Prijava

Vaša prijava

TJEDNI PREGLED Aglomeracija, energetska obnova Cicibana, otvoren Garden Hill


U tjednu koji su obilježili projekt Aglomeracija Velika Gorica i nalazi državne revizije, mnoštvo glazbenih, sportskih i događanja u božićnom duhu.

Dodijeljene su nagrade tehničke kulture “Rudolf Perešin”, svečano je dočekan tromilijunti putnik Zračne luke, Mraclincem godine proglašen je književnik Ratko Cvetnić.

IZ GRADA

Aglomeracija

VG Vodoopskrba d.o.o. i Grad Velika Gorica potpisali su Ugovor o partnerstvu na projektu Aglomeracija Velika Gorica.

“Potpisom ovog Ugovora slijedi potpisivanje Ugovora s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Hrvatskim vodama, nakon čega kreće postupak javne nabave za izgradnju vodno komunalne infrastrukture”, priopćila je VG Vodoopskrba.

Energetska obnova Cicibana u Vidrićevoj

Gradu Velikoj Gorici odobrena su bespovratna sredstva iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata u iznosu od 928 tisuća kuna za provedbu projekta “Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Ciciban”.

Realizacija odobrenih sredstava utvrdit će se ugovorom između Grada i Ministarstva, a Grad je kao jamstvo dužan dostaviti bjanko zadužnicu do najvećeg iznosa koji premašuje visinu vrijednosti odobrenih sredstava.

Garden Hill

Luksuzni hotel otvorili su ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac i gorički gradonačelnik Dražen Barišić. Investicija je sufinancirana iz EU fondova, a dosad je uloženo 30 milijuna kuna u projekt.

Turistička zajednica ističe da je Gorica ovime dosegla smještajni kapacitet od 600 ležajeva.

IZ ŽUPANIJE

Skupština

Nakon aktualnog sata i nadopune dnevnog reda, kojom su se točke pete sjednice iz proceduralnih razloga prebacile u četvrtu, sjednica Županijske skupštine je odgođena na zahtjev HDZ-a, HSU-a, HSLS-a i Stranke rada i solidarnosti.

Župan Kožić izrazio je žaljenje što nije donesen Proračun za 2018. godinu.

Suncokret ruralnog turizma

Najboljim programima i projektima u ruralnom turizmu za 2017. godinu svečano su dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ koje, temeljem natječaja, dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“.

U kategoriji Ruralno-turističke manifestacije posebno priznanje za tradicijsku manifestaciju dodijeljeno je Plemenitoj opčini Turopoljskoj za Turopoljsko Jurjevo.

SPORT

Predsjednik ŽNS Zagrebačke županije Nenad Črnko izabran je u Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, prenosi Index.hr.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Facebook/Dražen Barišić