Prijava

Vaša prijava

Popularna Šuma Striborova na Sceni Gorica


Jedna od trenutno najposjećenijih predstava, „Šuma Striborova“, nastala prema poznatoj bajci Ivane Brlić Mažuranić o Domaćima i snahi guji, ove nedjelje stiže na Scenu Gorica.

Predstava govori kako je zašao neki momak u Šumu Striborovu i naišao na guju-djevojku, kojoj je radi zlobe u ustima ostao gujin jezik. On ju je zbog  ljepote poveo kući, gdje je snaha zapovijedala, a starica, njegova majka, slušala i izvršavala čak i nemoguće zapovijedi. Jednog dana pred njihovu kuću bane sirotica i baki poklonil suharke kao zahvalu što joj je okrpala pokidan rukav. Kad je baka prvi put potpalila suharke, iz njih su iskočili Domaći, patuljci koji su joj pomogli otkriti snahin jezik.

Međutim, i pored toga što se sam uvjerio, sin je majku potjerao od kuće. Baka i Domaći su se zatim obratili Striboru, šumskom starješini. On joj je ponudio sreću i mladost pod uvjetom da zaboravi sina. Baka je to odbila jer joj je bila milija njezina nevolja sa sinom nego sva sreća ovoga svijeta, a da sina mora zaboraviti.

„Šuma Striborova“ namijenjena je djeci vrtićkog i školskog uzrasta, a ono što je čini posebnom jest njena interaktivnost – Domaći cijelo vrijeme razveseljavaju baku i cjelokupnu publiku.

Predstava će se održati 22. listopada sa početkom u 17 sati; cijena ulaznice iznosi 25 kuna.

Vidimo se

🙂

Šuma Striborova

The post Popularna Šuma Striborova na Sceni Gorica appeared first on Sretni grad.