Prijava

Vaša prijava

Izvješće o radu POT-a u prvoj polovici 2015.g.


Božidar pl. Pavišić pripremio je “IZVJEŠĆE RADA ČELNIŠTVA I ČLANOVA PLEMENITE OPČINE TUROPOLJSKE” za razdoblje do 30. lipnja 2015. godine, a koje sadrži najvažnije aktivnosti koje su se događale u tome periodu.

U ovome vremenu čelništvo Plemenite opčine turopoljske imalo je 15 sastanaka na kojima su se donosile najvažnije odluke o radu POT-a. Najznačajniji pomaci su na pitanju očuvanja turopoljske svinje čiji uzgoj je stabiliziran nakon propuštene 2014.godine, a naša pasmina ovih dana postaje dio međunarodnog istraživačkog projekta u koji je uključeno 12 zemalja.Velika problematika ostaje oko naslijeđenih sudskih tužbi, a pomaka nema po pitanju povrata imovine.

Turopoljski banderij je imao na desetke izlazaka među kojima se ističe inauguracija predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a trenutno se vode pripreme za sudjelovanje na mimohodu povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Zagrebu. Ove godine su osigurana i sredstva za obnovu opreme i pokrivanje troškova djelovanja banderija.

Plemenita opčina turopoljska je uspješno organizirala i svoje redovne manifestacije Turopoljsku kobasijadu i veliko Turopoljsko Jurjevo te Vincekovo, kao i velika spravišća – Lucijsko i Programsko.

Cijeli dokument izvješća može preuzeti na linku: Izvješće-brošura-POT-2015-2