Prijava

Vaša prijava

Predstava “Puž muž” u Dvorani Gorica


U Dvorani Gorica, ove nedjelje, 29. kolovoza, u 17h igra predstava Kazališne družine Pinklec “Puž muž” koja u formi interaktivne 3D slikovnice donosi priču o prijateljstvu i tri žabe koje u skučenom svijetu vlastite bare susreću druge životinje, puža, crnog kosa, vjevericu, zeca, miša te se sa svakom od njih upuštaju u igru i sklapaju prijateljstva.

To je predstava koja u informatičkom dobu kada djeca od najranijih dana barataju raznim gadgetima i provode sate i sate u individualnim igrama u virtualnom svijetu, govori o vrijednosti neposredne igre. Takva je igra, koja je posljedica interakcije djeteta s djetetom – istraživanje, zadovoljstvo, potreba i aktivnost u kojoj dijete razvije sebe i svoje emocije.

U predstavi se na inovativan način oživljavaju razne brojalice, koje su ne tako davno snažno obilježile naša djetinjstva i koja u suvremenoj kulturi pomalo padaju u zaborav – brojalice su sredstvo igre, poticaj za igru, dopuna igri i igra sama.

„Puž muž“ duhovitim peripetijama svojih protagonista, kroz smijeh i zabavu donosi pouku da je igra ta koja donosi radost, a ne igračka, upućuje na prihvaćanje različitosti i uči pravila međuljudskih odnosa.

The post Predstava “Puž muž” u Dvorani Gorica appeared first on Sretni grad.