Prijava

Vaša prijava

Projektni dan škole


Domaća zadaća – na brailleovom pismu!

I ove je godine, već tradicionalno – u tjednu koji prethodi Uskrsu i proljetnom odmoru učenika, obilježen Projektni dan naše škole. Ove godine tema je bila Medijska pismenost. Učenici i nastavnici pripremili su brojne aktivnosti .  Poučnim i  zabavnim sadržajima osvježili su školsku svakodnevicu - priredbama, prezentacijama, predavanjima….

Posebni gosti bili su  članovi Udruge slijepih Zagreb, koji su posjetili našu školu 28.ožujka 2018.  (tajnik udruge Goran Tomašković,  Ante i pratiteljica Ana).

 Udruga slijepih Zagreb je humanitarna, neprofitna udruga koja okuplja i brine o slijepim osobama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Trenutno broji oko više od tisuću članova.

Članovi Udruge upoznali su nas s brojnim aktivnostima Udruge. Posebno su nas oduševili njihovi sportski rezultati u pikadu, kuglanju i planinarenju.

Kako pomoći slijepoj ili slabovidnoj osobi u svakodnevnim situacijama, demonstrirali  su nam uz pomoć naših učenika, od kojih su se posebno istaknuli Marin Sudar  iz 4.F i Jure Dasović iz 2.F razreda.

Prezentirali su Louis Brailleovo pismo i njegovu primjenu te kraću povijest nastanka i razvitka pismenosti slijepih osoba. Posjet i predavanje organizirala je profesorica Nataša Sirković koja je učenicima zadala da domaću zadaću napišu na brajici!..foto...