Broj zaraženih u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji raste

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije evidentirana su četiri nova slučajeva zaraze od čega je jedan i u Velikoj Gorici. Ostali slučajevi su zabilježeni u ispostavi Zaprešić. Trenutno se 23 osoba vodi kao zaražene u Zagrebačkoj županiji, od čega je devetero u Velikoj Gorici. Objava Broj zaraženih u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji raste pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

POLICIJA NADZIRE U vožnji nema mjesta za brzinu, alkohol i mobitel

Kroz vikend do ponedjeljka, 6. srpnja, policija provodi preventivno represivnu akciju pojačanog nadzora vozila i vozača. Usmjereni će biti na provjeru vozača kod kojih će sankcionirati najteže prekršaje, a to su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji. Kontrola će biti i drugih prekršaja koji utječu […] Objava POLICIJA NADZIRE U vožnji nema mjesta za brzinu, alkohol i mobitel pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Isprobali smo par jela u novom restoranu Papamò i oduševili se okusima, atmosferom i interijerom

Tko god me poznaje zna da sam ljubitelj fine hrane, a još više cijenim kreativnost u kuhinji. Premda u našem gradu postoje kvalitetni restorani, jako me razveselilo što se nakon dugo vremena pojavila nova kulinarska destinacija i to ona koja me zbilja ugodno iznenadila. Papamò je novi restoran otvoren u sklopu Hotela Cool na Plesu […] Objava Isprobali smo par jela u novom restoranu Papamò i oduševili se okusima, atmosferom i interijerom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Spominate se po turopolski? Snimite se i pošaljite Muzeju Turopolja

Dani europske baštine srećom ove godine nisu odgođeni, a održat će se od 29. rujna do 3. listopada. Muzej Turopolja poziva vas da doprinesete ovoj manifestaciji čija je tema na europskoj razini „Baština i obrazovanje – škola za život“, a tema je „Turopoljski dijalekt – govor mojeg zavičaja“. “Turopoljski dijalekt je od 2017. godine upisan […] Objava Spominate se po turopolski? Snimite se i pošaljite Muzeju Turopolja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Nema novooboljelih u Velikoj Gorici, ali broj zaraženih u županiji raste

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije evidentirana je 171 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o pet osoba više. Novi slučajevi zaraze zabilježeni su u ispostavama Samobor, Zaprešić i Sveta Nedelja. U Velikoj Gorici već dva dana nema novih […] Objava Nema novooboljelih u Velikoj Gorici, ali broj zaraženih u županiji raste pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Promjena biračkih mjesta u Gorici. Povjerite gdje se nalazi vaše

Parlamentarni izbori ove su godine pod posebnim mjerama te će se birači morati pridržavati nekoliko pravila. Među izmjenama ove godine je i promjena biračkih mjesta 9., 10. i 11. koja su se inače nalazila u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica na adresi Zagrebačka ulica 90. Ta biračka mjesta će se u nedjelju nalaziti […] Objava Promjena biračkih mjesta u Gorici. Povjerite gdje se nalazi vaše pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Poslušajte gorko slatku himnu našeg grada ‘Velika Gorica moja mala’

Velika Gorica je dobila svoju hip hop himnu – epsku gorko slatku pričo-pjesmu koja beskompromisno zarezuje duboko u bolno tkivo današnjeg društva i pojedinca. Iako je riječ o konkretnom gradu – mnogi stihovi se itekako odnose i na znatno širi kontekst – pa se može govoriti i o metafori države u malom. Zvukom najbliže hip […] Objava Poslušajte gorko slatku himnu našeg grada ‘Velika Gorica moja mala’ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

‘Sonic super jež’ i ‘Oproštaj’ večeras u kinu Gorica

Sonic super jež je animiran i sinkroniziran film u trajanju od 99 minuta u režiji Jeffa Fowlera. Super jež je akcijska obiteljska komedija, temeljena na jednoj od najpopularnijih globalnih videoigrica Sege čiji je glavni protagonist sarkastičan svjetloplavi jež. U filmu pratimo Sonicovo snalaženje u životu na Zemlji u čemu mu najviše pomaže njegov novi najbolji […] Objava ‘Sonic super jež’ i ‘Oproštaj’ večeras u kinu Gorica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Srednja strukovna škola ukupno dobiva 80 milijuna kuna iz EU fondova

Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica odobreno je iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) 30 milijuna kuna. Srednja strukovna škola je nositelj projekta te su ova sredstva namijenjena za uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu. “Dobiveni novac utrošit će se u pripremu projektne i tehničke dokumentacije, proširenje zgrada škola, odnosno gradnju specijaliziranih […] Objava Srednja strukovna škola ukupno dobiva 80 milijuna kuna iz EU fondova pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Gorica i Karlovac zajedno u pripremama za EU projekt

Grad Velika Gorica, grad Karlovac i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske potpisali su Sporazum o suradnji na pripremi i provedbi projekta povećanja energetske učinkovitosti u sektoru zgradarstva i toplinarstva te povećanju udjela obnovljivih izvora energije. Sporazum za cilj ima suradnju na pripremi i zajedničkoj prijavi na EU poziv Pomoć za razvoj projekata u sklopu programa […] Objava Gorica i Karlovac zajedno u pripremama za EU projekt pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

FOTO Navijači Hajduka ostavili spaljene i uništene stolce nakon utakmice s Goricom

HNK Gorica je na objavila razočaranje nesportskim ponašanjem gostujućih navijača nakon utakmice Gorica-Hajduk. Kako navode, nekorektnost se događala na tribinama. “Kome i čemu su potrebni ovakvi prizori nemoguće je dokučiti, ali šteta je u svakom slučaju načinjena. Lokalna zajednica i klub nedavno su investirali značajna sredstva u uređenje istočne tribine, koja je potpuno prekrivena sjedalicama, […] Objava FOTO Navijači Hajduka ostavili spaljene i uništene stolce nakon utakmice s Goricom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Božinović S POT-om: Tradicija Turopolja međunarodni je potencijal!

POT ga je upoznao s radom, a njegovi članovi proveli, kratko ali detaljno, kroz razne faze povijesnog razvoja Objava Božinović S POT-om: Tradicija Turopolja međunarodni je potencijal! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Nema novih zaraza!

U Zagrebačkoj županiji novozaraženi u Zelini i Vrbovcu Objava Nema novih zaraza! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Grad objavio natječaj za kupnju gradskog stana, evo koji su uvjeti

Grad Velika Gorica objavio je javni natječaj za kupnju gradskog stana u ulazu Jurja Dobrile 20. Radi se o dvosobnom stanu na 4. katu koji se sastoji od dvije sobe i ostalih prostorija, površine 48,22 m2, sa spremištem broj 15. u podrumu, površine 2,42 m2, ukupne površine 50,64 m2. Energetski razred stana je D. Početni […] Objava Grad objavio natječaj za kupnju gradskog stana, evo koji su uvjeti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

U Velikoj Gorici još dva nova slučaja zaraze koronavirusom

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze, od kojih su dva u Velikoj Gorici. U Velikoj Gorici sada se osmero ljudi vodi kao zaraženi, a u čitavoj Zagrebačkoj županiji 164. Objava U Velikoj Gorici još dva nova slučaja zaraze koronavirusom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.