Prijava

Vaša prijava

MOST pitao, Grad odgovara: sanacija prilaza Kumičiću otežana, kolnik stvara optičku, a ne sigurnosnu nelagodu, rasvjeta zadovoljavajuća


Povodom peticije za uređenje prilaza Osnovnoj školi Eugena Kumičića sa strane Kolodvorske, osvjetljenje i adekvatnu regulaciju prometa, koju je pokrenulo Vijeće roditelja, a podržali nastavnici, gorički je MOST pisao Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet.

MOST pita kada će se riješiti problem prilaza školskom dvorištu, što se misli poduzeti u vezi nedostatka nogostupa, odnosno stanja prometnice u dijelu Pucekovićeve, od Kolodvorske do ulaska u školsko parkiralište te, konačno, zašto se na dijelu Pucekovićeve ne pojača rasvjeta.

SIGURNOST PJEŠAKA UGROŽENA; KOLNIK STVARA OPTIČKU, A NE SIGURNOSNU NELAGODU; SANACIJA PRISTUPA OTEŽANA

Upravni odjel objašnjava da je prilaz školi kombinirani kolno-pješački prilaz te da su s problemom odvijanja prometa u vršnim satima, posebno u jutarnjem terminu, odavno upoznati. Kolnički promet funcionira, kažu, zbog posebne pažnje vozača, a ugrožena je sigurnost učenika koji istim putem u školu pješače.

Kolnik je, navodi se, dotrajao zbog vremena i prekopavanja u svrhu izgradnje priključnih instalacija na nedavno podignutu stambenu zgradu, pa “ulegnuća i neravnost izazivaju više optičku, nego prometno sigurnosnu nelagodu”.

optickavarka
Izvor: Google maps

Upravni odjel zaključuje da je sanacija prilaza u smislu vođenja pješaka nogostupom i uz njega kolnikom za dvosmjerni promet s okretištem zbog nedovoljne širine parcele otežana.

PREDLOŽIT ĆE SE PROMETNO RJEŠENJE

Po pitanju Pucekovićeve, Upravni odjel tvrdi da rekonstrukcija ne bi imala prevelik utjecaj jer bi pješaci i dalje koristili kolnik. Nakon što izrade geodetsku snimku stvarnoga stanja, kažu, predložit će prometno rješenje.

OSVJETLJENJE ZADOVOLJAVAJUĆE

Grad smatra da je rasvjeta dijela prilazne ceste zadovoljavajuća te napominje da će projektom, koji će započeti 2018. godine, rasvjetljenost biti dodatno poboljšana. Upravni odjel moli građane da nadležnim službama prijave svaku neispravnu žarulju.

Tekst: Ante Vekić



Natjecanje Dabar 2017.