36 dana bez novooboljelih osoba na području grada i županije

Jučer u cijeloj Hrvatskoj, a danas isto i u čitavoj Zagrebačkoj županiji. Podaci Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije pokazuju da na području Velike Gorice, okolnih općina i čitave Zagrebačke županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Broj izliječenih također je ostao isti. Ovo je 36. dan bez novooboljelih osoba na području grada i čitave županije. […] Objava 36 dana bez novooboljelih osoba na području grada i županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Danas je svjetski dan bicikla! Čuvajmo zdravlje, okoliš i biciklirajmo

Na današnji dan je 2018. godine Generalna skupština UN-a proglasila Svjetski dano bicikla s ciljem posvećivanja pozornosti biciklu u razvojnim strategijama i uključivanja bicikla u međunarodne, regionalne, nacionalne i lokalne razvojne politike i programe. Istaknuli su tada prednosti bicikla kao jednostavnog, pouzdanog, dostupnog, čistog i ekološki prikladnog održivog načina prijevoza. Osim toga, bicikl je odlično […] Objava Danas je svjetski dan bicikla! Čuvajmo zdravlje, okoliš i biciklirajmo pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

GKM: Naučite izraditi igračke od starih majica za napuštene pse u skloništu

Nakon završetka karantene, i Gorički klub mladih ponovno je počeo sa svojim radom. Osim što su otvoreni svakog dana i možete doći družiti se na terasi ili besplatno popiti kavu i sok, krenule su i radionice. Tako će se u petak, 19. lipnja održati odgođena radionica izrade igračaka od starih majica za napuštene pse u […] Objava GKM: Naučite izraditi igračke od starih majica za napuštene pse u skloništu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Ljetno kino na otvorenom: Od iduće srijede besplatna projekcija filmova u parku u centru grada

U sklopu Goričkih večeri će svake srijede, za sve ljubitelje sedme umjetnosti Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizirati ljetno kino na otvorenom. Projekcije će se održati u Parku dr. Franje Tuđmana, prikazivat će se hollywoodski blockbusteri, animirani sinkronizirani filmovi i komedije. Projekcije su zakazane za 18:30 i 20:30 sati. “Večernji ambijent gradskog parka pod vedrim […] Objava Ljetno kino na otvorenom: Od iduće srijede besplatna projekcija filmova u parku u centru grada pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

FOTO Mariachi los Caballeros otvorili 14. Brass festival i oduševili publiku

Jučer je počeo 14. Velikogorički Brass festival koji svake godine okuplja zaljubljenike u limenu puhačku glazbu i vesele latinoameričke zvukove. Za početak festivala i službeno otvorenje bili su zaduženi Los Caballerosi, već dugogodišnji sudionici na ovom festivalu. VG Brass festival slavi 14. godina Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj Velikogoričkog Brass festivala govori nam da je zbog […] Objava FOTO Mariachi los Caballeros otvorili 14. Brass festival i oduševili publiku pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Obustavlja se rad COVID-19 ambulante u Goričkom Domu zdravlja

Zbog povoljne epidemiološke situacije, a sukladno uputi Kriznog stožer Ministarstva zdravstva, Dom zdravlja Zagrebačke županije obustavlja rad COVID-19 ambulante u Velikoj Gorici koja je služila za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženosti koronavirsom. U slučaju potrebe Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurat će ponovno aktiviranje COVID-19 ambulanti. Svi pacijenti s područja Zagrebačke županije koji nisu suspektni […] Objava Obustavlja se rad COVID-19 ambulante u Goričkom Domu zdravlja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

ZMAG: Prijavite se na radionice prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Ako vas zanima prirodna gradnja, ZMAG u srpnju organizira dvije cjelodnevne radionice prirodnog graditeljstva na kojima će polaznici moći naučiti kako raditi zidove od bala slame te kako izraditi i ugraditi zemljane žbuke. Radionice će se održati u organizaciji ZMAG-ove Akademije prirodnog graditeljstva, a prva u nizu je radionica Kuće od slame – izrada zidova […] Objava ZMAG: Prijavite se na radionice prirodnog graditeljstva u Vukomeriću pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Županija i ministarstvo poljoprivrede povećali sredstva za potpore poljoprivrednicima. Ukupno je preko 25 javnih natječaja

Prošlog tjedna je izglasan rebalans proračuna Zagrebačke županije na kojoj je odlučeno da će se sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi povećati s 6,5 na 7,7 milijuna kuna. Kako bi ostvarili potporu, poljoprivrednici se trebaju javiti na javni poziv. Maksimalan iznos potpore je 150.000 kuna, a poziv je otvoren do 15. studenog ove godine. Sredstva […] Objava Županija i ministarstvo poljoprivrede povećali sredstva za potpore poljoprivrednicima. Ukupno je preko 25 javnih natječaja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Nema promjene. I dalje bez novooboljelih na području grada i županije

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice, okolnih općina i čitave Zagrebačke županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Broj izliječenih također je ostao isti. Ovo je 35. dan bez novooboljelih osoba na području grada i čitave županije. Objava Nema promjene. I dalje bez novooboljelih na području grada i županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

U Šćitarjevu provalili u dva Golfa i ukrali dijelove

U periodu od 29. svibnja pa do 1. lipnja između 17 i 21 sat su nepoznati počinitelji u Šćitarjevu provalili u dva automobila. Radi se o dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su bez registarskih oznaka, točnije, odjavljena su i u vlasništvu su leasing poduzeća. Provalnici su ukrali razne dijelove iz automobila. Materijalna […] Objava U Šćitarjevu provalili u dva Golfa i ukrali dijelove pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Five start outlet povodom zatvaranja pripremio totalnu rasprodaju do 50% na sve artikle

Five star outlet u blizini autobusnog kolodvora u Velikoj Gorici, na adresi Trg kralja Tomislava 16, uskoro zatvara svoja vrata. Povodom toga su pripremili veliku rasprodaju svih artikala koji se nalaze u prodavaonici. Na njihovim policama može se pronaći baš sve, od kozmetike, ukrasa za dom, bilježnica pa i odjeće. Cijene proizvoda u Five star […] Objava Five start outlet povodom zatvaranja pripremio totalnu rasprodaju do 50% na sve artikle pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Muzej Turopolja priprema radionice tkanja i lončarenja te muzejsku potragu

U sklopu Goričkih večeri, Muzej Turopolja pripremio je zanimljive radionice za djecu. Programu doprinose i održavanjem 25. edukativno-muzejske akcije s temom ‘Od ljubavi prema arheologiji do važnih otkrića’. Događanja u Muzeju Turopolja održat će se u utorak, srijedu i četvrtak (od 2. – 4. lipnja). U utorak će se održati radionica Prapovijesne tkalarije i Prapovijesno […] Objava Muzej Turopolja priprema radionice tkanja i lončarenja te muzejsku potragu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Večeras počinje VG Brass festival uz vesele zvukove Los Caballerosa

Iako se možda tako nije činilo prije mjesec dana, aktivan kulturni život u Velikoj Gorici ponovno je krenuo. Započele su Goričke večeri, a danas je otvorenje i 14. VG Brass festivala koji će otvoriti Mariachi Los Caballeros. Koncert će se održati u Pučkom otvorenom učilištu u 20:30 sati i besplatan je za sve posjetitelje, no […] Objava Večeras počinje VG Brass festival uz vesele zvukove Los Caballerosa pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Stigao je i lipanj, Vegora objašnjava tko još uvijek ima pravo na potpore

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) objavio je uvjete za potporu za lipanj s ciljem očuvanja radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane Koronavirusom (COVID -19) narušena gospodarska aktivnost. Razvojna agencija Grada Velike Gorice na svojim je stranicama objavila objašnjenje o tome tko i u lipnju ima pravo na potporu. Navode kako se […] Objava Stigao je i lipanj, Vegora objašnjava tko još uvijek ima pravo na potpore pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

Od petka navečer do ponedjeljka ujutro policija zabilježila 77 prekršaja

Policija je kroz vikend provela akciju pojačanog nadzora vozila i vozača za vrijeme koje su utvrdili 50 prekršaja, dok je kroz cijeli vikend utvrđeno čak 77 prekršaja. Provedba je bila od petka, 29. svibnja u 22 sati do ponedjeljka, 1. lipnja u 6 sati ujutro. 47 vozača vozilo je nepropisnom brzinom, a zabilježena su i […] Objava Od petka navečer do ponedjeljka ujutro policija zabilježila 77 prekršaja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.