj Gorici pregled ćete moći obaviti u ljekarni na adresi Kralja Dmitra Zvonimira 5, a pregledi će […] Objava Dođite na besplatan pregled melanoma i otkrijte stanje svoje kože pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

KAK’ SE SPOMINAMO PO TUROPOLSKI Počeli dani Europske baštine

Program traje cijeli tjedan, a evo što se nudi... Objava KAK’ SE SPOMINAMO PO TUROPOLSKI Počeli dani Europske baštine pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

U Područnoj školi Rakitovec nakon desetak godina podijeljen prvi školski obrok

U kolovozu smo pisali kako su krenuli radovi na školskoj kuhinji u Područnoj školi Rakitovec. Kako je bilo najavljeno, radovi su i završeni te je ovih dana tamo pripremljen i podijeljen prvi obrok i to prvi puta nakon desetak godina. Kuhinja je u potpunosti obnovljena, ali za početak će se krenuti s čajnom kuhinjom, a […] Objava U Područnoj školi Rakitovec nakon desetak godina podijeljen prvi školski obrok pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Ne možete nikoga dobiti na telefon od jutra? HT ima problema s mrežom u cijeloj Hrvatskoj

Hrvatski telekom (HT) je jutros izvijestio kako imaju povremene poteškoće pri uspostavi glasovnih poziva u mobilnoj i fiksnoj mreži HT-a zbog problema na signalnim čvorovima. Ovo je zadesilo baš cijelu Hrvatsku. Dok ne dođe do regulacije i uspostave, preporučuju korištenje aplikacija za pozive. “Preporučamo vam da se za pozive koristite aplikacijama kao što su WhatsApp, […] Objava Ne možete nikoga dobiti na telefon od jutra? HT ima problema s mrežom u cijeloj Hrvatskoj pojavila se prvi puta na Kronike Velike ...