Prijava

Vaša prijava

Na pomolu dogovor u Dalekovodu?


Radnici Dalekovod proizvodnje d.o.o. u drugom su tjednu štrajka, a na pomolu je dogovor između radnika i uprave.

“Pregovori su se intenzivirali. Ako dođe do potpisivanja, uputit ćemo medijima priopćenje. Štrajk se nastavlja dok ne dođe do konkretnog dogovora. Tražit ćemo plaćanje svih dana provedenih u štrajku i povlačenje opomena. Pomaci su vidljivi”, rekao je predsjednik Sindikata proizvodnje Dalekovoda Ivica Bajlović za Turopolje info.

Dalekovodu prijete, upozorio je u ranijem razgovoru Bajlović, obustava isporuke robe i blokada od strane dobavljača, ali i penali zbog zastoja u izvršenju ugovornih obveza sa stranim partnerima. Bajlović je rekao da su Dalekovod posjetili predstavnici skandinavskih partnera, a da se svakodnevno informiraju o stanju putem video-veze.

Bajlović je potvrdio da su se u štrajk uključili i radnici u administraciji te stručno informatičko osoblje.

Radnici Dalekovod proizvodnje d.o.o. u pogonima u Dugom Selu i Velikoj Gorici, podsjetimo, štrajkaju zbog prijedloga Uprave da sa svih 580 radnika raskine ugovor o radu. Prijedlogom novih ugovora, ustvrdio je Sindikat, značajno se umanjuju prava radnika i spuštaju plaće. Iz Dalekovoda su poručili da će se novim ugovorima rad vrednovati prema učinkovitosti.

Vrijednost dionice Dalekovoda d.d. (ZSE:DLKV-R-A) jučer je pala osmi uzastopni dan na 15,80 kuna.

Tekst: Ante Vekić, Foto: čitatelj


Naj učenik veljače 2018.