Prijava

Vaša prijava

POT zapošljava kroz program Javnih radova


Plemenita opčina turopoljska planira u drugom dijelu godine putem Mjera aktivne politike zapošljavanja, iz programa Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na šest mjeseci zaposliti dvije osobe na održavanju gatera autohtone pasmine turopoljske svinje.

POT je prijavio program sufinanciranja zapošljavanja kroz program Javnih radova, a upravo je ovih dana u tijeku pozivni natječaj na zainteresirane nezaposlene osobe iz tzv. 1. skupine (pogledaj OVDJE), prijavljene na Hrvatskom zavodu za zapošljavanju. To uključuje hrvatske branitelje bez obzira na duljinu prijave na evidenciji, roditelje iz posebnih kategorija, osobe bez stečene kvalifikacije, mlade osobe do 29 godina starosti prijavljeni u evidenciju kraće od 4 mjeseca ili duže od godinu dana, starije od 50 godina i druge nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju HZZ-a.

Radni odnos se zasniva na šest mjeseci, koliko traje vrijeme sufinanciranja mjere, te će trajati od 1. srpnja do kraja godine uz mjesečni bruto iznos plaće od 3.800 kn uz dodatak putnik troškova.

-  Nastojat ćemo u tijeku ove godine poboljšati uvjete uzgoja Turopoljske svinje u Lukavečkom čretu te se nadamo po završetku natječaja i potvrdu financiranja od HZZ-a. Upravo kroz program javnih radova pronašli smo mogućnost da poboljšamo uvjete uzgoja u gateru, a ujedno i nezaposlenim osobama omogućimo osnovni životni dohodak – poručuje župan Juraj pl. Odrčić.

Natječaj je otvoren do 12. lipnja 2017. godine, a više informacija možete pronaći OVDJE odnosno u goričkoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.