Prijava

Vaša prijava

Na polovici godine Banderij na 40 izlazaka


Turopoljski banderij, koji je neizostavan dio svih najvažnijih gradskih društveno-kulturnih događaja, izrazito je aktivan bio u mjesecu lipnju za vrijeme kojega su pripadnici postrojbe odradili čak polovicu svih angažmana od početka godine te tako došli do 40-tog izlaska u 2019. godini!

Naime, banderij je 8. lipnja bio na proslavi 332.obljetnice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatskog Kraljevstva u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, a istoga je dana boravio i u Križevačkom Velikom Spravišču u Križevcima.

Već 15. lipnja sudjelovali su i u Terezijani u Bjelovaru, a sutradan su uveličali i Dan Grada Svete Nedelje.

Od 23. do 24. lipnja banderijalci su bili i na 14. manifestaciji „Kod konjarskih vatri“ koja je održana u Županji dok su od 28. do 29. lipnja bili na proslavi Dana općine Tomislavgrad i Dana sv. Nikole Tavelića, svečanom otvaranju Trga gange i Hajdučke družine i 6. izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH. Na proslavi Petrova boravili su u Ivanić- Gradu.

No iako su često boravili na raznim gostovanjima diljem Hrvatske, banderijalci nikako nisu zanemarili svoje Turopolje pa su tako bili prisutni i na brojnim domaćim događanjima.

Tako su u lipnju sudjelovali na Svjetskoj izložbi pasa pasmine rottweiler – 6. ADRK WORLD WINNER SHOW 2019 koja je održana u Lukavcu, na 100. obljetnici KUD-a Nova Zora u Donjoj Lomnici, Memorijalnom boksačkom turniru ‘Stanko Došen’ u Maloj Buni, 25. susretima umirovljenika u Velikoj Gorici te Blagdanu Sv. Vida u Mraclinu.

Uz to, Turopoljski banderij uveličao je Tijelovsku procesiju u Velikoj Mlaki te Tijelovsku procesiju u Vukovini kao i Ivanje u Buševcu.

Povodom Dana državnosti banderijalci su bili na polaganju vijenaca kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na platou ispred velikogoričkog, odradili su i dvije vježbe, a svoj lipanjski angažman završili su na 4. cikloturističkom maratonu “Turopoljska Milja” koji je održan protekle subote.