Prijava

Vaša prijava

Uručene svjedodžbe zrakoplovnim tehničarima-učenicima stipendistima MORH-a



U Zrakoplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici u petak, 26. lipnja 2020. godine uručene su svjedodžbe jedanaestorici učenika – stipendista Ministarstva obrane, o završenom IV. razredu za zanimanje zrakoplovni tehničar IRE (instrumenti, radio i elektrooprema).

 

Svečanosti su nazočili ravnatelj Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina profesor Vedran Šarac, razrednica profesorica Zvjezdana Zrinski te djelatnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Učenicima se prigodno obratio izaslanik Zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Dalibor Benko, koji je učenicima poželio uspjeh u daljnjem profesionalnom razvoju.

Ugovor o stipendiranju Ministarstvo obrane Republike Hrvatske sklopilo je sa roditeljima učenika u veljači 2019. godine. Stipendisti su ispunili sve obaveze iz Ugovora.

Završetkom srednje škole stekli su se uvjeti za upućivanje na dragovoljno vojno osposobljavanje radi stjecanja potrebnih vojničkih znanja. Potpisivanjem ugovora o vojničkoj službi s Ministarstvom obrane, stupaju u djelatnu vojnu službu na ugovor u trajanju od dvije godine.

Kako se radi o deficitarnim zanimanjima u Oružanim snagama za potrebe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u 2020. godini

Ministarstvo obrane RH nastavlja sa stipendiranjem učenika četvrtih razreda za školsku godinu 2020./2021.

IZVOR: MORH