Prijava

Vaša prijava


U četvrtak 16. veljače održan je treći sastanak radne skupine projekta „Participativno upravljanje prirodnim resursima“ u Velikoj Gorici. Radnoj atmosferi sastanka pridonijelo je i sunce koje nas je grijalo te smo uslijed ugodne rasprave došli do sjajnih ideja i zaključaka. Tema ovog sastanka bila je uključivanje građana u konkretne inicijative uređenja javnih zelenih površina na području grada Velike Gorice.

Jedna od ideja je pčelarski park u Teslinoj ulici koji bi osim estetske funkcije imao i edukativni karakter. Ideja je posaditi medonosne vrste drveća i ostalog bilja uz koje bi se postavile edukativne ploče. Građani bi imali priliku uživati u parku i ujedno se educirati o vrstama drveća, njihovim biološkim i ekološkim svojstvima te o pčelarstvu i pčelama kao vrlo važnim prirodnim indikatorima stanja u okolišu kao i o ljekovitim svojstvima pčelinjih proizvoda.

Uskoro ćemo početi raditi na razvoju planova za realizaciju ovih ideja, međutim, Gradu Velika Gorica i dalje je moguće slati prijedloge na e-mail adresu: suDjeluj@gorica.hr.

2

1

The post appeared first on suDjeluj.