Prijava

Vaša prijava

Gastro Turopolja: Drugo mjesto u pripremi kotlovine


Kotlovina koja je ponajviše mirisala centrom grada, morske delicije, slastice iz turopoljske i dalmatinske kuhinje, slavonski čobanac, pizze i šarani samo su dio bogate ponude Gastro Turopolja koje je u centar grada u nedjelju 15.10. privukao na stotine posjetitelja.

Na nedjeljni turopoljski ručak dolazile su i cijele obitelji, a našlo se za svakoga ponešto. Od gastro ponude koja je uključivala i nezaobilazna vina domaćih vinara, bilo je tu i tradicijskih proizvoda, medara, drvenog vrtuljka u kojem su uživali najmlađi, i nezaobilaznih tamburaša Harmonije koji su glazbom pratili događanja na platou kod budućeg Centra za posjetitelje.

Najviše porcija bilo je isporučeno s kotlova jer natjecanje u pripremanju kotlovine okušalo je 25 ekipa. Laskavu titulu po žiriju kojeg je predvodio uvijek raspoloženi Tomislav Špiček osvojili su članovi DVD-a Lazina Čička dok je Plemenita opčina turopoljska osvojila drugo mjesto.

- Od prije već znamo da imamo najboljeg pajceka u Turopolju, a sada smo pokazali da i ovogodišnje treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u pripremi kotlovine nije bila slučajnost – poručio je župan pl. Odrčić pohvalivši ovogodišnju ekipu za velik trud i ozbiljnost u pristupu natjecanju.

Plemenita opčina tradicionalno je imala i svoj štanda na kojemu su posjetiteli mogli kušati odojka turopoljske svinje iz krušne peći, a u suradnji s Parkom prirode Lonjsko polje, koji provodi projekt “Valorizacija tradicijskih proizvoda od turopoljske svinje” predstavili smo i suhomesnate prozivode – salamu, špek i čvarke od turopoljske svinje, koji su dobili pohvale posjetitelja.

a
b
d
e
f
g
img-20171015-wa0016-copy
wp_20171015_10_50_54_pro-copy
wp_20171015_12_39_25_pro-copy