Prijava

Vaša prijava

Gastro vikend pred nama u znaku Nedjeljnog turopoljskog ručka


Ova nedjelja, 15. listopada od 11.30 sati, rezervirana je za još jedan ukusan, zabavan i već tradicionalan Nedjeljni turopoljski ručak!

Uvod u veliku gastro manifestaciju koja će zamirišati goričke ulice predstavljanje je knjige „Tradicionalna turopoljska jela“ ovog petka u 18 sati u Muzeju Turopolja; riječ je o obnovljenom izdanju kuharice iz 2003. godine u kojoj se kriju recepti brojnih tradicionalnih jela poput žganaca i kelja sa krumpirom, trene kaše,.. 14 godina kasnije, mlada kuharica Nikolina Dianežević isprobala je i fotoaparatom zabilježila brojna tradicionalna jela turopoljskog kraja.

Nedjeljni Turopoljski ručak
Uz kuharicu, u petak će biti prikazan i kratki igrani film „Žganci“ autorice i redateljice Romane Rožić.

Vrhunac gastro vikenda očekuje se u nedjelju stoga mame, umjesto kuhača i lonaca, za ruke primite svoju obitelj i ponovno put Muzeja Turopolja gdje vas degustacija ukusne hrane i ručak, pripremljen od strane najboljih goričkih ugostitelja, čekaju od 12.30 sati. Na meniju će se naći šaran na rašljama, čobanac, ribice na gradele i drugi mediteranski specijaliteti, nezaobilazna kotlovina spremljena u sklopu natjecanja za najbolju Turopoljsku kotlovinu.

Uz gastro delicije, na Nedjeljnom turopoljskom ručku moći će se razgledati i kupiti tradicijski proizvodi i suveniri goričkih obrtnika – eko namirnice, domaći likeri i rakije, ukusan med i njegovi proizvodi koji će biti predstavljeni u sklopu Dana meda.

Već smo gladni i jedva čekamo, u punom smislu riječi, fini gastro vikend pred nama. Vidimo se

🙂

Nedjeljni turopoljski ručak

Fotografije preuzete od TZVG i portala Kronike Velike Gorice

The post Gastro vikend pred nama u znaku Nedjeljnog turopoljskog ručka appeared first on Sretni grad.