Prijava

Vaša prijava

Gradsko vijeće zaprimilo popis mogućih lokacija za izmještanje asfaltne baze


Druga sjednica Povjerenstva za pregovore sa Strabagom o izmještanju asfaltne baze u Donjoj Lomnici najavljena je za petak, 19. siječnja.

Predsjednik Gradskoga vijeća i Povjerenstva Nenad Karas za Radio Sljeme je izjavio da je Gradsko vijeće zaprimilo popis mogućih lokacija za izmještanje.

“Mi trenutno razgovaramo o lokaciji na području Velike Gorice, gdje Grad raspolaže zemljištem. U Gradsko vijeće smo danas zaprimili popis mogućih lokacija za izmještanje. Lokacije su na području cijele Velike Gorice, a naravno da o bilo kojoj lokaciji bismo prije toga trebali upoznati lokalno stanovništvo i mjesnu samoupravu”, rekao je Karas.

Antonija Radoš Šimac iz Inicijative STOP asfaltnoj bazi u Donjoj Lomnici za isti je radio najavila novu opciju. Lomničani će Povjerenstvu iznijeti plan mogućeg zamjenskog postrojenja izvan Velike Gorice. Kažu da postoji mogućnost da bi tvrtka Viadukt d.d., koja je sa Strabagom već poslovala, bila voljna prodati asfaltnu bazu Trstenik.

“Osim toga da se radi revizija studije utjecaja na okoliš, nama se čini i drugo rješenje, da Strabag nađe drugu lokaciju koja bi im bila pogodnija. Mi smo, između ostaloga, dobili informacije da postoji Viaduktova baza u blizini Sesveta, koja je praktički završena”, kazala je Radoš Šimac.

Hoće li sjednici nazočiti predstavnik Strabaga, nije poznato. Povjerenstvo je od Strabaga zatražilo izračun dosadašnjih troškova gradnje.

Predstavnici Inicijative prošli su se tjedan sastali s predstojnikom Ureda predsjednika Hrvatskog sabora, od kojeg su tražili pomoć oko izmještanja.

Tekst: Ante Vekić