Prijava

Vaša prijava

Promocija jela od turopoljske svinje


Plemenita opčina turopoljska i Bistro Babriga organiziraju promociju jela od turopoljske svinje koja će se održati 9. studenoga (četvrtak) 2017. u 19 sati u Bistrou Babriga na adresi Josipovićeva 56, Velika Gorica.

Gosti će imati priliku omastiti brk najfinijim turopoljskim pajcekom iz 100% EKO uzgoja, a očekuje ih večera u pet sljedova od čega je okosnica upravo meso turopoljske svinje kroz tri glavna jela – confit od svinjskog buta na kremi od graška s gratiniranim krumpirom, zatim rolani kotlet punjen sa šampinjonima, kiselim krastavcima, lukom, špinatom uz marinirane domaće luleke s umakom od naranče, te steak od svinjskog vrata pokriven sa slamom od celera s pireom od karfiola.

- Turopoljska svinja autohtona je hrvatska izvorna pasmina svinje i jedna od najstarijih pasmina u Europi. Meso na promotivnoj večeri dolazi iz ekskluzivnog 100% EKO uzgoja poljoprivrednog gospodarstva Plemenite opčine turopoljske koji se odvija 365 dana u godini na šumskom prostoru od 150 ha koji omogućava slobodno kretanje i prirodnu ishranu svinja uz dohranu žitaricama bez umjetnih smjesa – poručuju iz Plemenite opčine turopoljske.

Promotivna večera s pet sljedova jela te pićem iznosi 150 kuna po osobi, broj mjesta je ograničen, a rezervacije se primaju na broj 091 154 6657 (Tomislav).