Prijava

Vaša prijava

Broj turističkih noćenja u Zagrebačkoj županiji porastao za 17%


Zagrebačka županija ostvarila je 17% noćenja više nego 2016. godine. Prošle su godine zabilježena 154 142 turistička noćenja.

Broj dolazaka porastao je za 16%. Registrirano je 87 065 dolazaka u Županiju.

Inozemni gosti su ostvarili 103 874 noćenja, od toga 62 487 dolazaka, a domaći 50 268, od čega je broj dolazaka bio 24 548.

Najviše je turista stiglo iz Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Poljske, dok manji broj čine posjetitelji iz Kanade, Rusije, Novog Zelanda, Meksika, Tunisa i Kine.

Velika Gorica, Samobor i Sveta Nedelja su bili najposjećeniji gradovi.

Turistička zajednica Zagrebačke županije ističe da je rast turističkog prometa odraz napora uloženih u podizanje aktivnosti destinacije, manifestacije, razvoj izletničkog lanca vrijednosti, raznolik i zanimljiv ruralni prostor te bogatu eno-gastronomsku ponudu.

Na porast noćenja i dolazaka, navodi se, utjecala je i blizina grada Zagreba.

I ove će se godine nastaviti s promotivnim kampanjama, projektima Vision One, Okusi zagrebačkog kraja i Lokatorom, a naglasak će biti na razvoju cikloturizma.

Cilj je TZZŽ pozicionirati Zagrebačku županiju kao biciklističku destinaciju visoke kvalitete usluge.

Tekst: Ante Vekic, Foto: “Jezero Čiče pokraj Velike Gorice, iz zrakoplova” by Ex13 is licenced under CC-BY-SA-2.5 (Wikipedia; Autor nema saznanja o korištenju fotografije.)