Prijava

Vaša prijava

AIRVG2018: Dan za sve zaljubljenike u zrakoplove


Dan otvorenih vrata Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ove godine se održava 19. svibnja na Zrakoplovno-tehničkom centru u Velikoj Gorici u sklopu događanja AIRVG2018. To je savršena prilika za sve zaljubljenike u zrakoplove da se upoznaju s tehnikom kojom raspolaže Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici održava se u sklopu inicijative „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo ovom prilikom predstavit će se u svom punom sastavu.

Uvid u zrakoplovnu eskadrilu

Na pisti ZTC-a će se moći razgledati trenažni zrakoplov Zlin 242L te helikopter Bell 206B kao i transportni helikopter Mi-8. Ovakav dan ne može proći bez legendarnog mlaznog zrakoplova MiG-21, ali ni bez borbenog helikoptera OH-58D Kiowa Warrior koji je najnoviji dodatak hrvatskoj zrakoplovnoj eskadrili.

Posjetitelji će u hangarima Zrakoplovno-tehničkog centra moći vidjeti helikopter Mi-171Sh te protupožarne zrakoplove airtraktor AT-802 te kanader CL 415.

Letački dio započet će padobranskim skokom Specijalnih snaga Hrvatske vojske. Potom će nebom zagrmjeti „kockica“ MiG-21. Vidjet ćemo i letačke sposobnosti helikoptera OH-58D, demonstraciju izbacivanja vode na požarište prikazat će protupožarni AT-802, a Akro grupa Krila Oluje su veliko finale poslijepodnevnog letačkog programa.

The post AIRVG2018: Dan za sve zaljubljenike u zrakoplove appeared first on Sretni grad.