Prijava

Vaša prijava

Na prodaju ili u zakup se nudi 1165 hektara poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Grada Velike Gorice


Temeljem novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu u javnu raspravu krenuo je Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske.

Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta u vlasništu države na području Grada Velike Gorice iznosi 1165,2636 hektara. Površine određene za prodaju (jednokratno, maksimalno do 25%) veličine su 13,8462 hektara, a za zakup je predviđena površina od 1146,6576 hektara. Za ostale namjene određene su površine veličine 1,7598 hektara.

Za veći dio čestica koji su ušle u Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske podaci Katastarskog operata i Zemljišnjih knjiga nisu usklađeni. Za dio katastarskih čestica u k.o. Cerovski vrh, Velika Buna i Šiljakovina nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi.

Prilozi Programa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske dostupni su za javni uvid u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, četvrti kat, soba 407.

Prilozi su tabelarni iskaz poljoprivrednog zemljišta, pregledna karta poljoprivrednog zemljišta, zemljišnoknjižni izvadci, posjedovni listovi, uvjerenje upravnog odjela nadležnog za prostorno uređenje, očitovanje Ureda državne uprave u županiji o podnesenim zahtjevima za povrat oduzete imovine, uvjerenje Hrvatskih šuma i očitovanje Hrvatskih voda.

Najviše čestica nalazi se u katastarskim općinama Kuče, Donja Lomnica, Kurilovec, Lukavec, Mraclin, Staro Čiče i Vukovina. Prikaz raspolaganja po katastarskim česticama i oblicima raspolaganja možete vidjeti OVDJE.

O ovom, ali i drugim tekućim pitanjima vezanima uz poljoprivredu pisali smo goričkom Upravnom odjelu za poljoprivredu više puta ove godine, ali nismo zaprimili niti jedan odgovor.

Tekst: Ante Vekić, Foto: