Prijava

Vaša prijava

Posjet tvrtki Končar


Učenici završnog razreda elektrotehnike (4.f) 3. studenog  bili su u posjetu tvrtki Končar. Posjet se odvijao u dva dijela. U prvom dijelu posjeta učenici su bili u Dispečerskom centru Vjetroelektrane Pometeno brdo. Tu su slušali o idejama, izradi, upravljanju i problemima vezanim uz proizvodnju električne energije. Šaljivim usporedbama objašnjeno je postavljanje lopatica vjetroagregata. Saznali smo  i da su vrhovi lopatica obojeni kako se u njih ne bi zaletavale ptice.  
U drugom dijelu posjeta učenici su imali priliku iz prve ruke vidjeti kako se proizvode razni elektronički uređaji te njihovi dijelovi.  Dijelovi generatora, transformatora i zavojnica bili su samo neke od mnogih stvari koje su učenici imali priliku vidjeti.
Puni novih saznanja, učenici su napisali svoje osvrte za nastavni predmet Elektroenergetika koji predaje nastavnica Nataša Sirković. Također, u svrhu korelacijske nastave te razvijanja pismenosti glede komunikacijskih tekstova, osvrt će biti pregledan u okviru nastavnog predmeta Hrvatski jezik koji predaje nastavnica Sanja Cmrečnjak.  Drugi kolege nastavnici u posjeti bili su Jasna Piškorić, Anita Krajač i Miroslav Antolčić.
Za sve Vas koji želite saznati nešto više o našem izletu, možete pročitati u prilogu koji slijedi, a za vas je to, umjesto Đele Hadžiselimovića,  priredio Sebastjan Todorović,  učenik 4.f razreda.


ZIMA+GROZNI=ZIMOGRRROZNI