Prijava

Vaša prijava

TONKI BONTONKI JOŠ JEDNA NAGRADA


 

Nakon što je prije dva mjeseca dobila nagradu publike na dječjem festivalu u Srbiji, Tonki Bontonki stiglo je još jedno priznanje. Na Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej, održanom u Čakovcu „Tonka Bontonka” osvojila je nagradu za najbolji dramski tekst. Nagradu je dodijelio žiri u sastavu Leo Vukelić, Katica Šubarić i Bruno Margetić, dok je selektor bio Robert Raponja. Nagrađeni tekst potpisuju Dunja Fajdić (Tonka) te pjevačica Jelena Radan.

„Tonka Bontonka“ je edukativni mjuzikl koji kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja, koje trebamo usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo.

Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja djeci daje ova interaktivna predstava prikazana na duhovit način.

Predstavu je režirala Morana Dolenc, a uloge igraju talentirani i afirmirani glumci – Dunja Fajdić i Igor Baksa. Glazbu i pjesme su komponirale Anita Valo i Meri Jaman, članice grupe MERITAS.

 


Najmlađi folkloraši na izletu

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike