Prijava

Vaša prijava

Turopoljski banderij na 23. hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja


U marijanskom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju 4. listopada održano je 23. Hrvatsko vojno-redarstveno hodočašće u kojem su tradicionalno sudjelovali pripadnici hrvatske vojske, policije i branitelja,ali i povijesnih postrojbi među kojima je bio i Turopoljski banderij.

Euharistijsko slavlje ispred vanjskog oltara, na prostoru crkve na otvorenom “Blaženog kardinala Alojzija Stepinca”, započelo je svečanom procesijom i mimohodom stjegova – ratnih zastava postrojbi iz Domovinskog rata, zastava HRVI, branitelja, djelatnih postrojbi policije i vojske te povijesnih postrojbi. Među povijesnim postrojbama sudjelovao je i Turopoljski banderij na čelu sa županom POT-a Mihaelom pl. Pavišićem.

Misu na vojno-redarstvenom hodočašću predvodio je vojni biskup mons.Juraj Jezerinac, a uz hrvatske redsarstvenike hodočašću se pridružilo pedesetak vjernika katolika pripadnika OS BiH. Na početku mise, biskup Jezerinac prenio je pozdrave predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović čiji je izaslanik na tome hodočašću bio načelnik Glavnog stožera Drago Lovrić. Prisutni su bili i ministar branitelja Predrag Matić, zamjenica ministra obrane Višnja Tafra, zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković.

-Pozivam vas da se usklađujete s naukom Božjim i stavovima Crkve, da unatoč navalama medijske propagande, uzmete na sebe odgovornost za svoju, obiteljsku i kolektivnu budućnost naroda. Ovdje smo zajedno u imenu Isusa Krista, kao kršćani. Ne bojte se biti kršćani! Ustrajte u vjeri, osobito kada ste u velikim kušnjama. Nađite utjehu u onima koje vam je Bog dao da budu s vama i dijele s vama vašu samoću i nadu. Vjera u Boga veliki je izvor svjetla i mogućnosti. Povijest nam to svjedoči- poručio je na misi biskup Jezerinac.

 


Potraga za blagom