Prijava

Vaša prijava

Karta od 4 kune ipak ostaje, ZET uvodi kartu za sat vremena vožnje


Nakon jučerašnje najave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će se zbog neisplativosti ukinuti ZET-ova karta od četiri kune, navod je demantiran na službenoj Facebook stranici Grada Zagreba.

Pojedinačne  polusatne karte za vožnju javnim prijevozom i dalje će koštati četiri kune, a od prvoga svibnja uvodi se karta za vožnju u trajanju od jednoga sata i stajat će šest kuna.

“Vezano za medijske napise o poskupljenju ZET-ovih karata, obavještavamo vas da će cijena pojedinačne karte za vožnju javnim gradskim prijevozom u trajanju od pola sata i dalje iznositi 4 kune.

S obzirom da sustav naplate oblikujemo u skladu s potrebama korisnika, od 1. svibnja 2018., uvodi se, također, i karta za vožnju u trajanju od jednog sata za 6 kuna.

Tako će putnici moći kupiti kartu za 4 kune za pola sata vožnje, a za 6 kuna moći će se voziti jedan sat. Cijena karte za vožnju od jednog i pol sata i dalje iznosi 10 kuna”, objavljeno je na Facebook stranici Grada Zagreba.

Tekst: Ante Vekić, Foto: “Mercedes Bus Zagreb” by Ex13 is licenced under CC-BY-SA-2.5 (Wikipedia; Autor nema saznanja o korištenju fotografije.).