Pjesnička posveta Darije Žilić ljudima u Mraclinu

Protekle jeseni u sklopu zagrebačkoga programa “Druženje s pjesnicima – Poezija to go” u biranome društvu hrvatskih pjesnika i glazbenika našla se i naša gorička prijateljica Darija Žilić. Pred brojnom publikom u ugodnom ambijentu dvorane Müller u Varšavskoj ulici, Darija je pročitala nekoliko svojih pjesama, ali moramo se pohvaliti da je početak svoga nastupa rezervirala […] Post Pjesnička posveta Darije Žilić ljudima u Mraclinu je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

Poziv na II. turopoljsku vatrogasnu utrku, 25. III. 2018.

Pozivaju se članice i članovi DVD-a Mraclin na sudjelovanje na 26. turopoljskoj trci Maraton kluba Velika Gorica, koji u suradnji s DVD-om Turopolje organizira i vatrogasnu utrku dužine 5 km. Utrka će se održati 25. ožujka 2018.godine sa startom u 10.30 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici. Pravo sudjelovanja imaju djeca –vatrogasni pomladak 6-12 […] Post Poziv na II. turopoljsku vatrogasnu utrku, 25. III. 2018. je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

Zima 1961. na Jančetovom gruntu

Jedna siječanjska scena koju je prije 57 godina Slavko Cvetnić “vudril na kipec” (s lijeva): Mikić Vezmarović, Ratko Cvetnić i Dragec Vezmarović, na zaleđenoj površini dvorišta. Dječje cipele još su bile premale da se na njih prišarafe “sličuhe”, ali su ova tri manekena zorno prikazala dječju modu kakva je vladala Mraclinom u sezoni jesen/zima 1961. […] Post Zima 1961. na Jančetovom gruntu je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

Priprema se monografija o Zajednici velikogoričkih umjetničkih udruga

Zajednica kulturno umjetničkih udruga Grada Velike Gorice ove godine slavi 20 godina djelovanje, pa u sklopu toga obilježavanja radi na knjizi o svom djelovanju i djelovanju svojih članica. Tako će Gorica, uz monografiju o goričkome sportu, koju su prošle godine, uz 20. obljetnicu Zajednice sportskih udruga, autorizirali Davor Štuban i Igor Đuran, dobiti još jedan […] Post Priprema se monografija o Zajednici velikogoričkih umjetničkih udruga je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

U srijedu dio Mraclina bez struje

Zbog planiranih radova na održavanju elektrodistributivne mreže električna energija će u srijedu, 17. i četvrtak, 18. siječnja biti isključena kućanstvima široj okolici Velike Gorice, javlja HEP. Od 8 i 30 do 13 sati struja će biti obustavljena naseljima Staro Čiče, Vukovina i Mraclin u Ulici Braće Radića od kućnog broja 1 do 24. – U […] Post U srijedu dio Mraclina bez struje je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

Zlatni pir Marice i Vladimira Galekovića

Marica i Vladimir Galeković Malac proslavili su 30. prosinca 2017. godine 50. godišnjicu braka. Vjenčali su se na taj datum 1967. godine u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini. Bila je to prva svadbena veselica održana na mraclinske Zgrade, i to uz tada vrlo popularne Cicibane! Slavljenicima želimo još mnoge obljetnice, uz čestitke uredništva […] Post Zlatni pir Marice i Vladimira Galekovića je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

Matični list

Mole se svi članovi i članice Društva koji nisu predali matični list člana da ga u što kraćem roku predaju zapovjedniku ili tajniku Društva kako bi bili ažurirani podatci u našim MATIČNIM KNJIGAMA i VATRONETU HVZ-a. Obrazac možete preuzeti na linku: https://drive.google.com/file/d/0B0yZUeVxlUp5ZzVONDBtY0VXcDF3emo4R1h3eWdUSHFwdWFN/view Post Matični list je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

II. Memorijalni turnir “Tomislav Hrkovec” u belotu

Mislav Starčević i Ante Petrović pobjednici U organizaciji UVDR Velika Gorica – Klub “Tomislav Hrkovec” Mraclin na turniru u belotu koji se po drugi puta igra u spomen na poginulog branitelja našeg mjesta Tomislava Hrkovca, u popularnoj kartaškoj igri natjecala su se čak 22 para. U prostoru Društvenog doma u Mraclinu veterani kluba svojski su […] Post II. Memorijalni turnir “Tomislav Hrkovec” u belotu je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

Blagoslov Vatrogasnog doma

U petak 5. siječnja pod naš smo krov primili velečasnog Đuru Saboleka koji je blagoslovio naš Vatrogasni dom i zaželio nam puno sreće i uspjeha u daljnjem radu te što manje intervencija. Ovim mu se putem iskreno zahvaljujemo. Post Blagoslov Vatrogasnog doma je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

Obavijest o smrti: Veronika Čavar rođ. Križanić

Post Obavijest o smrti: Veronika Čavar rođ. Križanić je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

Anđele ispratile staru i dočekale novu godinu

Društvo žena “Anđela Lovreković” organiziralo je doček Nove godine u Društvenom domu u Mraclinu, sa svojim prijateljima i gostima, koji su se počeli okupljati oko 20 sati. Nakon fine večere koju su uz budno oko mraclinske vrsne šefice kuhinje Vere Vincek, osmislile i priredile same – odojak, grah i nezaobilazna francuska salata – bila je […] Post Anđele ispratile staru i dočekale novu godinu je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

Obavijest o smrti: Ladislav Kos

Post Obavijest o smrti: Ladislav Kos je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

Sretna Vam i uspješna nova, 2018. godina!

Odbrojali smo i posljednji dan protekle godine i ušli u novu, 2018. godinu. Hvala svim našim vjernim čitateljima koji nas prate od početaka te pozdravljamo sve one koji će nam se tek pridružiti. I u novoj godini naša će misija i dalje ostati da vas vodimo kroz najvažnije dijelove života i događanja ljubljenog nam Mraclina. Želimo […] Post Sretna Vam i uspješna nova, 2018. godina! je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

Božićnim koncertom Dučec završio uspješnu godinu

U petak 29. prosinca u Društvenom domu u Mraclinu Kulturno umjetničko društvo Dučec održalo je tradicionalni Božićni koncert. Prvi Božićni koncert održan je u Mraclinu još 1994. godine, a ta se tradicija njeguje bez prestanka do danas. Na koncertu su nastupale gotovo sve skupine društva: dječji folklorni zbor – srednja skupina Društva, starija folklorna skupina […] Post Božićnim koncertom Dučec završio uspješnu godinu je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.

Božićni koncert KUD-a Dučec

KUD „Dučec“ vas poziva na Božićni koncert koji će održati u petak 29. prosinca, u Društvenom domu u Mraclinu. Početak koncerta je u 20.00 sati. Tradicija božićnih koncerata u Mraclinu duga je već više od 20 godina, a na njemu će nastupati dječji folklorni zbor – srednja skupina Društva te vokalna skupina uz pratnju tamburaša. […] Post Božićni koncert KUD-a Dučec je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.