Prijava

Vaša prijava

Učenici sudjelovali na projektu FEENICS


U prostorima VE GO RA-e održana je u četvrtak 28.11.2019.g. završna konferencija u sklopu projekta FEENICS za jačanje Intrapoduzetničkih vještina na kojem su sudjelovali i učenici završnih razreda Ekonomske škole Velika Gorica.

  

Projekt FEENICS ( eng. Furthering youth Empowerment through Enhancing Intrapreneurial Commitment ) odnosi se na jačanje snaga mladih kroz unaprjeđenje intrapoduzetničkih stavova i vještina.

Intrapoduzetnik je prema Pinchotu (1986) poduzetnik unutar organizacije odnosno intrapoduzetništvo je manje poduzeće unutar većeg koje ima svoju samostalnost, veću brzinu i efikasnost u donošenju odluka čime se može lakše prilagoditi izazovima tržišta.

Učenici su sudjelovali na predavanjima i radionicama održanim u prostoru Veleučilišta Velika Gorica. Kroz 6 modula koje su pohađali stekli su i proširili neophodna znanja potrebna za primjenu Intrapoduzetničkih vještina,za to su i dobili potvrdu o sudjelovanju u navedenom projektu.

Na Završnoj konferenciji o Intrapoduzetničkim vještinama govorili su predstavnci VE GO RA-e, Veleučilišta, poduzetnici i drugi uvaženi sudionici.

Govornici su naglasili važnost intrapoduzetništva kao mogućnosti pojedinaca da unutar velike i trome poslovne organizacije lakše pokaže svoju kreativnost i time omoguće poduzeću da lakše dođe do većeg broja upotrebljivih ideja što ponuditi tržištu ili kako riješiti neki problem unutar organizacije.

Naši učenici ustvrdili su kako su im se predavanja i radionice jako svidjela i da su naučili puno o intrapoduzetništvu, što će im zasigurno koristiti u daljnjem školovanju i kasnijem radu.

                                                                                                                                                                                                                                 Ivan Mohar