Prijava

Vaša prijava

Usuglašeno povišenje novog mosta u Kučama, cijena ipak ostaje šest milijuna kuna


Novi most između Kuča i Rakitovca koštat će, kako je ranije najavljivano, šest milijuna kuna. U tijeku pregovora, Hrvatske vode su tražile da se most projektira iznad krune nasipa, što bi cijenu udvostručilo, no usuglašeno je da će niveleta mosta biti nešto viša od postojeće u skladu s vodopravnim uvjetima.

Odgovor Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Grada Velike Gorice donosimo u cijelosti:

“Grad Velika Gorica izradio je u listopadu 2017. god. projektni zadatak za zamjensku građevinu – most u odteretnom kanalu Sava – Odra, na LC 311630 između naselja Kuče i Rakitovec, te je projektni zadatak poslan na usuglašavanje u Hrvatske vode.

Hrvatske vode imale su zahtjev da se projektira most iznad krune nasipa, čija cijena bi bila dva puta veća od predloženog novog mosta koji bi zadržavao visinu postojećeg mosta, te su dogovori oko toga i drugih tehničkih detalja trajali sve do veljače 2018. god. Usuglašeno je da će niveleta mosta biti nešto viša od postojeće a u skladu s vodopravnim uvjetima Hrvatskih voda.

Ugovor o izradi idejnog, glavnog i izvedbenog projekta potpisan je krajem veljače 2018. god. Izrađen je idejni projekt temeljem kojeg su zatraženi posebni uvjeti građenja od javno pravnih tijela. Po ishođenju lokacijske dozvole potrebno je na osnovu zahtjeva Hrvatskih voda formirati posebnu česticu za novi most, nakon čega slijedi izrada glavnog projekta i ishođenje građevinske dozvole. Planirani trošak izgradnje mosta iznosi oko 6 mil. kuna.”

Tekst: Ante Vekić, Foto: Facebook/Kuče